Gizlilik Politikası

Bu Gizlilik Politikası en son Nisan 1, 2021 tarihinde güncellenmiştir.

Dünyanın en büyük online eğitim platformlarından birine katıldığınız için teşekkür ederiz. Udemy ("Udemy", "biz") olarak gizliliğinize saygı duyuyoruz ve sizin hakkınızdaki verileri nasıl topladığımızı, kullandığımızı ve paylaştığımızı anlamanızı istiyoruz. Bu Gizlilik Politikası, veri toplama uygulamalarımızı kapsar ve kişisel verilerinizi kullanımınıza erişme, bunları düzeltme veya sınırlandırmaya ilişkin haklarınızı açıklar.

Farklı bir politikaya bağlantı vermediğimiz veya aksini belirtmediğimiz müddetçe Udemy web sitelerini, mobil uygulamaları, API'ları veya ilgili hizmetleri ("Hizmetler") ziyaret ettiğinizde veya kullandığınızda bu Gizlilik Politikası geçerlidir. Gizlilik Politikası işletmemizin ve kurumsal ürünlerimizin potansiyel müşterileri için de geçerlidir.

Hizmetler'i kullanarak bu Gizlilik Politikası'nın şartlarını kabul edersiniz. Bu Gizlilik Politikası'nı veya Hizmetler'i kullanımınızın tabi olduğu başka herhangi bir sözleşmeyi kabul etmiyorsanız Hizmetler'i kullanmamalısınız.

İçindekiler

1. Hangi Verileri Alıyoruz?

1.1 Bize Sağladığınız Veriler

Hizmetler'i nasıl kullandığınıza bağlı olarak sizden veya sizinle ilgili farklı veriler toplayabiliriz. Aşağıda, topladığımız verileri daha iyi anlayabilmeniz için bazı örnekler verilmiştir.

Bir hesap oluşturduğunuzda ve Hizmetler'i kullandığınızda (bir üçüncü taraf aracılığıyla kullanım dahil) aşağıdakiler dahil olmak üzere sağladığınız verileri doğrudan toplarız:

Hesap Verileri Belirli özellikleri (içeriğe erişim gibi) kullanmak için bir kullanıcı hesabı oluşturmanız gerekir. Hesabınızı oluşturduğunuzda veya güncellediğinizde e-posta adresiniz, şifreniz, telefon numaranız, mesleğiniz, ilgilendiğiniz yetkinlikler, cinsiyetiniz, ırkınız, etnik kökeniniz, vatandaşlık kimlik bilgileriniz, doğrulama fotoğrafınız, yaşınız, doğum tarihiniz ve hesap ayarlarınız gibi verileri toplayıp saklarız ve size benzersiz bir tanımlama numarası atarız ("Hesap Verileri").
Profil Verileri Ayrıca fotoğraf, başlık, özgeçmiş, dil, web sitesi bağlantısı, sosyal medya profilleri, ülke veya diğer veriler gibi profil bilgileri sağlamayı seçebilirsiniz. Profil Verileriniz herkese açık olarak başkaları tarafından görüntülenebilecektir.
Paylaşılan İçerik Hizmetler'in bazıları içerik hakkında yorumlar yayınlamak, sorular sormak veya yanıtlamak, öğrencilere veya eğitmenlere mesajlar göndermek veya fotoğraflar ya da yüklediğiniz başka çalışmaları yayınlamak dahil olmak üzere diğer kullanıcılarla etkileşime girmenize ve herkese açık olarak içerik paylaşmanıza izin verir. Bu tür paylaşılan içerikler, nerede yayınlandığına bağlı olarak başkaları tarafından herkese açık olarak görüntülenebilir.
Eğitim İçeriği Verileri İçeriklere erişim sağladığınızda hangi kurslara, ödevlere, uygulamalı çalışmalara, çalışma alanlarına ve testlere başladığınız ve hangilerini tamamladığınız; satın aldığınız içerikler ve kredileriniz; abonelikleriniz; bitirme sertifikalarınız; eğitmenlerle, öğretim asistanlarıyla ve diğer öğrencilerle etkileşimleriniz ve makaleler, sorulara yanıtlar, kurs ve ilgili içerik şartlarını yerine getirmek için gönderilen diğer öğeler dahil olmak üzere belirli verileri toplarız. Eğitmenseniz sizle ilgili veriler içerebilecek eğitim içeriklerinizi saklarız.
Öğrenci Ödeme Verileri Satın alma işlemi yaptığınızda siparişinizi işlemek için gerekli olduğu şekilde satın alımınızla ilgili belirli verileri (adınız ve posta kodunuz gibi) toplarız. Adınız, kredi kartı bilgileriniz, fatura adresiniz ve posta kodunuz gibi belirli ödeme ve fatura verilerini ödeme hizmet sağlayıcılarımıza doğrudan sağlamalısınız. Yeni bir kartınızın olduğu ve bu kart numarınızın son dört hanesi gibi sınırlı bilgileri de ödeme işlemlerini kolaylaştırmak için ödeme hizmet sağlayıcılarımızdan alabiliriz. Güvenlik gerekçeleriyle Udemy kredi kartı numaralarının tamamı veya kart kimliği doğrulama verileri gibi hassas kart sahibi verilerini toplamaz veya saklamaz.
Eğitmen Ödeme Verileri Bir eğitmenseniz PayPal veya Payoneer hesabınızı ya da diğer ödeme hesaplarınızı Hizmetler'e bağlayarak ödemelerinizi alabilirsiniz. Bir ödeme hesabını bağladığınızda, ödemeleri hesabınıza göndermemiz için gerekli olan ödeme hesabı e-posta adresiniz, hesap kimliğiniz, fiziksel adresiniz vb. bilgileri toplar ve kullanırız. Bazı durumlarda hesabınıza ödeme göndermek için ACH veya havale bilgilerinizi toplayabiliriz. Yürürlükteki yasalarla uyumluluk amacıyla hukuki olarak gereken şekilde veri bilgilerini toplayan güvenilir üçüncü taraflarla da çalışırız. Bu vergi bilgilerine; vergilendirme amaçları doğrultusunda gerekli olan ikamet bilgileri, vergi kimlik numaraları, biyografik bilgiler ve diğer kişisel bilgiler dahil olabilir. Güvenlik amacıyla Udemy, hassas banka hesabı bilgilerini toplamaz veya saklamaz. Ödeme, faturalandırma ve vergilendirme verilerinizin toplanması, kullanılması ve tebliği; gizlilik politikasına ve ödeme hesabı sağlayıcınızın diğer şartlarına tabidir.
Başka Hizmetlerdeki Hesaplarınız Hakkında Veriler

