Posering & Regi

Skapa vackrare bilder genom att posera & regissera. Lär dig knepen som får de du fotograferar att slappna av.
4.4 (4 ratings)
Instead of using a simple lifetime average, Udemy calculates a
course's star rating by considering a number of different factors
such as the number of ratings, the age of ratings, and the
likelihood of fraudulent ratings.
94 students enrolled
$15
$25
40% off
Take This Course
 • Lectures 26
 • Length 1.5 hours
 • Skill Level All Levels
 • Languages Swedish
 • Includes Lifetime access
  30 day money back guarantee!
  Available on iOS and Android
  Certificate of Completion
Wishlisted Wishlist

How taking a course works

Discover

Find online courses made by experts from around the world.

Learn

Take your courses with you and learn anywhere, anytime.

Master

Learn and practice real-world skills and achieve your goals.

About This Course

Published 2/2014 Swedish

Course Description

Du kan din kamera och fotograferar redan personer. Men posering är svårt. Du känner dig kanske inte bekväm i att instruera.

Du har lärt dig komposition, ljus och exponering men saknar kunskaper om interaktion med människor i detta sammanhang.

Du vill känna dig bekväm i att ta kontroll över din fotosession. Förstå att trygghet och avslappning i bilder börjar hos fotografen.

ÖVRIG INFO

Modeller: Linn Olsson & Joakim Arthursson

Smink- och hår: Pillis Olsson

Bakom kameran: Maria Allebring

Lokal: Tanums Gestgifveri, Tanumshede

Produktion: TrainingZONE.se

What are the requirements?

 • Fotointresse och en kamera

What am I going to get from this course?

 • Förstå nyttan med att posera personerna du fotograferar
 • På ett bra sätt kommunicera med personerna som ska fotograferas, och på så sätt skapa ett förtroende
 • Veta vad som krävs för att få personerna du fotograferar att framstå på ett så positivt sätt som möjligt
 • Känna dig säkrare vid posering av människor
 • Kunna lite tips och trix om hur du kan få personerna att slappna av och få bilderna att se spontana ut (även om de är poserade/regisserade)

Who is the target audience?

 • Alla fotointresserade

What you get with this course?

Not for you? No problem.
30 day money back guarantee.

Forever yours.
Lifetime access.

Learn on the go.
Desktop, iOS and Android.

Get rewarded.
Certificate of completion.

Curriculum

Section 1: Introduktion och mål
01:49

Vad kul att du har valt att följa denna videokursen. Då utgår vi från att du vill förbättra dig i just posering & regi. Det tycker de flesta är det svåraste med att fotografera människor. I första avsnittet går Benny igenom vad du kan förvänta dig av kursen. Välkommen och mycket nöje!

Section 2: Grunderna i posering
02:28

Varför ska du posera och regissera de du fotograferar? Ja, om inte annat börjar de snart att fråga dig vart de ska titta och var de ska hålla sina händer. Då är det bra om du har svar. I detta avsnitt pratar Benny om grundtankarna i posering. Du hittar mer om detta på Moderskeppets kurs "Fotografera bröllop" med Benny som lärare.

03:51

De flesta personer du fotograferar är förmodligen inte fotomodeller. Det innebär för det mesta att de kan vara lite stela och spända vid den ovanliga situationen som en fotografering innebär. Här får du tips om hur du kan tänka och agera för att göra det enklare för dig och de du fotograferar. Du får också Bennys lista "7 steg till mer avslappnade personer".

01:26

Benny visar hur du på ett strukturerat sätt kan arbeta varje gång du kommer fram till en ny fotograferingsplats. Han ger dig också tips på startinstruktioner du kan ge till dem du fotograferar, för att undvika osäkerhet och frågor under resten av fotograferingen.

Section 3: Skapa stämningen
03:09

I detta avsnitt får du tips på hur du får spända personer att slappna. Perfekta redskap att ha i sin verktygslåda.

02:53

När paren du fotograferar har svårt att släppa loss. Då måste du ha lite verktyg för att hjälpa dem. Och om de har svårt att visa sin kärlek framför kameran, så får du här tips på hur du kan locka fram den och få deras ögon att gnistra.

Section 4: Generellt om posering & regi
02:59

Här får du lära dig om de små detaljerna. Från vilken vinkel passar det att fotografera? Vad kan man tänka på när det gäller ögon och händer.

01:37

Behöver man tänka på var ljuset kommer ifrån när man poserar? Ja absolut, om du vill ha ett vackert resultat. Då bör det vara genomtänkt. Benny visar dig hur.

Section 5: Posera kvinnor
01:07

Vad är lämpligt för kamerahöjd när du fotograferar kvinnor? Kan en arm se bruten ut? Frågorna får svar i detta avsnitt.

