Posering & Regi
4.3 (6 ratings)
Instead of using a simple lifetime average, Udemy calculates a course's star rating by considering a number of different factors such as the number of ratings, the age of ratings, and the likelihood of fraudulent ratings.
98 students enrolled
Wishlisted Wishlist

Please confirm that you want to add Posering & Regi to your Wishlist.

Add to Wishlist

Posering & Regi

Skapa vackrare bilder genom att posera & regissera. Lär dig knepen som får de du fotograferar att slappna av.
4.3 (6 ratings)
Instead of using a simple lifetime average, Udemy calculates a course's star rating by considering a number of different factors such as the number of ratings, the age of ratings, and the likelihood of fraudulent ratings.
98 students enrolled
Created by Benny Ottosson
Last updated 3/2014
Swedish
Price: $25
30-Day Money-Back Guarantee
Includes:
 • 1 hour on-demand video
 • 1 Supplemental Resource
 • Full lifetime access
 • Access on mobile and TV
 • Certificate of Completion
What Will I Learn?
 • Förstå nyttan med att posera personerna du fotograferar
 • På ett bra sätt kommunicera med personerna som ska fotograferas, och på så sätt skapa ett förtroende
 • Veta vad som krävs för att få personerna du fotograferar att framstå på ett så positivt sätt som möjligt
 • Känna dig säkrare vid posering av människor
 • Kunna lite tips och trix om hur du kan få personerna att slappna av och få bilderna att se spontana ut (även om de är poserade/regisserade)
View Curriculum
Requirements
 • Fotointresse och en kamera
Description

Du kan din kamera och fotograferar redan personer. Men posering är svårt. Du känner dig kanske inte bekväm i att instruera.

Du har lärt dig komposition, ljus och exponering men saknar kunskaper om interaktion med människor i detta sammanhang.

Du vill känna dig bekväm i att ta kontroll över din fotosession. Förstå att trygghet och avslappning i bilder börjar hos fotografen.

ÖVRIG INFO

Modeller: Linn Olsson & Joakim Arthursson

Smink- och hår: Pillis Olsson

Bakom kameran: Maria Allebring

Lokal: Tanums Gestgifveri, Tanumshede

Produktion: TrainingZONE.se

Who is the target audience?
 • Alla fotointresserade
Students Who Viewed This Course Also Viewed
Curriculum For This Course
26 Lectures
01:30:08
+
Introduktion och mål
1 Lecture 01:49

Vad kul att du har valt att följa denna videokursen. Då utgår vi från att du vill förbättra dig i just posering & regi. Det tycker de flesta är det svåraste med att fotografera människor. I första avsnittet går Benny igenom vad du kan förvänta dig av kursen. Välkommen och mycket nöje!

Preview 01:49
+
Grunderna i posering
3 Lectures 07:45

Varför ska du posera och regissera de du fotograferar? Ja, om inte annat börjar de snart att fråga dig vart de ska titta och var de ska hålla sina händer. Då är det bra om du har svar. I detta avsnitt pratar Benny om grundtankarna i posering. Du hittar mer om detta på Moderskeppets kurs "Fotografera bröllop" med Benny som lärare.

Preview 02:28

De flesta personer du fotograferar är förmodligen inte fotomodeller. Det innebär för det mesta att de kan vara lite stela och spända vid den ovanliga situationen som en fotografering innebär. Här får du tips om hur du kan tänka och agera för att göra det enklare för dig och de du fotograferar. Du får också Bennys lista "7 steg till mer avslappnade personer".

Preview 03:51

Benny visar hur du på ett strukturerat sätt kan arbeta varje gång du kommer fram till en ny fotograferingsplats. Han ger dig också tips på startinstruktioner du kan ge till dem du fotograferar, för att undvika osäkerhet och frågor under resten av fotograferingen.

Arbetsflöde på plats
01:26
+
Skapa stämningen
2 Lectures 06:02

I detta avsnitt får du tips på hur du får spända personer att slappna. Perfekta redskap att ha i sin verktygslåda.

Knep för att få personerna att slappna av
03:09

När paren du fotograferar har svårt att släppa loss. Då måste du ha lite verktyg för att hjälpa dem. Och om de har svårt att visa sin kärlek framför kameran, så får du här tips på hur du kan locka fram den och få deras ögon att gnistra.

Skapa skratt, glädje och romantik
02:53
+
Generellt om posering & regi
2 Lectures 04:36

Här får du lära dig om de små detaljerna. Från vilken vinkel passar det att fotografera? Vad kan man tänka på när det gäller ögon och händer.

Ansiktet, händerna och kroppen
02:59

Behöver man tänka på var ljuset kommer ifrån när man poserar? Ja absolut, om du vill ha ett vackert resultat. Då bör det vara genomtänkt. Benny visar dig hur.

Preview 01:37
+
Posera kvinnor
5 Lectures 08:38

Vad är lämpligt för kamerahöjd när du fotograferar kvinnor? Kan en arm se bruten ut? Frågorna får svar i detta avsnitt.