Udemy hesabınıza bağlıysa sosyal medya veya diğer online hesaplarınızdan belirli bilgiler edinebiliriz. Udemy'de Facebook veya başka bir üçüncü taraf platformu ya da hizmeti aracılığıyla oturum açarsanız bu tür diğer hesapla ilgili belirli bilgilere erişmek için izninizi isteriz. Örneğin, platforma ya da hizmete bağlı olarak adınızı, profil resminizi, hesap kimlik numaranızı, oturum açma e-posta adresinizi, konumunuzu, erişim cihazlarınızın fiziksel konumunu, cinsiyetinizi, doğum gününüzü ve arkadaş veya kişi listenizi toplayabiliriz.

Bu platformlar ve hizmetler, API'ları aracılığıyla bize bilgileri sunarlar. Aldığımız bilgiler sizin (gizlilik ayarlarınız aracılığıyla) veya platformun ya da hizmetin bize hani bilgileri vermeye karar verdiğinize bağlıdır.

Bir üçüncü taraf platformu veya hizmeti aracılığıyla Hizmetlerimiz'e erişir veya Hizmetlerimiz'i kullanırsanız veya herhangi bir üçüncü taraf bağlantısına tıklarsanız verilerinizin toplanması, kullanımı ve paylaşılması da ilgili üçüncü tarafın gizlilik politikalarına ve diğer sözleşmelerine tabi olur.

Çekilişler, Promosyonlar ve Anketler Hizmetler veya bir üçüncü taraf platformu aracılığıyla sizi bir anket doldurmaya veya bir promosyona (çekiliş, yarışma veya aktivite gibi) katılmaya davet edebiliriz. Katılmanız halinde adınız, e-posta adresiniz, posta adresiniz, doğum tarihiniz veya telefon numaranız gibi katılımınızın bir parçası olarak bize sağladığınız verileri toplar ve saklarız. Promosyonun resmi kurallarında veya başka bir gizlilik politikasında aksi belirtilmediği sürece bu veriler, bu Gizlilik Politikası'na tabidir. Toplanan veriler, kazananlara bildirimde bulunmak ve ödülleri dağıtmak dahil olmak üzere promosyonu veya anketi yönetmek için kullanılacaktır. Bir ödül kazanmak için bazı bilgilerinizi herkese açık olarak (örneğin kazananlar sayfasında) yayınlamamıza izin vermeniz gerekebilir. Bir anketi ya da promosyonu yönetmek için bir üçüncü taraf platformu kullandığımızda o üçüncü tarafın gizlilik politikası geçerli olur.
İletişimler ve Destek Destek almak veya bir sorun ya da endişe bildirmek (bir hesap oluşturmuş olsanız da olmasanız da) için bizimle iletişime geçmeniz halinde sizin hakkınızda iletişim bilgileri, mesajlar ve adınız, e-posta adresiniz, mesajlarınız, konumunuz, Udemy kullanıcı kimliğiniz, geri ödeme işlemi kimlikleriniz ve sizin sağladığınız ve bizim otomatik yöntemlerle topladığımız (aşağıda yer verdiğimiz) diğer tüm bilgiler gibi, diğer verileri toplar ve saklarız. Bu verileri, bu Gizlilik Politikası'na uygun şekilde size yanıt vermek ve sorunuzu ya da endişenizi araştırmak için kullanırız.

Yukarıda listelenen veriler tarafımızca saklanır ve hesabınızla ilişkilendirilir.

1.2 Otomatik Yöntemlerle Topladığımız Veriler

Hizmetler'e eriştiğinizde (içeriklere göz atmak dahil) otomatik yöntemlerle aşağıdakiler dahil belirli bilgileri toplarız:

Sistem Verileri IP adresiniz, cihaz türü, işletim sistemi türü ve sürümü, benzersiz cihaz tanımlayıcılar, tarayıcı, tarayıcı dili, alan ve diğer sistem verileri ve platform türleri gibi bilgisayarınız veya cihazınızla ilgili teknik veriler ("Sistem Verileri").
Kullanım Verileri Erişilen içerikler, sayfalarda veya Hizmet'te geçirilen süre, ziyaret edilen sayfalar, kullanılan özellikler, arama sorgularınız, tıklama verileriniz, tarih ve saat, yönlendiren ve Hizmetler'i kullanımınızla ilgili diğer veriler dahil Hizmetler'le etkileşiminizle ilgili kullanım istatistikleri (“Kullanım Verileri”).
Yaklaşık Coğrafi Veriler IP adresinize dayalı olarak otomatik şekilde toplanan ülke, şehir ve coğrafi koordinatlar gibi bilgiler dahil olmak üzere yaklaşık coğrafi konumunuz.

Yukarıda listelenen veriler, aşağıdaki "Çerezler ve Veri Toplama Araçları" bölümünde ayrıntıları verildiği şekilde sunucu kayıt dosyaları ve izleme teknolojileri kullanımı aracılığıyla toplanır. Bunlar tarafımızca saklanır ve hesabınızla ilişkilendirilir.

