UI ve UX Tasarımcılar İçin Detaylı Wireframe Eğitimi [FİGMA]
What you'll learn
- Wireframe nedir, neden önemlidir?
- Kağıt üzerinde wireframe oluşturma
- Wireframe oluştururken nelere dikkat edilmelidir?
- Farklı ekran çözünürlükleri için Figma ile wireframe oluşturma
Requirements
- Orta seviyede Figma bilgisine sahip olmak
- Figma programının kurulu olması
- Kağıt üzerinde wireframe oluşturmak için kalem, kağıt ve cetvel
Description
Merhaba sevgili tasarım sever arkadaşlar,
UI ve UX Tasarımcılar İçin Detaylı Wireframe Eğitimi'ne hoş geldiniz.
Eğitim setinin ilk bölümünde wireframe hakkında temel bilgilere sahip olacaksınız. Böylece bir proje düzeninin önce ana yapısını, sonra parçalarını oluşturmanızı sağlayan, tasarım süreçlerimizi kolaylaştıran “wireframe”in temelde ne olduğunu ve nasıl yapıldığını öğreneceksiniz. Ayrıca wireframe oluştururken dikkat etmeniz gereken önemli ipuçlarını da keşfedeceksiniz. Tasarım sürecinde elde ettiğiniz verilerinizi farklı akışlarda kullanıcıya sunabilirsiniz. Kısaca wireframe'leri, üreteceğiniz tasarım alternatiflerinin eskizleri olarak tanımlayabiliriz.
Her tasarım sürecinde olduğu gibi eskizler tasarımın son halini oluşturmamıza yardımcı olur. Bir proje üzerinde çalışırken fikirlerinizi ekip arkadaşlarınıza, patronlarınıza, müşterilerinize sunmanız, onların geri bildirimlerini almanız ve projeyi ona göre ilerletmeniz gerekecek. Böyle durumlarda wireframe'ler, ortaya koyduğunuz tasarım fikirlerini karşı tarafa net bir şekilde anlatır.
Wireframe'ler üzerinde çalışırken renk ve font gibi unsurları ön planda tutmayız, dikdörtgen, daire gibi en temel şekiller kullanarak ekranlarımızı oluştururuz. Wireframe'leri oluştururken öncelikli olan kullanıcının bizim sunduğumuz bilgiyi nasıl bir akışta alacağı, ekranda neler göreceği, kısacası deneyimidir. Bu nedenle wireframe'leri oluştururken kullanıcının alması gereken temel bilgilere akışta sunduğumuzdan ve kullanıcının sayfa üzerinde hareket edebilmesi için gerekli olan temel bileşenlere yer verdiğimizden emin olmalıyız. Bu bileşenlere, navigasyon barı, çeşitli butonlari text girişleri(geri dön, kaydet, satın al vb.), arama kutucukları örnek olarak verilebilir.
* Wireframe hakkında temel bilgileri edindikten sonra elimizdeki dökümantasyona göre ilk önce kağıt üzerinde wireframe'i oluşturacağız.
* Grid sistem kullanarak mobil, tablet ve masaüstü versiyonlar olmak üzere dijital ortamda Figma ile wireframe çizimini gerçekleştireceğiz.
* Bu çizimi gerçekleştirirken önceden hazırladığımız ui elemanlarını kullanacağız. Renk kullanımı, tipografi, component, auto layout gibi kriterleri dikkate alarak işlemleri gerçekleştiriyor olacağız.
Kursu belirtilen ders sırasına göre izlemeniz faydalı olacaktır.
Herhangi bir sorunuz olduğunda soru cevap kısmından veya özel durumlar için mesaj atarak benden cevap alabileceksiniz. Temel düzeyde Figma bilgisi bu eğitimi almanın ön şartlarından birisidir.
Who this course is for:
- UI/UX Tasarımcılar
- Ürün Tasarımcıları
- Prototip Öncesi Wireframe Oluşturmaya İhtiyaç Duyan Herkes
- Grafik Tasarımcılar
- Web Tasarımcılar
Instructor
2008 yılından bu yana profesyonel olarak UI/UX Tasarım alanında çalışmaktayım. Onlarca kurumsal firmanın ve öne çıkan bazı global firmaların web/mobil arayüzünü tasarladım. Günümüzde kaliteli Türkçe kaynak bulmanın zor olduğu dönemde ilk Türkçe Figma Eğitim Seti'ni yayınladım. Türkiye'nin önde gelen bankalarında iş analistlerine ileri düzey Figma eğitimleri verdim. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük UX okulu olan Userspots'ta Figma eğitimleri vermeye devam ediyorum. Bunun yanında kurumsal ve bireysel olarak online eğitimler ve danışmanlık vermekteyim.
Udemy üzerinde şu an için 17.000'ün üzerinde öğrenciye 8 kursum ile ulaştım. Kurslarımdan 6 tanesi Udemy Business koleksiyonuna seçildi ve 4.8 eğitmen puanım ile Udemy Eğitmen İş Ortağı rozetini alarak en değerli eğitmenler arasına girdim.
15 yılı aşkın süredir işin mutfağında pişerek sektörde edindiğim tüm bilgileri ve tecrübeleri sizlere aktarmaya çalışmaktayım.