MindMappen: voor een veel beter werkend brein!
3.0 (2 ratings)
Instead of using a simple lifetime average, Udemy calculates a course's star rating by considering a number of different factors such as the number of ratings, the age of ratings, and the likelihood of fraudulent ratings.
7 students enrolled
Wishlisted Wishlist

Please confirm that you want to add MindMappen: voor een veel beter werkend brein! to your Wishlist.

Add to Wishlist

MindMappen: voor een veel beter werkend brein!

Ik beloof u dat als u deze training volgt, u slimmer kunt ONTHOUDEN, WERKEN, LEREN. U krijgt meer tijd & meer plezier!
3.0 (2 ratings)
Instead of using a simple lifetime average, Udemy calculates a course's star rating by considering a number of different factors such as the number of ratings, the age of ratings, and the likelihood of fraudulent ratings.
7 students enrolled
Created by Ruud Rensink
Last updated 5/2017
Dutch
Current price: $10 Original price: $95 Discount: 89% off
5 hours left at this price!
30-Day Money-Back Guarantee
Includes:
 • 2.5 hours on-demand video
 • 21 Articles
 • 6 Supplemental Resources
 • Full lifetime access
 • Access on mobile and TV
 • Certificate of Completion
What Will I Learn?
 • Meer dan 6 uur training!
 • Vele weken leerplezier!
 • Veel templates die je gelijk kunt gebruiken!
 • Interessante oefeningen voor werk, studie en privé!
 • Je leert Mind Mappen op papier én op de computer!
 • Geen stress meer!
 • Je kan middels deze techniek van iedere ándere training, workshop of lezing zelfs 80-100% terughalen!
 • Je hoeft veel minder te vergeten!
 • Je kan meer onthouden!
 • Aan het einde van deze training kan je te pas en te onpas Mind Maps gebruiken, waar en wanneer je maar wilt!
 • Je ontvangt het originele Mind Map Expert certificaat als je de training hebt gevolgd!
View Curriculum
Requirements
 • motivatie
 • tijd
 • papier & stiften (komt aan het begin van de training aan bod)
 • Mind Map software (demoversies volstaan, komt vanzelf in de training aan bod)
Description

In deze training leer ik je jouw brein veel beter te gebruiken! Je leert hoe je eenvoudig méér kunt onthouden! Hoe je makkelijker kunt leren, overzicht houden, notuleren, brainstormen en meer, veel meer!

Mijn brein is veel beter gaan werken sinds ik het mindmappen mij eigen heb gemaakt. Ik ervaar geen chaos meer in mijn hoofd, terwijl ik genoeg met mijn brein doe.

Ik gun jou ook een perfect werkend brein en zal er in deze training alles aan doen om dat te bewerkstelligen!

Wat krijg je zoal:

 • Meer dan 6 uur training!
 • Leer van dé bewezen Mind Map Expert Ruud Rensink!
 • Toepasbaar op papier én digitaal!
 • Niet tevreden? Geld terug!


LET OP:

eenmaal ingeschreven is levenslang gebruik kunnen maken van de training!


Deze training leert je alles over Mind Mapping:

 • WAAROM werkt het zo goed?
 • HOE maak je een effectieve Mind Map?
 • WAT kan je er mee?

Dat zijn de zaken die in deze training aan bod komen zodat jij al tijdens de training en voor de rest van je leven deze techniek optimaal kunt gebruiken!

Of dat nou zakelijk is, in het onderwijs of privé maakt niet uit. Jij leert in deze training op de perfecte manier Mind Mappen en kan dat te pas en onpas toepassen, waar en wanneer je maar wilt.

Aan het einde van deze training heb je geleerd hoe je effectieve Mind Maps kunt maken die je geld kunnen besparen, die je sneller, beter én leuker kan laten leren én waarmee je makkelijker en meer kunt onthouden!

IEDEREEN KAN HET LEREN!

Of je nu studeert, een professional bent, of je gewoon een nieuwe techniek wilt aanleren als hobby, je wordt constant geconfronteerd met een enorme hoeveelheid aan informatie.

De hoeveelheid informatie waar je enkele honderden jaren geleven in je hele leven mee werd geconfronteerd, komt nu in slechts één week voorbij. Veel mensen ervaren dat als een enorme stress!

Mind Mappen is een perfect instrument waarmee je stress kan voorkomen!

OPTIMAAL RENDEMENT EN PLEZIER

Deze training gaat veel verder dan wat kleurrijke takken tekenen, zinnen er op plaatsen en klaar is je Mind Map. Nee, deze training leert je op de juiste manier te Mind Mappen zodat je optimaal rendement haalt uit de techniek.