1.3 Üçüncü Taraflardan Edinilen Veriler

Udemy Business için potansiyel bir kurumsal veya ticari müşterisiyseniz üçüncü taraf ticari kaynaklardan belirli işletme iletişim bilgilerini toplayabiliriz.

2. Sizin Hakkınızda Nasıl Veri Alıyoruz?

2.1 Çerezler ve Veri Toplama Araçları

Udemy dahil web sitelerinde aktiviteleriniz hakkında veriler toplamak, saklamak ve paylaşmak üzere çerezler kullanırız. Çerezler tarayıcınızda saklanan küçük metin dosyalarıdır. Bu çerezler ayrıca siteyi daha kolay kullanılır hale getirmek için Udemy'yi ziyaretinizle ilgili bilgileri (tercih ettiğiniz dil gibi) hatırlamamıza olanak sağlar. Çerezler hakkında daha fazla bilgi almak için https://cookiepedia.co.uk/all-about-cookies adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hizmetler'e eriştiğinizde ve Hizmetler'i kullandığınızda Udemy ve bizim adımıza hareket eden hizmet sağlayıcılar (Google Analytics ve üçüncü taraf reklam verenler gibi) çerezler, etiketler, makrolar, özelleştirilmiş bağlantılar, cihaz veya tarayıcı parmak izleri ve web işaretçileri (topluca "Veri Toplama Araçları") gibi otomatik veri toplama araçları ve sunucu kayıt dosyaları kullanır. Bu Veri Toplama Araçları, Hizmetler'i kullandığınızda belirli Sistem Verilerini ve Kullanım Verilerini (Bölüm 1'de ayrıntılı olarak belirtildiği şekilde) otomatik olarak izler ve toplar. Bazı durumlarda, bu Veri Toplama Araçları aracılığıyla toplanan verileri, bu Gizlilik Politikası'nda açıklandığı şekilde topladığımız diğer verilerle birleştiririz.

2.2 Veri Toplama Araçlarını Kullanma Nedenimiz

Udemy, aşağıdaki tür Veri Toplama Araçlarını açıklanan amaçlar doğrultusunda kullanır:

  • Kesinlikle Gerekli: Bu Veri Toplama Araçları; siteye erişmenize, temel işlevlerin (giriş yapma veya içeriklere erişim sağlama gibi) ve site güvenliğinin sağlanmasına, sahte girişlere karşı korunmanıza ve hesabınızın kötüye kullanımının veya yetkisiz kullanımının algılanmasına ve önlenmesine olanak tanır. Bunlar, Hizmetler'in düzgün çalışması için gereklidir. Bunları devre dışı bırakmanız halinde sitenin bazı bölümleri bozulur veya kullanılamaz.
  • İşlevsel: Bu Veri Toplama Araçları, tarayıcınız ve tercihleriniz hakkındaki verileri hatırlar, ek site işlevleri sağlar, içeriği size daha uygun olacak şekilde özelleştirir ve Hizmetler'in görünümünü ve davranışını etkileyen ayarları (örneğin; tercih ettiğiniz dil veya video oynatma için ses seviyesi) hatırlar.
  • Performans: Bu Veri Toplama Araçları, kullanım ve performans verileri, ziyaret sayıları, trafik kaynakları veya bir uygulamanın nereden indirildiği bilgisini sağlayarak Hizmetleri ölçmeye ve iyileştirmeye yardımcı olur. Bu araçlar, farklı Udemy sürümlerini test etmemize yardımcı olarak kullanıcıların hangi özellikleri veya içeriği tercih ettiğini anlamamızı ve hangi e-posta mesajlarının açıldığını belirlememizi sağlayabilir.
  • Reklam: Bu Veri Toplama Araçları, Kullanım ve Sistem Verileriniz gibi (Bölüm 1'de ayrıntılı olarak belirtildiği şekilde) sizin hakkınızda bildiklerimize ve reklam hizmeti sağlayıcılarının izleme verilerine dayanarak hakkınızda bildiklerine göre alakalı reklamlar (sitede ve/veya diğer sitelerde) sunmak için kullanılır. Reklamlar hem zaman içinde ve diğer siteler ve hizmetlerdeki etkinliğinize hem de hem son etkinliğinize dayalı olabilir. Kişiye özel reklamların sunulmasına yardımcı olmak üzere söz konusu hizmet sağlayıcılara, e-posta adresinizin karma oluşturma işlemi uygulanmış, anonimleştirilmiş versiyonunu (insan tarafından okunamayan biçimde) ve Hizmetler'de herkese açık olarak paylaştığınız içeriği sağlayabiliriz.
  • Sosyal Medya: Bu Veri Toplama Araçları, arkadaşlarla ve ağlarla içerik paylaşmak gibi sosyal medya işlevlerini etkinleştirir. Bu çerezler, kullanıcıyı veya cihazı diğer sitelerde izleyebilir ve hedeflenen reklam amaçları için bir kullanıcı ilgi alanı profili oluşturabilir.

Bilgisayarınıza çerezler yerleştirme girişimleri hakkında size uyarı verecek şekilde web tarayıcınızda ayar yapabilir, çerez türlerini sınırlandırabilir veya çerezleri tamamen reddedebilirsiniz. Bunu yaparsanız Hizmetler'in bazı özelliklerini veya hiçbir özelliğini kullanamayabilirsiniz ve deneyiminiz farklı ya da daha az işlevsel olabilir. Veri Toplama Araçlarını yönetme hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki Bölüm 6.1'e (Verilerinizin Kullanımıyla İlgili Tercihleriniz) göz atın.

