Εισαγωγή στη δημιουργία παιχνιδιών
4.5 (14 ratings)
Instead of using a simple lifetime average, Udemy calculates a course's star rating by considering a number of different factors such as the number of ratings, the age of ratings, and the likelihood of fraudulent ratings.
29 students enrolled
Wishlisted Wishlist

Please confirm that you want to add Εισαγωγή στη δημιουργία παιχνιδιών to your Wishlist.

Add to Wishlist

Εισαγωγή στη δημιουργία παιχνιδιών

Μάθε να φτιάχνεις παιχνίδια με το Construct 2
4.5 (14 ratings)
Instead of using a simple lifetime average, Udemy calculates a course's star rating by considering a number of different factors such as the number of ratings, the age of ratings, and the likelihood of fraudulent ratings.
29 students enrolled
Current price: $10 Original price: $20 Discount: 50% off
5 hours left at this price!
30-Day Money-Back Guarantee
Includes:
  • 5 hours on-demand video
  • 4 Supplemental Resources
  • Full lifetime access
  • Access on mobile and TV
  • Certificate of Completion
What Will I Learn?
  • Κάνε το δικό σου 2D παιχνίδι
  • Μάθε το Construct 2
  • Γνώρισε βασικές έννοιες της δημιουργίας παιχνιδιών
View Curriculum
Requirements
  • Βασικές γνώσεις μαθηματικών και φυσικής, επιπέδου γυμνασίου θα έλεγα.
Description

Το μάθημα εισαγωγή στη δημιουργία παιχνιδιών είναι το πρώτο απο μια σειρά μαθημάτων πάνω στη δημιουργία παιχνίδιων. Εάν παίζεις παιχνίδια ήρθε η ώρα να μάθεις να φτιάχνεις τα δικά σου! ( μπορεί να είναι και πιο διασκεδαστικό ). Το σίγουρο είναι πως θα ανταμειφθείς για τον κόπο σου. Πέρα απο τις γνώσεις που θα κερδίσεις μέσα απο την ανάπτυξη παιχνιδιών εάν ασχοληθείς επαγγελματικά θα έχεις μια δουλειά με πολύ καλές απολαβές. Το μάθημα θα είναι στα ελληνικά και μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε. Ας ξεκινήσουμε!

Who is the target audience?
  • Αυτό το μάθημα είναι εισαγωγικό και μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε έχει υπολογιστή και σύνδεση στο Internet.
Students Who Viewed This Course Also Viewed
Curriculum For This Course
31 Lectures
05:01:26
+
Πρώτη ενότητα - Εισαγωγή
4 Lectures 28:14

Καλωσήρθες! Σε αυτό το πρώτο μάθημα θα μάθεις τι είναι ένα game engine και θα δούμε που μπορείς να βρείς και πως θα εγκαταστήσεις το game engine που θα χρησιμοποιούμε στο μάθημα, το Construct 2.

Preview 09:34

Σε αυτό το μάθημα βλέπουμε πως είναι δομημένο το Construct και εξηγώ πως λειτουργούν ορισμένες ρυθμίσεις του χρησιμοποιώντας ένα άδειο project

Preview 06:57

Σε αυτό το μάθημα θα εξηγήσω τι είναι η html5 και θα κάνω μια πολύ σύντομη εισαγωγή στο Construct 2.

Preview 03:20

Σε αυτό το μάθημα θα δούμε τις επιλογές που προσφέρει το Construct 2 για να κάνουμε save το παιχνίδι μας, θα δούμε το scirra store το οποίο παρέχει επι πληρωμή assets για τα παιχνίδια μας αλλά και πώς θα κάνουμε backup.

Save,backup,scirra store και επιπλέον ρυθμίσεις
08:23

Αυτό το πρώτο quiz θα εξετάσει τι κράτησες απο αυτή την πρώτη, κυρίως θεωρητική ενότητα. Καλή επιτυχία :-)

Το πρώτο σου quiz, βασίζεται σε αυτή την πρώτη ενότητα.
4 questions
+
Δεύτερη ενότητα - Faulty Engine
6 Lectures 01:00:44

Σε αυτό το μάθημα θα κάνουμε τις αρχικές ρυθμίσεις για το faulty engine και στη συνέχεια θα εισάγουμε αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσουμε στο παιχνίδι μας, όπως η επαναλαμβανόμενη εικόνα για το background.

Αρχικές ρυθμίσεις και εισαγωγή των asset του faulty engine
10:26

Σε αυτό το μάθημα θα εισάγουμε και τα τελευταία αντικείμενα που θα χρησιμοποιείσουμε στο παιχνίδι μας, όπως το αεροπλάνο, τα εμπόδια, το έδαφος και άλλα.

Εισαγωγή και των υπόλοιπων αντικειμένων
10:58

Σε αυτό το μάθημα θα ξεκινήσουμε επιτέλους τον προγραμματισμό του faulty engine. Θα δούμε τι είναι οι μεταβλητές στιγμιοτύπου (instance variables) και στη συνέχεια θα εισάγουμε το πρώτο event και τα πρώτα actions του παιχνιδιού.