De ervaringen met de duizenden deelnemers aan deze training is dat ze meer plezier krijgen in leren, dat ze meer plezier krijgen in vergaderingen, brainstorms en andere zakelijke werkzaamheden. Zij ervaren dagelijks de voordelen van het Mind Mappen juist omdat ze déze training hebben gevolgd.

Wij duiken met u in de processen WAAROM het juist zo goed werkt. Geen 'neem dit nou maar van mij aan'- niveau of 'dat hebben we nou eenmaal zo afgesproken', nee u ervaart zélf waarom het zo goed werkt.

Alle onderdelen in deze training zijn als vele jaren in trainingen gebruikt en scherp gesteld. De ervaringen van de trainers en de duizenden cursisten is er in verwerkt. Alle overbodige ballast en onzinverhalen is er uit gesneden en wat overblijft is een training die perfect uitgebalanceerd is. En leuk is!

'Ik kan niet tekenen ' zeggen mensen wel eens, of 'ik ben niet creatief '. Welnu, dat hoeft geen belemmering te zijn om deze training te volgen. Sterker nog, Iedere deelnemer haalt het maximale uit zichzelf dank zij deze training, of je jezelf nou creatief vindt of niet. Onze lesmethode maakt dat je alle potentieel die je in je brein hebt volledig gaat benutten!

REACTIES ZIJN UITERMATE POSITIEF

Reacties van eerdere deelnemers zijn vaak verbazend. 'Dat ik dit in me heb'. 'Dat ik bijna die hele presentatie kan terughalen is haast onbegrijpelijk, en ik kan het!'. 'Ik heb niet meer zoveel plezier aan tekenen beleefd sinds vroeger', zei een IT-manager. Ook hij ervoer enorme voordeelen bij het Mind Mappen, op papier!

"Voor mij was de training achteraf bezien best confronterend. De bewustwording die hierdoor bij mij is opgewekt begin effect te krijgen. Door deze training ben ik mijn creativiteit verder gaan ontplooien. Bedankt voor de goede training".

JE LEERT INFORMATIE TE VERWERKEN OP EEN ANDERE MANIER:
EEN SNELLERE BETERE ÉN LEUKERE MANIER!

Heel veel mensen geven aan dat ze het jammer vinden dat ze deze techniek niet eerder hebben geleerd. Het had ze enorm veel tijd kunnen besparen in hun studie. Of het had ze meer rust gegeven tijdens het werk, of meer overzicht.

Maar of je nu 8 bent of 18 of 48 of 78, iedereen heeft baat bij deze training. Zolang er grote hoeveelheden informatie langskomen ervaar je constant de voordelen van het Mind Mappen.

STUDIE

De kennis & ervaring van vele jaren zelfstudie, de duizenden euro's die ik uitgeven heb voor trainingen bij de bedenker van deze techniek, de duizenden cursisten die ik getraind heb en de duizenden uren die ik besteed heb aan het Mind Mappen voor mezelf, in mijn bedrijf en voor mijn studies, zitten allemaal verwerkt in deze training.

Al mijn kennis en ervaring biedt ik jou aan een deze uitgekiende training, die je in je eigen tijd en op je eigen gewenste plek kunt volgen.

Ik durf je optimaal rendement te garanderen, zoveel vertrouwen heb ik in deze techniek én deze training. Maar, kies er bewust voor.

Ik beloof je géén tovermiddel, want dat is Mind Mappen niet!

Net zoals met autorijden, badmintonnen, fietsen, koken, lesgeven, schrijven, en andere vaardigheden, je zal er tijd in moeten stoppen om er goed in te worden. En net zoals ik veel tijd gestopt heb om een Expert in Mind Mappen te worden, kan jij dat ook!

Denk niet van 'ik volg even deze cursus en ik ben een expert' want zo werkt het niet. Managementgoeroe 'Stephen Covey' zei ooit: "this workshop begins after today".

Volg deze training en gebruik overal Mind Maps voor. Juist dan zal je steeds meer de voordelen gaan ervaren en het plezier er aan beleven. En, net zoals ik na langere tijd heb ervaren, zal je brein beter gaan functioneren, een fraaie bijkomstigheid!

Het klinkt somt te mooi om waar te zijn? Welnu, daar kan ik inkomen. Maar, ik laat je ervaren dat Mind Mappen veel dichter bij jouw eigen natuurlijke manier van denken zit dan andere technieken. En juist daarom ga je die voordelen ervaren, dat weet ik zeker!