3. Verilerinizi Ne için Kullanıyoruz?

Hizmetler'i kullanımınız aracılığıyla topladığımız verileri şu amaçlarla kullanırız:

  • Eğitim içeriklerine katılımı kolaylaştırmak, bitirme sertifikaları vermek, özelleştirilmiş içerik sağlamak ve diğer kullanıcılarla iletişimi kolaylaştırmak dahil, Hizmetler'in sunulması ve yönetilmesi;
  • Eğitmenlere ve diğer üçüncü taraflara yapılacak ödemelerin işlenmesi;
  • Eğitim içeriklerine, ürünlere, belirli hizmetlere, bilgilere veya özelliklere yönelik taleplerinizin ve siparişlerinizin işlenmesi;
  • Şu yöntemlerle sizinle hesabınız hakkında iletişime geçmek:
    • Sorularınıza ve endişelerinize yanıt vererek;
    • Eğitmenlerden, öğrencilerden ve öğretim asistanlarından mesajlar dahil olmak üzere size yönetim mesajları ve bilgileri, Hizmetlerimiz'deki değişiklikler hakkında bildirimler ve sözleşmelerimizle ilgili güncellemeler göndermek;
    • Kurslarda ve ilgili içeriklerde kaydettiğiniz ilerleme, ödül programları, yeni hizmetler, yeni özellikler, promosyonlar, bültenler ve eğitmenlerce oluşturulmuş diğer mevcut içerikler hakkında size e-posta veya metin mesajı gibi yollarla bilgi gönderilmesi (bunu dilediğiniz zaman iptal edebilirsiniz);
    • Güncellemeler ve başka ilgili mesajlar göndermek amacıyla kablosuz cihazınıza anında bildirimler göndererek (bunu mobil uygulamanın "seçenekler" veya "ayarlar" sayfasından yönetebilirsiniz);
  • Hesabınızı ve hesap tercihlerinizi yönetmek;
  • Sorun giderme ve sorunları çözme, Hizmetler'i güvenli hale getirme ve dolandırıcılık ve suistimali önleme dahil Hizmetler'in teknik işlevselliğini kolaylaştırmak;
  • Kullanıcılardan geri bildirim almak;
  • Ürünlerin, hizmetlerin, anketlerin ve promosyonların pazarlanması;
  • Potansiyel müşterilere Abonelik Planlarının pazarlanması;
  • Üçüncü taraf sağlayıcılar aracılığıyla verilerinizi ek verilerle bağlantılandırmak ve/veya analiz hizmet sağlayıcıları yardımıyla verileri analiz ederek hakkınızda daha fazla bilgi edinmek;
  • Cihazlar genelinde benzersiz kullanıcıları tanımlamak;
  • Cihazlar genelinde reklamları özelleştirmek;
  • Hizmetlerimiz'i iyileştirmek ve yeni ürünler, hizmetler ve özellikler geliştirmek;
  • Trendleri ve trafiği analiz etmek, satın alımları takip etmek ve kullanım verilerini takip etmek;
  • Üçüncü taraf web sitelerinde ve uygulamalarda Hizmetler'in reklamını yapmak;
  • Kanunların gerektirdiği veya izin verdiği şekilde ya da
  • Yalnızca kendi takdir yetkimize dayalı olarak kullanıcılarımızın, çalışanlarımızın, üçüncü tarafların, kamunun veya Hizmetlerimiz'in güvenliğini ve bütünlüğünü sağlamak için gerekli olduğunu belirlediğimiz başka şekillerde.

4. Verilerinizi Kimlerle Paylaşıyoruz?

Aşağıdaki koşullarda veya bu Gizlilik Politikası'nda açıklandığı gibi başka bir şekilde verilerinizi üçüncü taraflarla paylaşabiliriz:

