Marta Alerm

Psicocoach integradora, equinoterapeuta, educadora canina

Considero que els humans som molt més que un cos o una ment i per tractar la majoria dels problemes que ens afecten actualment, s'ha de treballar els diferents àmbits de manera conjunta i global.

El desenvolupament personal també ha d'incloure aspectes com la nutrició, l'assessoria d'imatge o un aspecte tan senzill com la convivència amb la teva mascota. Quan un àmbit de la teva vida trontolla, la resta se'n ressenteix. Per aquest motiu, intento treballar amb la persona de manera global a través de diferents tècniques pròpies de la psicologia humanista i positiva, integrant aspectes del coaching i d'altres tècniques que considero útils i interessants (PNL, Tapping, Teràpia breu,...) i que puc anar afegint en funció dels nous coneixements que vaig adquirint, ja que sempre estic en constant formació.

La meva tasca és proporcionar-te tècniques i eines perquè siguis tu qui aconsegueixi els objectius proposats, solucionar conflictes o acostar-te a la millor versió de tu mateix/a. Ja que considero que una persona pot canviar aspectes i millorar sempre que sigui la mateixa persona la que realment vulgui el canvi i tingui un paper actiu en les sessions. Totes les persones tenen els recursos necessaris per canviar. Sovint només falta una empenteta per aconseguir-ho i aquesta és la tasca del psicocoach.

Treballo amb cada persona d’una manera personalitzada ja que l’èxit i la felicitat són aspectes diferents per cada persona i és important definir-los per saber quins aspectes s’han de treballar per millorar la qualitat de vida. I també es treballa de manera global ja que l’ésser humà és un ser complex que per a assolir la felicitat i l’èxit es requereix intervenir en diferents aspectes com l’aspecte físic, habilitats socials, aspectes laborals o aspectes tan específics com conflictes amb la mascota que no et permeten viure tranquil·lament a la pròpia llar.

L’objectiu doncs, és ajudar-te a convertir-te en qui vols ser.

Qui soc jo?

Em dic Marta Alerm i em vaig llicenciar en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Com que la psicologia està formada per diferents corrents psicològiques on cada una té les seves pròpies tècniques i que funcionen en situacions i pacients específics i en ocasions estan més centrades en el problema que en millorar globalment a la persona, em vaig decantar cap a la psicologia humanista i la psicologia positiva més centrades en el creixement personal i el benestar, que és el que fa que una persona es pugui realitzar i ser feliç.

Per aquest motiu, vaig realitzar un Màster en Coaching que és un procés que et porta al canvi cap a la millora de la qualitat de vida utilitzant tècniques variades, algunes extretes de la psicologia, i deixa de considerar a l’usuari de les teràpies com a un pacient amb un paper passiu per a tractar-lo com a un personatge actiu en el canvi.

La meva passió pels animals ha fet que des de sempre convisqui amb mascotes i que pugui apreciar els beneficis de la seva companyia, per això em vaig formar en el Màster en Psicodiagnostic i intervenció clínica i educativa canina, per assegurar que la companyia d’un gos és beneficiosa tan pel gos com per l’humà.

Des dels 9 anys vaig començar a muntar a cavall i la felicitat que em generava estar al seu voltant em va confirmar que la meva vida havia d’estar relacionada amb ells. Per aquest motiu, quan vaig tenir la possibilitat de formar-me als EEUU com a Equinoterapeuta no vaig dubtar ni un moment. Els cavalls estan considerats un grans coterapeutes que faciliten i agilitzen les sessions de teràpia.

A part de tot això, considero que sempre hi ha coses noves i interessants per aprendre i intento formar-me constantment ampliant els meus coneixements sobre nutrició, assessoria d’imatge, PNL, riuroteràpia,...

  • Students
    1,570
  • Courses
    1
  • Reviews
    122