Adnan ÖNCEVARLIK
Inovasyon Müdürü
About me
Bilgisayar ile tanışması 1980’lere dayanan, ilk programlarını 1985 senesinde (14 yaşında) yazmış ve yazdığı programları, o dönemdeki popüler bilgisayar dergilerinde yayımlanmış bilgisayar ve yazılım aşığıdır. Lise yıllarında ilk resmi yazılım işini okulunun muhasebe programlarını yazarak alan ve meslek hayatına bu sayede başlamış, okulda bilgisayar kursu vererek öğrenme aşkını öğretme aşkı ile birleştiren, anlatmayı ve öğretmeyi çok seven birisidir.
Hayali olan mesleği için üniversitede Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümüne girmiş ve orada eğitim almıştır. Profesyonel iş hayatına atıldığından bugüne kadar çok çeşitli sektör ve alanlarda projeler geliştirmiştir. Profesyonel yaşamı sırasında, aynı zamanda Türkiye’deki bazı ilklere de imza atmıştır. Bunlardan bazıları, PC’lerde, 3 Boyutlu gözlükle izlenebilir 3 Boyutlu Demo ve Intro’ları 1992 senesinde yazmıştır. Bununla birlikte geliştirdiği projelerde her zaman fark yaratmıştır. Türkiye’nin ilk CRM projesini 1999 senesinde geliştirmiştir. Türkiye’nin ilk Lojistik Köy Otomasyon uygulaması ile basit Yapay Zekâ temelli Konteyner Terminal Sahası ve Tren Nakliyesi projesini geliştirmiştir. Yine Türkiye’nin ilk basit Yapay Zekâ temelli Predictive Dialer (Tahminlemeli Arama) uygulamasının iki geliştiricisinden biridir.
Çalışmaları sırasında pek çok bilgisayar bölümü öğrencisine mentörlük yapmıştır. Sektöre yetiştirdiği yetenekli kişiler ile katma değer yaratmıştır. Microsoft Imagine Cup 2017’de yarışan ekibin Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği öğrencilerinin mentörlüğünü yapmış ve Türkiye Birinciliği ile EMEA Finallerinde Jüri özel ödülüne layık görülen Yapay Zekâ içeren satış uygulaması CrystallBall projesini yönetmiştir. Üniversite ve okullardaki panel ve seminerlerde, online ve yerinde olarak eğitimler vermiş, konuşmacı olarak davet edilmiştir. Bu seminerlerde bilgi ve tecrübelerini gençlere aktarmıştır.
Çalıştığı firmada yine bir ilke imza atarak dünyadaki ilk “Yapay Sinir Ağları ile Görsel Kelime Tanıma ve Düzeltme Algoritması” geliştirmiş ve 2020 yılında ulusal ve uluslararası olarak patent başvurusu yapmıştır. Halen çalıştığı firmada Ar-Ge merkezinde İnovasyon Müdürü olarak mesleğine Yapay Zekâ konusunda devam etmekte ve tecrübelerini genç bilişimciler ile paylaşmaktadır.