Yapı İşletmesi ve Metraj Eğitimi
What you'll learn
- Her mühendisin bilmesi gereken yapı nedir, yapı işletmesi nedir, yapının tasarım süreci nelerdir, uygulama projeleri nasıl olmalıdır gibi sorunları öğrenecekler
- Metraj konusu altında hem kaba yapı hem de ince yapı imalatlarına ait hesapları öğreneceksiniz. Şantiyede hesap yapmanız gerektiği zaman zorlanmayacaksınız.
- Şantiye organizasyonu, şantiye kurulumu, şantiye yönetimi, üretim yöntemleri ve iş makinaları ile alakalı bilgi edineceksiniz.
- Statik projelerde bulunan metrajların hesap mantığını bu kurslar beraber anlamış olacaksınız.
Requirements
- Öncelikle mühendis veya mimar olmanız gereklidir. Belirli tanımları önden bilmeniz gerekir.
- Herhangi ekipmana ihtiyaç yoktur. Tek yapmanız gereken hesap makinesi, kağıt ve kalem alıp eşlik etmeniz.
- Kursu almadan kesinlikle statik proje ve mimari projeleri incelemeyi ihmal etmeyiniz.
Description
Yapının tasarım süreci ekonomik, stabil, tasarım ve yönetim kısımlarından oluşmaktadır. Son zamanlarda inşaat sektöründe en önemli unsur yönetim ve finans olmuştur. Bununla birlikte yapı işletmesi son zamanlarda inşaat işlerinde önem arz ermektedir. İnşaatın değişen sürekli hareket halinde olan dinamik ekonomisi yapı işletmesinin önemini daha da artırmaktadır. Yapı işletmesi bütünüyle çok geniş konulara sahip bir ders. Sizlere bu derste yapı işletmesi dersinin konularını ve bunun yanında metraj hesabını anlattım. Eğitim 3 kısımdan oluşmaktadır.
Bunlar;
Genel Konular
Kaba Yapı Metraj Hesapları
İnce Yapı Metraj Hesapları
İlk kısımda tanımlamalar, inşaat projeleri, uygulama projelerinin hazırlanması ve şantiye derslerini göreceğiz. Özellikle şantiye kısmında şantiye içerisinde bulunan konulardan bahsettim. Bu kursun en önemli özelliği metraj hesaplarını içermesi. Metraj hesapları şuanda hazır liste halinde elimize gelen kağıt parçaları oldu. Fakat bir mühendis olarak veya inşaat içerisinde olan biri olarak bu hesapların mantığını bilmemiz gerekiyor. Bu yüzden sizlere kaba yapı metraj hesaplarını ve ince yapı metraj hesaplarını anlattım. Her bölümde çeşitli örnekler bulunmakta. Mühendislik hayatımızda karşımıza çıkacak hesapları ve problemleri sizlere anlatmaya çalıştım.
Metraj hesapları kısmında şu konuları anlattım;
Kazı Metrajı
Beton Metrajı
Kalıp Metrajı
Donatı Metrajı
Duvar Metrajı
Sıva Boya Metrajı
Kaplama Metrajı
Mantolama Metrajı
Bu kursun sonunda yapı işletmesi konularını, şantiye organizasyonunu, inşaatın işleyişini, şantiye yönetimini, metraj hesaplarını, hesap yöntemlerini öğrenmiş olacaksınız. Bunun yanısıra ilave örnekler ve maliyet hesapları ekleyerek eğitimi sürekli güncel tutacağım.
Who this course is for:
- Kurs yapı işletmesi dersini öğrenmek isteyen arkadaşlarıma yöneliktir.
- Metraj hesabını öğrenmek isteyenlere yöneliktir.
- Sadece şantiyede değil okul hayatında sınavlarda da katkısı olacaktır.
Instructor
Merhabalar ben Ömer. 2015-2019 Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi mezunuyum. Şuan Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Bilim Dalı'nda yüksek lisans yapmaktayım.
İnşaat Mühendisliğindeki ilgi alanım inşaat maliyet hesabı ve deprem mühendisliği üzerine. Hala öğreniyor ve öğretiyorum. Youtube üzerinde yapı işletmesi, betonarme, depreme dayanıklı betonarme yapı tasarımı, çelik yapılar, deprem yönetmeliği gibi derslerin anlatımlarını yapıyorum.
Genel manada kendime 'Tasarımcı Mühendis' olarak nitelendirebilirim. Hayalim ve hobim olan mimari tasarımcı kimliği ile 5 yıldır aktif olarak 3D modelleme, görselleştirme, render ve animasyon çalışmaları yapıyorum. Mimari görselleştirmede SketchUP, Lumion, VRAY, Enscape ve AutoCAD programlarını aktif olarak kullanıyorum.