NIET GOED, GELD TERUG!

Ben je niet tevreden over deze training, dan krijg je je geld terug! Binnen 30 dagen kan je dit aangeven en wordt je geld teruggestort, zonder voorbehoud!

Heel veel plezier met deze training en het in de praktijk gebruiken van Mind Maps!


Schrijf je NU in door op de knop rechtsboven 'Take This Course' te klikken en ga gelijk SLIMMER aan de slag!

Veel plezier en succes!

Ruud Rensink

Who is the target audience?
 • iedereen die tijd wil besparen
 • iedereen die sneller, beter én leuker wil leren
 • iedereen die minder chaos in z'n leven wil
 • iedereen die meer overzicht wil hebben in z'n werk of leven
 • iedereen die meer plezier wil hebben in z'n leven
 • iedere professional, leraar & student
 • hobbyist
 • iedereen die beter wil BrainStormen
 • iedereen die makkelijker aantekeningen wil maken tijdens bijeenkomsten
 • iedereen die meer wil kunnen onthouden
Compare to Other Courses
Curriculum For This Course
70 Lectures
03:02:15
+
Introductie van de training.
5 Lectures 19:09

In deze video leg ik je uit wat het Mind Mappen is en waarom het zo goed werkt. Na het bekijken van deze video heb je een prima beeld van de techniek Mind Mappen!

Preview 12:31

Veel gepraat - weinig verteld?
01:28

Ik geef de Mind Map Training sinds 2006. In die tussentijd heb ik veel, zeer veel geMind-Mapped. Ik heb duizenden mensen getraind, heel veel Mind maps beoordeeld en mensen begeleidt. En telkens is er weer inspiratie voor nieuwe onderdelen. Bijvoorbeeld tips over Mind mappen, over toepassingen, over nieuwe software enzovoort.

GRATIS!

Jij krijgt bij deze training alle updates gratis. Dus, bij de eerste versie van deze training had ik 45 lectures. Telkens als ik een nieuw onderdeel heb voeg ik deze er aan toe. Ik maak dat ook bekend zodat jij weet wat er nieuw is. En het mooiste is, jij hoeft nooit voor deze toevoegingen te betalen. Dat zit bij de prijs in!

Preview 00:29

Mind Map of mindmap, wat is juist?

Preview 00:27
+
Mind Maps - Introductie & achtergond
12 Lectures 25:43

In deze video laat ik je zien wat we in deze sectie gaan doen.

Preview 00:36

In deze video laat ik je kort zien welke onderdelen je zoals kunt gebruiken om te Mind Mappen op papier. Stiften, papier enzovoort.

Preview 01:52

UITLEG EERSTE MIND MAP TEKENEN

In dit filmpje leg ik uit wat we in de volgende oefening gaan doen. Belangrijk om even te bekijken alvorens je de eerste Mind Map oefening gaat doen.

Introductie 1e Mind Map tekenen: AGENDA
01:06

OEFENING: AGENDA TEKENEN

In deze oefening gaan we samen de eerste Mind Map tekenen. Dit filmpje, van 10 minuten, laat zien hoe je een goed Mind Map tekent én ik voorzie je van interessante aanvullende informatie

TIPS:

 • gebruik voor het tekenen op het scherm het liefst niet met geel. Waarom, dat leg ik later in de training uit.
 • Ik gebruik wel zwart, omdat ik niet zoveel keuzemogelijkheden heb. Mijn advies aan jou is om op dit moment nog geen zwart te gebruiken voor je takken. Zwart krijgt een aparte plaats bij het maken van een Mind Map IN.
1e Mind Map tekenen: AGENDA
09:56

EVALUATIE MIND MAP OEFENING: AGENDA

In dit filmpje evalueer ik de vorige oefening. Hoe heb ik het filmpje gemaakt en hoe heb ik daar Mind Maps bij gebruikt?

Evaluatie 1e Mind Map tekenen: AGENDA
01:50

BLANCO MIND MAP DOWNLOADEN

In dit filmpje vertel ik wat meer over, wat ik noem, de blanco Mind Map.

Je kan deze ook hier downloaden.

Download deze blanco Mind Map, print deze uit en gebruik deze voor de volgende oefening.

Blanco Mind Map: introductie + download
00:59

BLANCO MIND MAP GEBRUIKEN: WIE

In deze video leer ik je hoe je het beste deze Mind Map kunt gebruiken. Met de eerste tak ga je aan de slag om te vertellen WIE je bent.

