Udemy
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
Turn what you know into an opportunity and reach millions around the world.
Learn More
Your cart is empty.
Keep shopping
Veri güvenliği için nasıl bir sistem tasarlamalıyız?
Rating: 4.7 out of 5(2 ratings)
4 students

Veri güvenliği için nasıl bir sistem tasarlamalıyız?

Sabah işe geldiniz ve tüm şirketin verileri yok olmuş! Bunun yaşanmaması için nasıl bir sistem planlamalısınız?
Created byFerhat YILDIZ
Last updated 1/2023
Turkish

What you'll learn

  • Business Continuity, No Single Point of Failure, Best Practice, Backup, Logshipping, Replication, Disaster Recovery, Cluster ve daha fazlasını öğreneceksiniz
  • Failover, Cluster, Bottleneck, RPO ve RTO kavramları, docker ve kubernetis, yük dengeleme kavramlarını öğreneceksiniz
  • olası felaket senaryoları gibi kavramların anlamlarını birbirleri ile ilişkili bir şekilde anlatmaya çalıştım.
  • Bu kurs sonrasında sistem, ağ tasarımı ve yazılım altyapısı projelendirme hakkında değişik bir bakış açısına sahip olacaksınız.

Course content

1 section8 lectures1h 7m total length
  • Giriş3:25
  • Anlatım Kişiliğim ve Şirket Güvenliği Bölüm - 18:52
  • Temel Kavramlar Bölüm 23:11
  • Backup ve Türleri Bölüm 38:38
  • Backup Kuralları Bölüm 46:30
  • Donanım Failover Cluster Bölüm 59:44
  • Yazılım Failover Cluster Bölüm 69:44
  • Backup vs Replication Bölüm 717:08

Requirements

  • Deneyimli olmanız gerekmez sistem ve ağ tasarımı yapacaksanız anlatacaklarımı bilmenizde fayda olacaktır.

Description

Business Continuity, No Single Point of Failure, Best Practice, Backup, Logshipping, Replication, Disaster Recovery, Failover, Cluster, Bottleneck, RPO ve RTO kavramları, docker ve kubernetis, yük dengeleme, olası felaket senaryoları gibi kavramların anlamlarını birbirleri ile ilişkili bir şekilde anlatmaya çalıştım.

Bu ürünlerin kurulum ve ayarları bu eğitim serisinde olmayacaktır sadece kavramlar açıklanacaktır.

Bir şirketin bir gecede batması tek başına IT çalışanlarının sorumsuzluğu değildir. Tüm şirket eşit derecede sorumludur herhangi bir çalışanın şifresini çaldırması veya şifresinin kırılması veya herhangi bir kişinin bilgisayarına, cep telefonuna, tabletine sızılması felaketler zincirinin başlaması demektir. Yönetimin ağır hareket etmesi, felaketin tam anlaşılmaması gibi durumlar günümüzün dünyasında affı olmayan hatalardır.

Evet biraz güvenlik ürünleri pazarlayan birinin ağzından konuştum sizlere ama makalenin devamında kavramları açıklarken işin ne kadar çetrefilli olduğunu anlamanızı umuyorum.

Sizlere Business Continuity - İş devamlılığının Hardware ve software tarafında değişik bir bakış açısı ile anlatmaya çalışacağım.

İş devamlılığı, Tek hata noktası yok, en iyi yöntem gibi kavramları sadece Bilgi Teknolojileri departmanı kullanmamakta her birimin kendine has plan ve yöntemleri bulunmakta.

İş devamlılığı için hataya yer verecek tüm aksamalara karşı önlem almanız gerekli en ufak kablodan veri tabanına kadar. İşte buna No Single Point of Failure / Tek Hata Noktası Yok denilmektedir ve bunu her sistem veya yazılım için tek tek uygulamasınız.

Who this course is for:

  • Sistem ve Ağ tasarımını doğru planlamak isteyenler için.