  • Eğitmenlerinizle: Hakkınızda sahip olduğumuz verileri (e-posta adresiniz hariç) size ve diğer öğrencilere sundukları içerikleri geliştirebilmelerini sağlamak amacıyla erişim sağladığınız veya hakkında bilgi istediğiniz eğitim içerikleri için eğitmenler veya öğretim asistanlarıyla paylaşırız. Bu veriler şehriniz, ülkeniz, tarayıcınızın dili, işletim sisteminiz, cihaz ayarlarınız, sizi Udemy'ye getiren site ve Udemy'deki aktiviteleriniz gibi bilgileri içerebilir. Hakkınızda ek veriler (yaş veya cinsiyet gibi) toplarsak bunları da paylaşabiliriz. E-posta adresinizi eğitmenlerle veya öğretim asistanlarıyla paylaşmayız.
  • Diğer Öğrenciler ve Eğitmenlerle: Ayarlarınıza bağlı olarak, paylaştığınız içerik ve profil verileri, diğer öğrenciler ve eğitmenler dahil olmak üzere herkese açık olarak görüntülenebilir. Bir eğitmene ya da öğretim asistanına soru sorduğunuzda bilgileriniz (adınız dahil) herkese açık olarak görüntülenebilir.
  • Hizmet Sağlayıcılar, Yükleniciler ve Acentelerle: Bizim adımıza ödeme işleme, dolandırıcılık ve suistimal önleme, veri analizi, pazarlama ve reklam hizmetleri (yeniden hedeflenen reklamcılık dahil), e-posta ve barındırma hizmetleri ile müşteri hizmetleri ve desteği gibi hizmetler sağlayan üçüncü taraflarla verilerinizi paylaşırız. Bu hizmet sağlayıcılar kişisel verilerinize erişebilir ve bunları yalnızca bizim talimat verdiğimiz şekilde, talep edilen hizmeti sağlamak için kullanmaları gerekir.
  • Udemy İş Ortakları ile: Hizmetler'i sunmamızı sağlayan veya bu konuda destek olan, aralarında ortak mülkiyet veya denetim ilişkisi bulunan şirketler ailemizin bünyesinde bulunan şirketlerle verilerinizi paylaşabiliriz.
  • İş Ortaklarıyla: Hizmetlerimiz'i dağıtmak ve Udemy'ye trafik çekmek için başka web siteleriyle ve platformlarla sözleşmelerimiz mevcuttur. Mesela Japonya'da Benesse ile çalışıyoruz. Konumunuza bağlı olarak bu ortaklarla veri paylaşabiliriz.
  • Analiz ve Veri Zenginleştirme Hizmetleriyle: Google Analytics gibi üçüncü taraf analiz araçlarını ve ZoomInfo gibi veri zenginleştirme hizmetlerini kullanımımız kapsamında, belirli iletişim bilgilerini, Hesap Verilerini, Sistem Verilerini, Kullanım Verilerini (Bölüm 1'de ayrıntılı olarak belirtildiği şekilde) veya kimlik bilgisi kaldırılmış verileri gerektiği şekilde paylaşırız. Kimlik bilgisi kaldırılmış veriler, adınız ve e-posta adresiniz gibi bilgileri kaldırıp bunları bir simgesel kimlikle değiştirdiğimiz veriler anlamına gelir. Bu, bu analiz hizmeti sağlayıcılarının analiz hizmetleri sunmasını veya verilerinizi herkese açık veri tabanı bilgileriyle (diğer kaynaklardan iletişim bilgileri ve sosyal bilgiler dahil) karşılaştırmasını sağlar. Bunu sizinle daha etkili ve özelleştirilmiş şekilde iletişim kurmak için yaparız.
  • Sosyal Medya Özelliklerini Sunmak için: Hizmetler'deki sosyal medya özellikleri (Facebook Beğen düğmesi gibi) üçüncü taraf sosyal medya sağlayıcısının IP adresiniz ve Hizmetler'in hangi sayfalarını ziyaret ettiğiniz gibi şeyleri toplamasına ve özelliği etkinleştirmek için bir çerez ayarlamasına olanak sağlayabilir. Bu özelliklerle etkileşimleriniz, üçüncü tarafın gizlilik politikasına tabidir.
  • Promosyonları ve Anketleri Yönetmek için: Verilerinizi, geçerli kanunların gerektirdiği gibi veya promosyonun ya da anketin kurallarına uygun şekilde, katılmayı seçtiğiniz promosyonları ve anketleri yönetmek, pazarlamak veya desteklemek üzere gerekli olan verileri sizinle paylaşmak için (bir kazananlar listesi sunmak veya gerekli gönderimleri yapmak gibi) kullanabiliriz.
  • Reklam için: Gelecekte reklam destekli bir gelir modeli kullanmaya karar vermemiz halinde, kullanıcılarımız arasındaki genel demografi ve tercih bilgilerini göstermek için belirli Sistem Verilerini ve Kullanım Verilerini kullanabilir ve üçüncü taraf reklam verenlerle ve ağlarla paylaşabiliriz. Ayrıca reklam verenlerin, Veri Toplama Araçları (Bölüm 2.1'de ayrıntılı olarak belirtildiği şekilde) aracılığıyla Sistem Verileri toplamasına ve bu verileri kullanıcı deneyiminizi kişiselleştirmek (davranışsal reklam aracılığıyla) ve web analizi yapmak üzere size hedeflenen reklam sunmak amacıyla kullanmalarına izin verebiliriz. Reklam verenler de sizin hakkınızda topladıkları verileri bizimle paylaşabilir. Daha fazla bilgi edinmek veya reklam ağlarının davranışsal reklamlarını iptal etmek için aşağıdaki Bölüm 6.1'e bakın (Verilerinizin Kullanımıyla İlgili Tercihleriniz). İptal etmeniz halinde size genel reklamların gösterilmeye devam edileceğini unutmayın.
  • Güvenlik ve Yasal Uyum için: İfşanın şu niteliklerde olduğunu (yalnızca kendi takdir yetkimize dayalı olarak) düşünmemiz halinde verilerinizi üçüncü taraflara ifşa edebiliriz:
    • Kanunların izin vermesi veya zorunlu kılması;
    • Bir adli, resmi veya yasal soruşturma, emir veya işlem kapsamında talep edilmesi;
    • Geçerli bir mahkeme celbi, emir veya başka yasal geçerliliği olan talep kapsamında makul şekilde gerekli olması;
    • Kullanım Şartlarımız'ı, Gizlilik Politikamız'ı ve diğer yasal sözleşmeleri yürütmek içi makul ölçüde gerekli olması;
    • Dolandırıcılık, suistimal, kötüye kullanım, olası kanun (veya kural ya da düzenleme) ihlalleri veya güvenlik ya da teknik sorunları tespit etmek, önlemek veya ele almak için gerekli olması veya
    • Kendi takdir yetkimize dayalı olarak Udemy'nin, kullanıcılarımızın, çalışanların, kamu üyelerinin veya Hizmetlerimiz'in haklarına, mülkiyetine veya güvenliğine hemen zarar gelmesini önlemek için makul ölçüde gerekli olması.
    • Ayrıca bu Gizlilik Politikası kapsamındaki ifşa yükümlülüklerimizi ve haklarımızı değerlendirmek amacıyla sizin hakkınızdaki verileri denetçilerimize ve hukuk danışmanlarımıza ifşa edebiliriz.
  • Kontrol Değişikliği Sırasında: Udemy birleşme, satın alma, şirketi elden çıkarma veya tasfiye (iflas dahil) ya da varlıklarının tamamını veya bir kısmını satma gibi bir işletme işleminden geçerse bu tür bir geçiş sırasında ya da geçiş düşünülürken (durum tespiti dahil) tüm verilerinizi halef kuruluşla paylaşabilir, ona ifşa edebilir ve devredebiliriz.
  • Toplu Hale Getirdikten/Kimlik Bilgilerini Kaldırdıktan Sonra: Toplu ya da kimlik bilgisi kaldırılmış verileri her türlü amaç için ifşa edebilir veya kullanabiliriz.
  • İzninizle: Sizin onayınızla bu Gizlilik Politikası'nın kapsamı dışındaki üçüncü taraflarla veri paylaşabiliriz.

