What you'll learn
- Proje nedir
- Projelerde başarı kavramı
- Project Management Institute (PMI) tanıtımı ve PMP sertifika sürecinin sizin için anlamı
- Proje yönetiminde süreçler ve bilgi alanları
- Proje yönetiminde yaşamdöngüleri ve fazlar
- Organizasyonel proje yönetimi
- Portföy ve program kavramları
- Proje yönetim metodolojisi nedir
- Organizasyonel yapılar ve proje yönetimine etkileri
- Proje Yönetim Ofislerinin işlevi
- Paydaş tanımı ve paydaş yönetiminin proje başarısında önemi
- Sponsor ve proje yöneticisinin rolleri ve sorumlulukları - aralarındaki ilişkiler
Requirements
- Bu kurs için herhangi bir ön koşul yoktur.
Description
Dünya genelinde yapılan araştırmalar proje başarılarının düşük olduğunu gösteriyor. Ülkemizde de durum farklı değil. Bu resime iyi tarafından bakıp, bunun önemli bir gelişim fırsatı yarattığını söyleyebiliriz.
Hızla gelişen teknoloji, globalleşen Dünya, artan beklentiler iş yaşamını zorlaştırıyor. Şirketler bu koşullara adapte olurken projeleri araç olarak kullanıyorlar. Hem şirket yönetimleri hem de proje yöneticileri karmaşıklaşan projelerle baş etmekte zorlanıyorlar. Projeler artık daha nitelikli yöneticilerini gerektiriyor.
Ülkemizde, proje yöneticileri yetkinliklerini ağırlıklı olarak, gerçek yaşam içerisinde yaşadıkları deneyimlerle kazanmaya çalışıyor. Ancak bu kıymetli deneyimlerin bir sonraki projede değer yaratabilmesi için yaşanan sorunların kök nedenlerinin fark edilmesi, ders çıkartılması, yine bir çabayı gerektiriyor. Ülkemizdeki iş yapış kültürü, iş yaşamının hızlı temposu ise, projelerdeki deneyimlerden ders çıkartmaya çoğunlukla fırsat vermiyor. Odak bir an evvel ürünün ya da hizmetin ortaya çıkartılmasına odaklı oluyor. Tamamlanan her proje sonrasında da mutlaka sırada bekleyen bir başka proje hatta projeler oluyor. Bu kısır döngü ülkemizde yürütülen projelerde benzer sorunların tekrar tekrar yaşanmasına neden oluyor, projelerin performanslarını olumsuz etkiliyor.
PMP sertifikasına yönelik çabalar da iş yaşamında değer yaratan farkındalıklar kazandırsa da çalışmalar çoğunlukla PMP sınavında başarı kazanmaya odaklı oluyor. Bu eğitim, proje yönetimiyle iş dünyasında, değer yaratmaya odaklı. Ülkemizin dinamik koşullarında, bir şekilde projelerle yolu kesişenlere, sunulan kısıtlı kaynaklarla başarıya ulaşmanın yollarını, yöntemlerini sunmayı amaçlıyor. Proje yönetimi alanındaki fırsatları değerlendirebilmek için projelere, portföye yukarıdan baktırıyor, büyük resmi gösteriyor.
Bu eğitim projelerde başarıyı yakalamanın yollarını gösteriyor, sizi de bu konuda bir yolculuğa çıkartmaya çalışıyor.
Who this course is for:
- Proje yöneticileri
- Proje ekip üyeleri
- Sponsorlar
- Proje ekiplerinden proje talep eden fonksiyon yöneticileri
- İş yaşamında yolu bir şekilde projelerle kesişen herkes
Course content
- Preview02:44
- Preview01:20
- Preview02:40
- 01:30Neden Proje Yönetimi
- 02:19Proje yönetiminin önemi
- 03:01Projeler ve değişim yönetimi
- 08:12Proje Yöneticisi ve Değişim
- 01:31Bölüm özeti
Instructor
H.Doğan Aral Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik fakültesinden mezun oldu. Mezuniyeti sonrasında yurt dışında, yeni kurulan tesislerin devreye alınmasında ve işletiminde 4 yıl görev yaptı.
Yurda döndükten sonra yatırım ve işletme fonksiyonlarında yöneticilik yaptı. Fabrika kapasite artırımı, şirket birleşmesi projelerinde görev aldı, stratejik outsourcing (dış kaynak kullanımı), ERP kurulumu projelerini yönetti.
Yatırım ve işletme fonksiyonlarındaki yöneticilik görevleri sonrasında birleşme sonrasında kurulan yeni şirketi bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu yöneticiliğini üstlendi. Şirketin proje yönetim ofisini kurdu yönetti. 100’ün üzerinde projenin ekibi tarafından hayata geçirilmesini sağladı.
Vaka çalışmalarının eğitimlerde yarattığı değeri dikkate alarak üç yıllık Case-Study Alliance Turkey (CAT) Projesine katıldı. Program kapsamında aldığı eğitimler, katıldığı çalıştaylar sonrasında vaka çalışmalarını eğitimlerinde uygulamaya başladı.
H. Doğan Aral son beş yıldır, uzun yöneticilik yaşamında biriktirdiği deneyimlerini proje, program, portföy ve değişim yönetimi alanlarına odaklanarak yine iş yaşamının içindeki profesyonellerle, yöneticilerle paylaşmakta, eğitimler vermekte, danışmanlık, mentorluk, koçluk hizmetleri sunmaktadır.
ACC (Uluslararası koçluk federasyonu ICF) ve PMP (Project Management Institute PMI) sertifikalarına sahip olan H. Doğan Aral evli ve 2 çocuk babasıdır.