Προγραμματισμός του faulty engine
10:13

Σε αυτό το μάθημα θα δούμε πως μπορούμε να προγραμματίσουμε την δημιουργία εμποδίων σε διαφορετικές θέσεις το ένα απο το άλλο με τη χρήση της έκφρασης random.

Δημιουργία εμποδίων που εμφανίζονται σε τυχαίο ύψος
10:23

Σε αυτό το μάθημα κάνουμε το faulty engine ακόμα πιο ενδιαφέρον μετακνινώντας το background που βρίσκεται απο πίσω ώστε να δώσουμε την αίσθηση ότι το αεροπλάνο κινείται. Επίσης θα μάθουμε μια τεχνική που χρησιμοποιείται στα 2D παιχνίδια, το parallax scrolling.

Δίνοντας κίνηση στο αεροπλάνο. Η μήπως στο background;
10:20

Σε αυτό το μάθημα θα τελειώσουμε το faulty engine δίνωντας κίνηση στο αεροπλάνο ώστε να αποφεύγει τα εμπόδια και θα εντοπίσουμε τις συγκρούσεις είτε με εμπόδια είτε με το έδαφος ώστε να τελειώνει κάπως το παιχνίδι.

Αποφυγή των εμποδίων και εντοπισμός συγκρούσεων
08:24

Το δεύτερο αυτό quiz θα περιέχει ερωτήσεις απο την δεύτερη ενότητα στην οποία δημιουργήσαμε το faulty engine. Καλή επιτυχία!

Το δεύτερο σου quiz, έτοιμη/ος ;
4 questions
+
Τρίτη ενότητα - Spacewar2
5 Lectures 41:30

Σε αυτό το μάθημα εισάγουμε τα assets που χρειαζόμαστε για το Spacewar 2 και κάνουμε και τις αρχικές ρυθμίσεις του project.

Αρχικές ρυθμίσεις και εισαγωγή των asset του Spacewar2
07:05

Σε αυτό το μάθημα δίνουμε κίνηση στο διαστημόπλοιο του παίκτη χρησιμοποιώντας το ποντίκι με το οποίο εκτοξεύουμε και το laser.

Κίνηση του spacecraft και εκτόξευση του laser
07:18

Σε αυτό το μάθημα ανεβάζουμε τη δυσκολία του Spacewar2 προσθέτοντας εχθρικά αεροσκάφη και εντοπίζουμε τις συγκρούσεις ώστε να τελειώνει με αυτό τον τρόπο το level και να κάνει restart το παιχνίδι.

Εχθρικά σκάφη και εντοπισμός συγκρούσεων
07:26

Σε αυτό το μάθημα κάνουμε import τα κομμάτια ήχου για το Spacewar2, βλέπουμε τι συμβαίνει με τα audio format στο Construct2 και προγραμματίζουμε τον ήχο του παιχνιδιού.

Ήχος για τo Spacewar2, sound effects και soundtrack
15:56

Σε αυτό το μάθημα μαθαίνουμε τι είναι και πως χρησιμοποιούμε τα behaviours του Construct 2 ώστε να περιορίζουμε το διαστημόπλοιο του παίκτη στα όρια του layout.

Πως θα περιορίσουμε το spaceship στο layout (behaviours)
03:45

Αυτό το τρίτο quiz στηρίζεται στο Spacewar2, και όλες οι ερωτήσεις του θα είναι απο αυτή την ενότητα.

'Ωρα για το τρίτο σου quiz
4 questions
+
Τέταρτη ενότητα - Alien Invasion
7 Lectures 01:11:11

Σε αυτό το πρώτο μάθημα για το Alien Invasion θα εισάγουμε τα asset του παιχνιδιού και θα δούμε τι είναι και πως λειτουργούν τα layers στο Construct 2.

Εισαγωγή των asset και πρώτη επαφή με τα layer
07:24

Σε αυτό το μάθημα χρησιμοποιούμε τα behaviours και μόνο ένα event ώστε να δώσουμε κίνηση στον χαρακτήρα και στους εξωγήινους.

Κίνηση του παίκτη και των εξωγήινων.
07:39

Σε αυτό το μάθημα βλέπουμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα image points ώστε να εκτοξεύουμε σφαίρες απο την κάνη του όπλου οι οποίες σκοτώνουν και τους εξωγήινους.

Σκοτώνοντας εξωγήινους και πεθαίνοντας απο αυτούς
11:24

Σε αυτό το μάθημα κάνουμε αρκετά πιο δύσκολο το Alien Invasion αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι εξωγήινοι ακολουθούν το παίκτη.