5. Güvenlik

Udemy, topladığımız ve sakladığımız kişisel verilerinizin yetkisiz erişimine, değiştirilmesine, ifşa edilmesine ya da imha edilmesine karşı koruma sağlamak amacıyla uygun güvenlik önlemleri alır. Bu önlemler, veri türüne ve hassasiyetine göre farklılık gösterir. Ancak ne yazık ki hiçbir sistem %100 güvenli değildir. Bu yüzden Udemy ile aranızdaki iletişimlerin, Hizmetlerin veya Hizmetler aracılığıyla topladığımız verilerle bağlantılı olarak bize sağladığınız herhangi bir bilginin üçüncü taraflarca yetkisiz erişimden uzak olacağını garanti edemeyiz. Şifreniz, güvenlik sistemimizin önemli bir parçasıdır ve şifrenizi korumak sizin sorumluluğunuzdadır. Şifrenizi asla bir üçüncü tarafla paylaşmamalısınız ve şifrenizin ya da hesabınızın ele geçirildiğini düşünüyorsanız şifrenizi hemen değiştirmeli ve endişeleriniz konusunda Destek Ekibimiz ile iletişime geçmelisiniz.

6. Haklarınız

6.1 Verilerinizin Kullanımıyla İlgili Tercihleriniz

Bize belirli bilgileri sağlamamayı seçebilirsiniz ancak bu durumda Hizmetler'in belirli özelliklerini kullanamayabilirsiniz.

  • Bizden promosyon iletişimleri almayı durdurmak için aldığınız promosyon iletişiminde yer alan abonelikten çıkma mekanizmasını kullanarak ya da hesabınızdan e-posta tercihlerini değiştirerek iptal edebilirsiniz. E-posta tercihi ayarlarınızdan bağımsız olarak size yönetim onayları, sipariş onayları, Hizmetler'le ilgili önemli güncellemeler ve politikalarımız hakkında bildirimler dahil olmak üzere Hizmetler'le ilgili işlem ve ilişki mesajları göndeririz.
  • Avrupa Ekonomik Alanı'nda bulunuyorsanız herhangi bir sayfanın altında yer alan "Çerez ayarları" bağlantısını tıklayarak belirli Veri Toplama Araçlarını devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Kullandığınız tarayıcı veya cihaz, çerezleri ve diğer yerel veri depolama türlerini kontrol etmenize olanak tanıyabilir. Çerezleri yönetme hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://cookiepedia.co.uk/how-to-manage-cookies adresini ziyaret edin. Kablosuz cihazınız da konum veya diğer verilerin toplanmasını ve paylaşılmasını kontrol etmenize olanak tanıyabilir.
  • Katılımcı şirketlerden kişiye özel reklama yönelik kullanılan çerezleri kontrol etmek ve bilgi almak için Network Advertising Initiative (Ağ Reklamcılığı İnisiyatifi) ve Digital Advertising Alliance (Dijital Reklam Birliği) tüketici iptal sayfalarına bakın ya da Avrupa Ekonomik Alanı'nda bulunuyorsanız Your Online Choices (Online Seçimleriniz) sitesini ziyaret edin. Google'ın görüntüleme esaslı reklamlarını iptal etmek veya Google Display Network reklamlarını özelleştirmek için Google Reklam Ayarları sayfasını ziyaret edin. Taboola'nın hedeflenen reklamlarını iptal etmek için Çerez Politikası'ndaki İptal Bağlantısına bakın.
  • Google Analytics, Mixpanel, ZoomInfo veya Clearbit'in verilerinizi analiz veya zenginleştirme için kullanmasını iptal etmek için Google Analytics Kapsamı Dışında Kalma Tarayıcı Eklentisi, Mixpanel Kapsamı Dışında Kalma Çerezi, ZoomInfo'nun politikası ve Clearbit veri talep mekanizmasına bakın.
  • Apple iOS, Android OS ve Microsoft Windows'un her biri uygulama içi özelleştirilmiş reklamları kontrol etmek için kendi talimatlarını sunar. Diğer cihazlar ve işletim sistemleri için söz konusu platformda gizlilik ayarlarınızı incelemeniz gerekir.

Verileriniz, verilerinizi kullanımımız veya haklarınız ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa privacy@udemy.com adresinden bizimle iletişime geçin.

6.2 Kişisel Verilerinize Erişme, Verileri Güncelleme ve Silme

Udemy'nin topladığı ve sakladığı kişisel verilerinize erişmek ve bunları güncellemek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:

  • Doğrudan sağladığınız verileri güncellemek için istediğiniz zaman hesabınızda oturum açın ve hesabınızı güncelleyin.
  • Hesabınızı sonlandırmak için:
    • Öğrenciyseniz profil ayarları sayfanızı ziyaret edin ve burada ayrıntılı olarak belirtilen adımları izleyin.
    • Eğitmenseniz burada ayrıntılı olarak belirtilen adımları izleyin.
    • Hesabınızı sonlandırma konusunda sorun yaşıyorsanız lütfen Destek Ekibimiz ile iletişime geçin.
    • Lütfen Dikkat: Hesabınız sonlandırılsa bile (a) diğer kullanıcılar tarafından kopyalanan, saklanan veya dağıtılan (içeriklere dair yorumlar dahil); (b) siz veya başkaları tarafından paylaşılan veya dağıtılan (paylaşılan içeriğiniz dahil) veya (c) bir üçüncü taraf platformunda yayınlanan her türlü veri dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın verilerinizin tamamı veya bir kısmı diğer kullanıcılar için görünür kalmaya devam edebilir. Hesabınız sonlandırıldıktan sonra bile yasal yükümlülüklere yardımcı olmak, anlaşmazlıkları çözmek ve sözleşmelerimizi icra etmek dahil olmak üzere bunun için yasal bir amacımız olduğu süre boyunca (ve geçerli kanunlara uygun şekilde) verilerinizi saklarız. Bu tür verileri hesabınız sonlandırıldıktan sonra bu Gizlilik Politikası uyarınca saklamaya ve ifşa etmeye devam edebiliriz.
  • Kişisel verilerinize erişmeyi, bunları düzeltmeyi veya silmeyi talep etmek için lütfen buradaki online formumuzu kullanın. Taleplerinizi ayrıca privacy@udemy.com adresine e-posta göndererek ya da bize şu adresten yazarak da gönderebilirsiniz: Udemy, Attn: Privacy/Legal Team, 600 Harrison Street, 3rd floor, San Francisco CA 94107. Yanıt için bize lütfen 30 gün süre tanıyın. Sizi korumak için talebin hesabınızla ilişkilendirilen e-posta adresi aracılığıyla gönderilmesini talep edebiliriz veya talebinizi yerine getirmeden önce kimliğinizi doğrulamamız gerekebilir. Zorunlu kayıt tutma ve işlemleri tamamlama gibi yasal bir dayanağımız olan durumlarda belirli verileri saklamaya devam ettiğimizi lütfen unutmayın.