Kameraplacering och komposition
01:07

I detta avsnitt fortsätter Benny att visa vad du kan tänka på när det gäller kvinnans ansikte, som vinklar, ögonen och munnen. Målet är att få henne att älska bilderna du tar.

Ansikte, ögon, mun och leende
03:00

Benny går vidare neråt på kroppen. Det finns många saker du kan tänka på också när det gäller armar, händer, midja, hållning, mm.

Överkropp
02:15

Även om du bara ska fotografera överkropp, så är det alltid viktigt att börja poseringen nerifrån. Benny förklarar hur du ska göra.

Preview 01:28

I det avslutande avsnittet i kapitel 5 visar Benny hur det kan se ut när han poserar en kvinna vid fotograferingen.

Sammanfattning
00:48
+
Posera män
3 Lectures 04:38

Hur vill män framstå? Stora, starka och tuffa såklart :-) Hur bör vi som fotografer tänka då?

Kameraplacering och komposition
00:59

Alla män har ju såklart inte ölmage och dubbelhaka. Men alla män vill se så bra ut som möjligt på bild. Benny förklarar hur du åstadkommer det.

Så undviker du att eventuella ölmagar och dubbelhakor framträder
01:58

I kapitlets sista avsnitt visar Benny hur det kan se ut när han fotograferar en man.

Sammanfattning
01:41
+
Posera par
4 Lectures 12:51

Att posera en person kan vara jobbigt nog. Att posera två är såklart ännu mer krävande. Ibland behöver man inte säga någonting, men ibland behöver de all regi i världen. Det är också lite svårare om ljuset kommer mest från ena hållet. I detta avsnitt får du lära dig generella tips om vad du kan tänka på när du fotograferar par.

Tips vid fotografering av par
03:10

Många par är spända vid fotograferingen. Det är inte konstigt. Det är för de flesta en ovan situation. Här får du lära dig fler tips och trix för att de ska släppa lite på spänningen. Det finns mer om detta i lektion 5.

Så får du paret att slappna av
01:19

När du är lite stressad och paret frågar hur de ska stå, du har fullt upp med tekniken och kommer just då inte på ett bra svar. Känner du igen situationen? Benny visar i detta avsnitt hur du kan ha en genomtänkt strategi för hur du kan gå tillväga och få lite extra tid att tänka. Du får också lära dig hur du kan få variationer i poseringen, utan att ha 120 poser i huvudet. Mer tips om arbetsflödet när du ska fotografera finns i lektion 4.

Arbetsmetod
04:41

Har du varit med om att fotografera par som är spända och nervösa? Gissar det. Då är det inte lätt för dem att visa glädje och romantik. Här får du lära dig knep för att få fram detta. Fler tips finns i lektion 6.

Få fram skrattet, glädjen och romantiken
03:41
+
Knepiga situationer
2 Lectures 07:29

Ibland fotograferar vi par som det är ganska stor skillnad i längd på. Ofta är de vana och bekväma med detta. Men kanske vill de ändå jämna ut skillnaden något på bilderna. I detta avsnitt får du lite tips för detta.

Posera vid höjdskillnad
02:50

Då och då fotograferar vi lite rundare personer. Vi kan utgå från att de i alla fall inte vill se rundare ut än de är. Oavsett hur bekväma de är med sitt utseende. Ännu oftare vill de nog se lite smalare ut. Du som fotograf kan bidra till det. Vi vill självklart som fotografer göra bilder som personerna sedan älskar att se. Här får du tips och idéer för detta.

Posera +storlekar
04:39
+
Till sist
1 Lecture 01:30

Benny sammanfattar och tackar för sig. Vi hoppas du fått mycket tips och idéer om hur du kan förbättra dina bilder genom att få de du fotograferar att agera på ett bra sätt.

Avslutning/sammanfattning
01:30
+
Bonusmaterial
3 Lectures 02:50

Här är ett bildspel med bilder ur kursen. Det är också några extra bilder som togs utomhus i slutet av inspelningsdagen.

Exempelgalleri
02:36

Att posera är läskigt. Du kan köpa en fin kamera och fina objektiv. Du kan lära dig använda din utrustning på bästa sätt. Du kan läsa dig till hur du ska komponera och exponera. Men när det kommer till att kommunicera med dem du fotograferar blir det värre. Det tycker de flesta av oss som håller på med bröllops- och porträttfotografering är det svåraste som finns. Lite läskigt. Då handlar det mycket om att känna självförtroende, att du inger förtroende och att du bjuder på dig själv. Med denna GUIDE vill jag hjälpa dig ytterligare med just det. Se det som en sammanfattning av videokursen som du kan ha i din läsplatta.

PoseringsGuiden
32 pages

Så kunde det se ut när Benny kom av sig :-)

Preview 00:14
About the Instructor
Benny Ottosson
4.3 Average rating
6 Reviews
98 Students
1 Course
Photographer and instructor

I´m a wedding and fashion photographer based in Sweden. I´m also an instructor for other photographers. I do a lot of workshops in Sweden, Norway and Denmark. I have also done two workshops in USA. I do weddings in Scandinavia, but also in the rest of the world like Greece and USA. I also speak at photo fares.