Κάνουμε το παιχνίδι λίγο πιο δύσκολο
11:47

Πως δίχνουμε πληροφορίες στον παίκτη
09:50

'Ηχος στο Alien Invasion
07:31

Σε αυτό το προαιρετικό μάθημα μπορείς να δεις πως το παιχνίδι σου θα υποστηρίζει όλες αυτές τις διαφορετικές οθόνες και αναλύσεις που υπάρχουν στην αγορά. Το μάθημα αυτό είναι προαιρετικό καθώς δεν αλλάζουμε κάτι στο Alien Invasion αλλά  βλέπουμε πως μπορούμε να το κάνουμε να υποστηρίζει διαφορετικές αναλύσεις.

Υποστήριξη διαφορετικών αναλύσεων (Προαιρετικό μάθημα)
15:36

Αυτό το τέταρτο και τελευταίο quiz θα περιλαμβάνει ερωτήσεις απο την ενότητα του Alien Invasion.

Το τέταρτο και τελευταίο quiz, έτοιμος/η ;
3 questions
+
Πέμπτη ενότητα - Hubble's Quest
9 Lectures 01:39:47

Σε αυτό το πρώτο μάθημα της πέμπτης ενότητας θα κάνουμε τις αρχικές ρυθμίσεις του Hubble's Quest και θα εισάγουμε και τα assets.

Hubble's Quest, δημιουργώντας ένα platformer
05:50

Σε αυτό το μάθημα θα συνεχίσουμε με τα animations του Hubble, του χαρακτήρα του παινιδιού μας και θα δούμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε το background του Hubble's Quest

Χαρακτήρας και background
08:53

Σε αυτό το μάθημα θα δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το grid ώστε να δημιουργήσουμε το level του παιχνιδιού αλλά και το πως η μάσκα του collision και το origin μπορούν να μας δημιουργήσουν προβλήματα και πως θα τα λύσουμε.

Grid και δημιουργία του level
08:03

Σε αυτό το μάθημα θα προσθέσουμε την πέτρα το θάμνο και τη σημαία στο παιχνίδια θα δούμε τι είναι το z order και θα προσθέσουμε μερικά events στο event sheet.

Ζ order, προσθήκη αντικειμένων και events
16:16

Σε αυτό το μάθημα θα προσθέσουμε ένα καινούργιο layer στο παιχνίδι μας το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να δείχνουμε στον παίκτη πληροφορίες σχετικές με το παιχνίδι.

HUD : Νομίσματα, ζωή, fps και άλλα
15:11

Σε αυτό το μάθημα θα συνεχίσουμε με το power up.

power up (μέρος β)
15:13

Σε αυτό το μάθημα θα προσθέσουμε στο παιχνίδι μας τα νομίσματα και θα εμφανίζουμε στο παιχνίδι μας όσα ο παίκτης συλλέγει και θα θέσουμε τα θεμέλια για το power up.

Νομίσματα και power up (μέρος α)
10:04

Σε αυτό το μάθημα θα κάνουμε κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει, θα δημιουργήσουμε το main menu του παιχνιδιού και θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι να ξεκινάει με αυτό το layout.

To μενού του Hubble's Quest
10:51

Συγχαρητήρια, έφτασες στο τέλος! Σε αυτό το βίντεο θα μάθεις για τις διαφορές μεταξύ του personal licensce και του free edition του Construct αλλά και τι μπορείς να κάνεις στη συνέχεια.

Τέλος! Τι θα ακολουθήσει...
09:26
About the Instructor
I.ΑΝ.ΑΠ Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης
4.5 Average rating
13 Reviews
29 Students
1 Course
Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  (πρώην Ινστιτούτο Ανάπτυξης Θεσσαλίας) είναι ένα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2.

Ιδρύθηκε το 2007 και δραστηριοποιείται στο χώρο της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και της επαγγελματικής κατάρτισης. Είναι πιστοποιημένος φορέας από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με κωδικό 10718-07.

Διαθέτει εμπειρία χρόνων στην κατάρτιση ενηλίκων, στην διοργάνωση σεμιναρίων και στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης από απόσταση με τη χρήση του Διαδικτύου. Επίσης, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, οι οποίες εξασφαλίζουν την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης είναι στελεχωμένο από άρτια εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη τα οποία διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο συντονισμό και στη διαχείριση έργων.

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ διαθέτει τρεις δομές στις παρακάτω περιοχές:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δωδεκανήσου 23 (4oς όροφος), ΤΚ 54626

Τηλ./Φαξ: 2310 500 473

Τηλ.: 2313 051 525

Κιν.: 6946686699

kek.thess@gmail.com


ΒΟΛΟΣ

Αντωνοπούλου 127,     ΤΚ38221

Τηλ./Φαξ: 24210 28476

Τηλ.: 24210 76050

kekvolos@gmail.com


ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Άγιος Νικόλαος

Τηλ.: 22370 25288

Φαξ: 22370 25288

kek.karpenisi@gmail.com


(Τη σελίδα στο Udemy διαχειρίζεται ο Μίλτος Παπαϊωάννου

, όλα τα email και μηνύματα σου απευθήνονται σε αυτόν)