03:00

I detta avsnitt fortsätter Benny att visa vad du kan tänka på när det gäller kvinnans ansikte, som vinklar, ögonen och munnen. Målet är att få henne att älska bilderna du tar.

02:15

Benny går vidare neråt på kroppen. Det finns många saker du kan tänka på också när det gäller armar, händer, midja, hållning, mm.

01:28

Även om du bara ska fotografera överkropp, så är det alltid viktigt att börja poseringen nerifrån. Benny förklarar hur du ska göra.

00:48

I det avslutande avsnittet i kapitel 5 visar Benny hur det kan se ut när han poserar en kvinna vid fotograferingen.

Section 6: Posera män
00:59

Hur vill män framstå? Stora, starka och tuffa såklart :-) Hur bör vi som fotografer tänka då?

01:58

Alla män har ju såklart inte ölmage och dubbelhaka. Men alla män vill se så bra ut som möjligt på bild. Benny förklarar hur du åstadkommer det.

01:41

I kapitlets sista avsnitt visar Benny hur det kan se ut när han fotograferar en man.

Section 7: Posera par
03:10

Att posera en person kan vara jobbigt nog. Att posera två är såklart ännu mer krävande. Ibland behöver man inte säga någonting, men ibland behöver de all regi i världen. Det är också lite svårare om ljuset kommer mest från ena hållet. I detta avsnitt får du lära dig generella tips om vad du kan tänka på när du fotograferar par.

01:19

Många par är spända vid fotograferingen. Det är inte konstigt. Det är för de flesta en ovan situation. Här får du lära dig fler tips och trix för att de ska släppa lite på spänningen. Det finns mer om detta i lektion 5.

04:41

När du är lite stressad och paret frågar hur de ska stå, du har fullt upp med tekniken och kommer just då inte på ett bra svar. Känner du igen situationen? Benny visar i detta avsnitt hur du kan ha en genomtänkt strategi för hur du kan gå tillväga och få lite extra tid att tänka. Du får också lära dig hur du kan få variationer i poseringen, utan att ha 120 poser i huvudet. Mer tips om arbetsflödet när du ska fotografera finns i lektion 4.

03:41

Har du varit med om att fotografera par som är spända och nervösa? Gissar det. Då är det inte lätt för dem att visa glädje och romantik. Här får du lära dig knep för att få fram detta. Fler tips finns i lektion 6.

Section 8: Knepiga situationer
02:50

Ibland fotograferar vi par som det är ganska stor skillnad i längd på. Ofta är de vana och bekväma med detta. Men kanske vill de ändå jämna ut skillnaden något på bilderna. I detta avsnitt får du lite tips för detta.

04:39

Då och då fotograferar vi lite rundare personer. Vi kan utgå från att de i alla fall inte vill se rundare ut än de är. Oavsett hur bekväma de är med sitt utseende. Ännu oftare vill de nog se lite smalare ut. Du som fotograf kan bidra till det. Vi vill självklart som fotografer göra bilder som personerna sedan älskar att se. Här får du tips och idéer för detta.

Section 9: Till sist
01:30

Benny sammanfattar och tackar för sig. Vi hoppas du fått mycket tips och idéer om hur du kan förbättra dina bilder genom att få de du fotograferar att agera på ett bra sätt.

Section 10: Bonusmaterial
02:36

Här är ett bildspel med bilder ur kursen. Det är också några extra bilder som togs utomhus i slutet av inspelningsdagen.

32 pages

Att posera är läskigt. Du kan köpa en fin kamera och fina objektiv. Du kan lära dig använda din utrustning på bästa sätt. Du kan läsa dig till hur du ska komponera och exponera. Men när det kommer till att kommunicera med dem du fotograferar blir det värre. Det tycker de flesta av oss som håller på med bröllops- och porträttfotografering är det svåraste som finns. Lite läskigt. Då handlar det mycket om att känna självförtroende, att du inger förtroende och att du bjuder på dig själv. Med denna GUIDE vill jag hjälpa dig ytterligare med just det. Se det som en sammanfattning av videokursen som du kan ha i din läsplatta.

00:14

Så kunde det se ut när Benny kom av sig :-)

Students Who Viewed This Course Also Viewed

 • Loading
 • Loading
 • Loading

Instructor Biography

Benny Ottosson, Photographer and instructor

I´m a wedding and fashion photographer based in Sweden. I´m also an instructor for other photographers. I do a lot of workshops in Sweden, Norway and Denmark. I have also done two workshops in USA. I do weddings in Scandinavia, but also in the rest of the world like Greece and USA. I also speak at photo fares.

Ready to start learning?
Take This Course