Blanco Mind Map gebruiken: WIE
01:29

BLANCO MIND MAP GEBRUIKEN: WAT

Met de eerste tak ga je aan de slag om te vertellen WAT je doet. Ben je student, trainer, leraar, manager of wat dan ook. Dat vermeld je hier op deze tak.

Blanco Mind Map gebruiken: WAT
01:35

BLANCO MIND MAP GEBRUIKEN: WAAR

Waar doe je dat? Wat je op de tak 'WAT' verteld hebt, ga je hier uitwerken.

Blanco Mind Map gebruiken: WAAR
01:14

BLANCO MIND MAP GEBRUIKEN: WAARVOOR

Waarvoor ga jij het Mind Mappen gebruiken?

Noem vier van de belangrijkste mogelijkheden waar jij het Mind Mappen voor gaat gebruiken. Ik ken er een hoop en wil ze best opsommen, maar ik heb liever dat je eerst zelf even nadenkt. Neem er maximaal 4, de 4 belangrijkste dus.

Blanco Mind Map gebruiken: WAARVOOR
00:31

BLANCO MIND MAP GEBRUIKEN: EVALUATIE

In deze oefening heb ik je de blanco Mind Map laten gebruiken. Deze Mind Map is simpel in het gebruik en kan je ook gebruiken met mensen die niets van het Mind Mappen weten. Gewoon informatie op takken neer laten zetten en je hebt al gelijk overzicht!

Ik heb e.e.a. ook in een pdf gezet wat je hier kan downloaden.

Blanco Mind Map gebruiken: Evaluatie
02:41

EINDE SECTIE 2

In deze video evalueer ik de sessie die we zojuist hebben afgerond. Met name dat je regelmatig moet Mind Mappen is daarbij belangrijk. Gebruik de gewone Mind Map die we gemaakt hebben en de Blanco Mind Map.

Wat hebben we in deze sectie gedaan: recapitulatie
01:54
+
Een kleurrijke Mind Map maken
15 Lectures 38:00

WELKOM BIJ DEZE SECTIE

Korte introductie wat we in deze sectie gaan doen. En even een terugblik op het laatste filmpje in de vorige sectie.

Preview 01:23

In deze video laat ik je versneld zien hoe ik een Mind Map IN maak. Normaal zo'n 45 minuten à 1 uur, nu in 2 minuten.

Preview 02:07

MIND MAP TEKENEN

In dit filmpje laat ik zien hoe je een Mind Map IN op papier tekent. Versneld, want gewoon tekenen duurde ongeveer een uur.

Preview 10:41

EVALUATIE MIND MAP TEKENEN

In deze video vertel ik je wat ik net gedaan heb en wat we nu gaan doen.

Evaluatie Mind Map Tekenen
00:55

INTRODUCTIE CENTRALE AFBEELDING

In deze video leg ik uit waarom een centrale afbeelding zo belangrijk is. Deze is de blikvanger van je Mind Map en daarom belangrijk om deze uniek te maken. Hierdoor creeër je onderscheidend vermogen tussen je Mind Maps.

De centrale afbeelding
02:18

HOOFDTAKKEN TEKENEN

In deze video laat ik je zien hoe je het beste hoofdtakken kunt tekenen.

Hoofdtakken tekenen
01:57

TEKST OP TAKKEN

In deze video laat ik je zien hoe je op de juiste manier tekst op de takken kunt schrijven.

Zwarte tekst op gekleurde takken geven een goed contrast!

Tekst op takken plaatsen
02:09

PLAATJE OP HOOFDTAK

Een Mind Map IN is niets zonder plaatjes. In deze video gaan we een plaatje tekenen boven de hoofdtak.

Plaatjes op de hoofdtakken tekenen
03:40

In deze video vertel ik je meer over subtakken die achter de hoofdtak komen. Ik laat je ook zien dat teveel subtakken onder elkaar niet zinvol is.

Subtakken tekenen
01:22

In deze video laat ik je hien hoe en waarom je subtakken in je Mind Map kunt clusteren.

Clusteren van subtakken
02:57

In deze video laat ik je zien hie je plaatjes kan tekenen op de subtakken in je Mind Map.

Tekenen op subtakken
01:08

In deze video ga ik de tweede tak tekenen.

De tweede tak tekenen
02:31

MIND MAP AFMAKEN

In deze video maak ik de laatste twee takken af. Op het whiteboard kleur ik ze niet egaal in en voorzie ik ze niet van tekst en plaatjes, maar het is natuurlijk wél de beoeling dat jij dat doet!

