Milena Krumova

Доктор по Икономика

Милена притежава над 15 години професионален опит в областта на образованието. През 2015 г. създава ЕдуТехФлаг, компания чиято мисия е да създава и подпомага ефективното използване на интелигентни и модерни практики в областта на образованието. Милена е доктор по Икономика (2011). Oт 2014 г. е и доктор по Електротехника, електроника и автоматика, като дисертацията й е в областта на инженерното обучение базирано на компетенции и иновациите в образованието, технологии и инструменти в обучението, модели за преподаване и Обучение 2.0. Като основател на ЕдуТехФлаг, през 2017 г. получава награда в Категория "Дигитални иновации" на националните награди ПроКултура на Българската Асоциация на Работодателите в Областта на Културата и Граждански Институт. 

"Иновативно Електронно Портфолио в Обучението" е първото от поредица обучения, които Милена предстои да сподели в Udemy.

Милена е работила като администратор в училище по изкуства, като лектор в колеж по дизайн, от 2005 г. преподава по "Икономика",  от 2013 г. по "Информационни технологии в организациите" и "Управление на процеси" в ТУ - София, където е главен асистент. Тя има участие в редица научни проекти и има публикувани над 50 научни статии като автор и съавтор. Милена е член на комитета на Международната конференция по информационни и софтуерни технологии (SIST) и е член на Българския център на жените в технологиите. През 2015 г. печели конкурс на Групата на осемте (Go8) водещи университети в Австралия, като е избрана сред кандидати от десет Източно Европейски държави за провеждане на изследване в областта на Отворените данни в Образованието в Университета Куинсланд, Бризбейн. Тя е избрана (2016) за първи път като педагог, който да представя България и да участва в летния лагер за обучители на NASA Space Camp в Хънтсвил, Алабама.

  • Students
    1
  • Courses
    1
  • Reviews
    0