6.3 Çocuklara İlişkin Politikamız

Çocukların gizlilik çıkarlarını kabul ediyor ve ebeveynler ile velileri çocuklarının online etkinlikleri ve ilgi alanları konusunda aktif rol almaya teşvik ediyoruz. 18 yaşından küçük olup yaşadıkları yerde online hizmetleri kullanmak için izin alması gereken yaşta olan kişiler (örneğin, ABD'de 13 veya İrlanda'da 16) bir hesap oluşturamayabilir ancak bir ebeveyni veya velisi hesap açarak uygun içeriklere erişmelerine yardımcı olabilir. Online hizmetleri kullanmak için izin alması gereken yaşın altındaki kişiler Hizmetler'i kullanamaz. Bu yaşların altında bir çocuktan kişisel veriler topladığımızı öğrenirsek bunları silmek için makul adımları atarız.

Udemy'nin bu yaşlardan küçük bir çocuktan kişisel veri toplamış olabileceğini düşünen ebeveynler bu verilerin kaldırılması için privacy@udemy.com adresine bir talep gönderebilir.

7. Yargı Bölgesine Özel Kurallar

7.1 Kaliforniya'daki Kullanıcılar

Kaliforniya'da ikamet eden kullanıcılar, Kaliforniya Tüketici Gizliliği Yasası ("CCPA") kapsamında belirli haklara sahiptir. Bu koşula uygun bir Kaliforniya kullanıcısıysanız şu haklara sahip olursunuz:

  • "Bilme Hakkı" — Hakkınızda topladığımız kişisel bilgilerin kategorileri ya da belirli bölümleri hakkında daha fazla bilgi edinmeyi ve kişisel bilgilerinizin bir kopyasına erişmeyi talep etme hakkına sahip olursunuz.
  • "Silme Hakkı" — Hakkınızda topladığımız kişisel bilgilerin silinmesini talep etme hakkına sahip olursunuz.
  • "Eşit Muamele Hakkı" — CCPA kapsamında sahip olduğunuz haklarınızdan herhangi birini kullanmayı tercih ederseniz Udemy size diğer tüm kullanıcılarla eşit şekilde yaklaşım gösterecektir. Yani, CCPA kapsamındaki haklarınızı kullanmanız durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşmazsınız.
  • "Kapsam Dışında Kalmayı Seçme Hakkı" - Kişisel bilgilerinizi "satma" kapsamının dışında kalmayı seçme hakkına sahipsiniz.

Kaliforniya Tüketici Gizliliği Yasası'nın (CCPA) belirli bir "satış" tanımı bulunur. Udemy, kişisel bilgilerinizi veya hiçbir kullanıcısının kişisel bilgilerini geleneksel anlamda satmaz; kişinin kimliğini açığa çıkarmayacak bilgileri seçili üçüncü taraflara sağlayan çerezler kullanır. Bu tür bir "satış" kapsamının dışında kalmayı seçmek için bu sayfanın altında yer alan "Kişisel Bilgilerimi Satmayın" bağlantısını tıklayın.

CCPA kapsamında sahip olduğunuz haklarınızı kullanmak için lütfen privacy@udemy.com adresine e-posta gönderin veya Udemy, Attn: Privacy/Legal Team, 600 Harrison Street, 3rd floor, San Francisco CA 94107 adresinden bize mektup gönderin. CCPA, bu talepleri sizin adınıza iletecek bir aracı yetkilendirmenize olanak tanır. Kendi güvenliğiniz için bu taleplerin hesabınızla ilişkilendirilmiş bir e-posta adresi üzerinden iletilmesini isteyebiliriz ve talebinizi yerine getirmeden önce sizin ve/veya yetkilendirdiğiniz aracının kimliğini onaylamamız gerekebilir.

Ayrıca, topladığımız kişisel bilgilere ve bu bilgileri nasıl topladığımıza ilişkin daha fazla bilgi edinmek için lütfen yukarıdaki "Hangi Verileri Alıyoruz?" ve "Sizin Hakkınızda Nasıl Veri Alıyoruz?" başlıklı bölümlere bakın.

Kişisel bilgilerinizin hangi işletmesel ve ticari amaçlarla toplandığını ve kişisel bilgilerinize erişimi olan hizmet sağlayıcıların kategorilerini öğrenmek için lütfen yukarıdaki "Verilerinizi Ne için Kullanıyoruz?" ve "Verilerinizi Kimlerle Paylaşıyoruz?" başlıklı bölümlere bakın.