Mind Map afmaken
02:42

In deze PDF leg ik uit hoe je het beste met plaatjes kunt omgaan. Mijn advies is om deze eerst door te lezen voordat je verder gaat. Maar, lees deze niet slecht één keer. Ook als je al meer Mind Maps gemaakt hebt is het belangrijk dat je deze publicatie nog eens leest. Gewoon, omdat je je dan al weer verder in het Mind Map proces bevindt.

To Plaatjes or Not to Plaatjes, that's the question
6 pages

RECAPITULATIE SECTIE 3In dit filmpje nemen we nog even door wat we gedaan hebben. Ook adviseer ik je wat je nu het beste kunt doen, voordat je verder gaat met de volgende sectie.

Recapitulatie Sectie 3 - Oefenen + Huiswerk
02:10

Eens even kijken of je goed hebt opgelet alvorens we verder gaan.

Even een testje tussendoor
2 questions
+
Kleurrijke Mind Map, vervolg.
11 Lectures 33:02

Een introductie van deze sectie

Wat gaan we in deze sectie doen?
00:32

In deze Lecture leg ik uit waarom het zo belangrijk is om juist met dunne stiften te werken!

Waarom dunne stiften?
05:57

Er bestaat een foute aanname over de volgorde van het tekenen van de takken in een Mind Map. In dit filmpje laat ik zien wat er fout aan is.

Wat is de juiste volgorde voor het tekenen van je takken?
04:00

Je zou kunnen zeggen dat ons brein uit 2 delen bestaat. Dat klopt niet want het is een stuk genuanceerder. Maar het vergelijk tussen de linker en rechter hersenhelft verklaart wél een hele hoop!

OPDRACHT: Linker & Rechter hersenhelft tekenen.
02:32

In deze video leg ik uit wat ons brein onthoudt, en hoe het daarbij in z'n werk gaat.

Wat onthoud ons brein. Iets simpels? Iets ingewikkelds?
03:29

Ik hoor het regelmatig, direct van studenten of van leerkrachten. "Mind Mappen kost zoveel tijd".

En dat is natuurlijk ook zo.

In deze lecture leg ik uit wat daar juist de voordelen van zijn!

Student: "Mind Mappen kost zoveel tijd!"
00:36

Hou de zaag scherp is een verhaaltje van Managementgoeroe Stephen Covey. Boeiend en voor sommigen, 'oogopenend!'.

Studeren & Leren: 'hou de zaag scherp!'
01:17

Studenten denken dat het Mind Mappen zoveel tijd kost en dat het maken en leren met traditionele, lineaire aantekeningen sneller gaat.

Welnu, in dit filmpje laat ik zien waarom studeren middels Mind Maps véél effectiever is!

Studeren middels Mind Maps bespaart enorm veel tijd!
07:34

In deze video leg ik uit wanneer je het beste Mind Maps kunt maken voor studie en hoe je dat dan doet.

Studeren middels Mind Maps: Wanneer & Hoe?
04:42

Studeren, hoe en wanneer, heb ik zoeven behandeld. Maar er zijn ook variaties op te bedenken. En die komen hier aan bod.

Studeren middels Mind Maps: wanneer&hoe-variaties
01:36

Resumé
00:47
+
Regels van het Mind Mappen
5 Lectures 17:51

In deze video leg ik je uit waarom de regels van het Mind Mappen zo belangrijk zijn.

Preview 01:37

Video van Tony Buzan zelf, waarin hij de regels van het Mind Mappen uitlegd.

Tony's regels
05:38

In deze video neem ik je in mijn trainingsruimte mee met het maken van de Mind Map van de regels van het Mind Mappen.

Training regels introductie
00:25

In deze video zie je mij in de trainingsruimte waarin ik, samen met de cursisten, de regels van het Mind Mappen doorneem.

Training regels van het Mind Mappen
10:11

Hier zie je de afbeelding over de regels van het Mind Mappen. Je kunt deze ook downloaden bij 'View resources'

Regels in iMindMap
1 page
+
Snelle Mind Maps (Mind Map OUT)
14 Lectures 16:10

Een snelle Mind Map, wat is dat? Dat staat centraal in deze lecture. Hier de introductievideo.

Preview 02:18

Wat is een fraaie Mind Map, oftewel een Mind Map IN?

Fraaie Mind Map?
00:49

Een voorbeeld hoe ik deze training snel gemindmapped heb.

Snel?
00:56

Wat noem ik een MindMap OUT?

Mind Map OUT?
01:26

Nog even iets meer over de Mind Map OUT.

Mind Map OUT, vervolg
01:01

Een braindump is alles uit je hoofd in een Mind Map plaatsen. Hoe en waarom komt hier aan bod.

BrainDump
02:15

Ervaar jij wel een stress? In deze lecture ga ik daar op in en wat Mind Maps daarbij kunnen doen.

Stress & Burn-out
00:58

Even een opdracht die je zelf kunt uitvoeren.

OPDRACHT
00:34

In deze video laat ik je zien hoe ik een snelle Mind Map maak. Het is opgenomen tijdens één van mijn trainingen. Natuurlijk is de tekst niet te lezen, maar het gaat even om het idee van hoe ik zo'n Mind Map maak. En het is weer eens wat anders dan voor m'n trainingswhiteboard wat ik voor deze training gebruik, toch?

Maar het principe is hetzelfde!

PLANNING: ToDo
05:20

Mak zelf een ToDo in een Mind Map

OPDRACHT: ToDo
00:31

Hier een paar PowertPoint-dia's die ik al eens eerder over dit onderwerp heb gemaakt.

ToDo
7 pages

Een W5H1 is een zeer zinvolle Mind Map!

W5H1
1 page

In deze publicatie leg ik uit wat het verschil is tussen een Mind Map IN en een Mind Map OUT. Je kan deze downloaden via 'View resources'.

Doe je voordeel er mee!

Out of IN: That's the Question!
10 pages

Even een resumé & een thuisopdracht.

OPDRACHT: maak zoveel mogelijk Snelle Mind Maps!
2 pages
+
On The Fly Mind Mappen
1 Lecture 00:06

In deze sectie laat ik je ervaren hoe geweldig mindmappen is voor notuleren, aantekeningen maken en dergelijke.

Deze lessen komen 1e half jaar 2016 beschikbaar.

On The Fly - Mind Mappen
00:06
+
Digitaal Mind Mappen
1 Lecture 00:09

In de eerste stap wilde ik de lessen over het Mind Mappen publiceren.

In de komende maanden zullen deze aangevuld worden en ook komen er lessen over de software bij.

Hierdoor ontstaat een allesdekkende training in het Mind Mappen!

Deze lessen komen zsm beschikbaar
00:09
+
Afsluiting
6 Lectures 05:33

Belangrijke informatie over hoe je met trainen om moet gaan.

Ben je nu klaar met de training?
01:56

Heb jij tips & ideeën?

Heb jij nog tips en ideeen?
00:18

uitleg over de toekomstige ontwikkelingen van deze training.

Welke nieuwe Lectures komen er binnenkort nog bij?
01:00

Andere trainingen?
00:31

Tot Slot
00:40

verification video
01:06
About the Instructor
Ruud Rensink
3.7 Average rating
15 Reviews
625 Students
3 Courses
Expert in Mind Mapping, SpeedReading, Memory, Sales & more!

My Mission:

To provide the benefits of BrainSkills to the largest number of people possible.

Specialties:

My knowledge and ability in BrainSkills & my enthousiastic way of teaching.

Who am I:

I am a passionate & professional trainer that wants to share the benefit of SpeedReading & Mind Mapping with you. My experience is that SpeedReading & Mind Mapping can help you live a better life. I am very serious about that!

Mind Mapping helps you organize better, learn easier, better and quicker and makes your memory much better. It saves you money and you can experience more fun in your Life.

SpeedReading make it much easier to to gain information in less time.

I am really happy that I already helped thousands of people experience the same benefits of these amazing techniques!

My experience in Neuro Linguistic Programming (NLP) & BrainTraining helped me make great e-learning programs. Already followed by many people in The Netherlands and now also available on Udemy. It is exiting that people from all over the world also can benefit SpeedReading & Mind Mapping by learning it in an easy and effective way through this course.

I began giving training in 1990. First computer software (MS-Dos, WordPerfect, Windows, Internet, Office and so on). Since 2006 I am active in BrainTraining: how to help people to explore their brain-capacity and use it easier and better. For Private, Education and Business-use.

I write software-manuals and e-learning courses and I am happy that I still give lectures and training with individuals and groups.

I am the founder and owner of a successful training company in BrainTraining.

I have a Wife and 3 Kids and I like to play badminton with my kids, ride the bike with my Wife and Friends, join Mensa-meetings and like to read, learn and work.