Bir Kaliforniya mukimi olarak ayrıca, üçüncü tarafların doğrudan pazarlama amaçları doğrultusunda bu üçüncü taraflarla hangi kişisel bilgileri paylaştığımıza dair belirli ayrıntıları talep etme hakkına da sahip olursunuz. Talebinizi iletmek için “California Shine the Light” ifadesiyle posta adresinizi, ikamet ettiğiniz yeri ve e-posta adresinizi ekleyerek privacy@udemy.com adresine bir e-posta gönderin.

Tarayıcı tarafından başlatılan Do Not Track (İzlenmesin) sinyali için yaygın kabul gören bir standart olmadığı için şu anda Do Not Track sinyallerini tanımıyor veya bunlara yanıt veremiyoruz.

7.2 Nevada'daki Kullanıcılar

Udemy, kullanıcılarının kişisel bilgilerini veya kişisel verilerini satmaz. Bununla birlikte Nevada'da ikamet eden kullanıcılarımız, privacy@udemy.com adresine e-posta göndererek veya Udemy, Attn: Privacy/Legal Team, 600 Harrison Street, 3rd floor, San Francisco CA 94107 adresinden bize mektup yazarak söz konusu kişisel bilgilerini satmamız talebinde bulunma hakkına sahiptir.

7.3 Avustralya'daki Kullanıcılar

Avustralya'da ikamet ediyorsanız ve bir şikayetiniz varsa bunu Avustralya Bilgi Komiseri'ne (Australian Information Commissioner) ("OAIC") iletebilirsiniz. OAIC ile iletişime geçmek için www.oaic.gov.au adresini ziyaret edebilir, enquiries@oaic.gov.au adresine e-posta gönderebilir, 1300 363 992 numaralı telefonu arayabilir ya da GPO Box 5218, Sydney NSW 2001 adresinden OAIC'ye yazabilirsiniz.

7.4 ABD Dışındaki Kullanıcılar

Size Hizmetler'i sunabilmek için verilerinizi Amerika Birleşik Devletleri'ne aktarmamız ve orada işlememiz gerekmektedir. Hizmetler'imizi ziyaret ederek veya kullanarak verilerinizin Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan sunucularda depolanmasına onay vermiş olursunuz. Hizmetler'i Amerika Birleşik Devletleri dışından kullanıyorsanız verilerinizin Amerika Birleşik Devletleri'nde, Amerika Birleşik Devletleri'ne veya diğer ülkelere aktarılmasını, buralarda depolanmasını ve işlenmesini onaylarsınız. Özellikle, Birleşik Krallık ("BK"), İsviçre ve Avrupa Ekonomik Alanı'nda ("EEA") toplanan kişisel veriler bu alanların dışına aktarılır ve bu alanların dışında depolanır. Buna ek olarak EEA, BK veya İsviçre'de ikamet ediyorsanız ayrıca veri denetleme kurumunuzla birlikte şikayette bulunma hakkına da sahip olursunuz.

Ayrıca kişisel veriler; BK, İsviçre ve AEA dışında da işlemleri gerçekleştirme, ödemeleri kolaylaştırma ve 4. Bölüm'de belirtildiği gibi destek hizmetleri sunma amaçları dahil olmak üzere Udemy grup şirketlerimiz veya hizmet sağlayıcılarımız tarafından da işlenir. Kişisel verilerin AEA'dan üçüncü ülkelere aktarımını kolaylaştırmak için Avrupa Komisyonu tarafından benimsenen Standart Sözleşme Maddeleri kullanıyoruz. Hizmet sağlayıcılarımızla ve Udemy grup şirketlerimizle verilerinizi işlemelerini sınırlandıran ve düzenleyen veri işleme sözleşmeleri de imzalamış bulunmaktayız. Verilerinizi gönderdiğinizde veya Hizmetlerimizi kullandığınızda Udemy'nin ve işleyicilerinin bu verileri aktarmalarına, depolamalarına ve işlemelerine onay vermiş olursunuz.

8. Güncellemeler ve İletişim Bilgileri

8.1 Bu Gizlilik Politikası'ndaki Değişiklikler

Bu Gizlilik Politikası'nı zaman zaman güncelleyebiliriz. Önemli herhangi bir değişiklik yaparsak size e-posta aracılığıyla, Hizmetler'de bir bildirim yayınlayarak veya kanunların gerektirdiği şekilde bildirimde bulunuruz. Ayrıca önemli değişikliklerin bir özetini ekleriz. Aksi belirtilmediği sürece, değişiklikler yayınlandığı gün yürürlüğe girer.

Geçerli kanunların izin verdiği şekilde, herhangi bir değişikliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra Hizmetler'i kullanmaya devam ederseniz erişiminiz ve/veya kullanımınız revize edilen Gizlilik Politikası'nı kabul ettiğiniz (ve buna uymayı ve tabi olmayı onayladığınız) anlamına gelir. Revize edilen Gizlilik Politikası, önceki tüm Gizlilik Politikalarının yerini alır.

8.2 Yorumlama

Bu politikada tanımlanmış olmayan büyük harfle yazılmış tüm terimler, Udemy'nin Kullanım Şartları'nda belirtildiği şekilde tanımlanmıştır. Bu Gizlilik Politikası'nın İngilizce haricindeki tüm versiyonları, kolaylık olması için sağlanmıştır. İngilizce olmayan bir versiyon ile herhangi bir uyuşmazlık olması halinde İngilizce versiyonun geçerli olacağını kabul edersiniz.

8.3 Sorular

Gizlilik Politikası ile ilgili herhangi bir sorunuz, endişeniz veya ihtilafa düştüğünüz durum olursa lütfen privacy@udemy.com adresinden gizlilik ekibimizle (atanan kişisel bilgi koruma yöneticimiz dahil) iletişime geçin. Ayrıca şu adresten posta da gönderebilirsiniz: Udemy, Attn: Legal, 600 Harrison Street, 3rd Floor, San Francisco, CA 94107.