Unity C# | Sıfırdan Zirveye 3D Oyun Geliştirme (2021)
What you'll learn
- Unity Kullanabilecek Kadar C# Dilinin Temelleri
- Sıfırdan Oyun Geliştirmeyi
- Unity ile Oyun Geliştirmeyi
- Unity'de Karşılaştığı Problemlere Çözüm Bulabilmeyi
- Unity ve C#'ı CV'ne Ekleyebileceksin
Requirements
- Başlangıç Seviyesinde Bilgisayar Kullanabilme
- Unity'yi Kullanabileceğiniz Bir Bilgisayar
- Oyun Geliştirme Konusunda İstek ve Arzu
Description
Oyun sektörünün, müzik ve sinema sektörlerinin toplamından daha büyük olduğunu biliyor muydun?
Oyunlar çoktan sadece çocukların gönül eğlendirdiği bir nesne olmaktan çıktı. Artık ülkelerin lokomotif sektörlerinden birisi olan ve 7'den 70'e hemen herkesin bir şekilde içinde bulunduğu bir dünya. Artık oyun karakterleri insanların kendilerine örnek aldıkları rol modeller olmuş durumda. Oyunlar, çağımızın bütün stresinden insanların bir an olsun uzak durmak için kendilerini kaptırdıkları bir dünya. Oyunlar artık sadece "oyun" değil.
Oyun geliştirme ise her geçen gün cazibesi daha da artan bir alan. Çok değil daha 7-8 yıl önce küçümsenen ve önemi kavranamayan oyun sektörü bugün yüzyıllar ölçeğinde geçmişe sahip sektörlere kafa tutuyor. Dünya devi otomotiv firmalarının yüzyıllar içinde oluşturdukları değeri oyun şirketleri birkaç sene içinde oluşturabilecek güce ulaştı. Zaten bu yüzden herkesin gözü kulağı artık oyun sektöründe. 2018 yılında dünyada sadece "mobil oyunların" 88 Milyar Dolarlık bir gelir elde ettiğini söylediğimde umarım ne kastettiğimi anlatabilirim.
Türkiye ölçeğine geldiğimizde manzara daha da güzel bir hâl alıyor. Çünkü özellikle "Hyper Casual" türünün trend olmasıyla birlikte Türkiye bu alanın dünyadaki en önemli temsilcilerinden birisi oldu. Önemli bir oyun girişimcisinin tabiriyle "Türkiye ilk defa bir treni kaçırmadı!". Tabii ki sadece "Hyper Casual" türünde değil. İki sene içinde ilk olarak Gram Games 250 Milyon Dolara daha sonra Peak Games 1.8 Milyar Dolara ve son olarak Rollic 168 Milyon Dolara Amerikalı bir dünya devi olan Zynga tarafından satın alındı. Bu şirketler satıldıklarında daha 10 yaşına bile girmemişlerdi. Rollic kurulalı daha 2 yıl bile olmamıştı! Satıldıklarında Peak Games'in 100, Gram Games'in ise yaklaşık 50 kişilik bir ekibi vardı. Size milli gururumuz Türk Hava Yolları'nın 37.000'den fazla çalışanıyla yaklaşık 2.5 Milyar Dolar piyasa değerine sahip olduğunu söylediğimde bu şirketlerin bu kadar küçük ekiplerle bu kadar büyük bir değeri oluşturabilmelerine hayret edeceğinizi düşünüyorum. Çünkü ben de hayret etmiştim. Bütün bu anlattıklarımdan ötürü global oyun devlerinin gözü kulağı Türkiye'de. Zaten burada bir fırsat olduğunu düşünen binlerce girişimci ve yatırımcı çoktan bu sektöre girmiş durumda.
Peki neden bizi tercih etmelisin? Sana kesin bir şey diyemem ama şunları söyleyebilirim:
Udemy'deki en hızlı eğitmen desteklerinden birisini sunuyoruz. Sen de faydalan!
C#'ı temel ve orta seviyede öğreneceksin. Hem de teorik olarak değil! Kısa bir teorik girişten sonra direk Unity'de oyun geliştirerek projeler üzerinden öğreneceksin.
Unity şu anda oyun sektöründe kullanılan en yaygın oyun motorlarından birisi. Bu oyun motorunu kullanmayı bilmen sektör açısından çok işine yarayacak.
Öz ve net anlatımla öğrenmen gerekenleri hızlı bir şekilde öğren!
Unity ve C#'ı CV'ne ekleyebileceksin.
Sen de bu dünyanın bir parçası olmak istiyorsan; bir bilgisayar ve tükenmek bilmez arzu ve istek bizim için yeterli. Biz sana sadece yol göstereceğiz. Yolu yürüyecek olan sensin.
Unutma; oyunlar artık sadece "oyun" değil!
Who this course is for:
- Sıfırdan Oyun Geliştirmeyi Öğrenmek İsteyenler
- Belli Bir Seviyede Olup Unity Bilgisini Geliştirmek İsteyenler
- Oyun Geliştirmeyi Kariyeri Olarak Düşünenler
- Oynadığı Oyunların Nasıl Geliştirildiğini Öğrenmek İsteyenler
Instructors
Devkod Akademi, Türkiye'de yazılım ve teknoloji alanlarının gelişimine katkıda bulunmak için yola çıkmış bir ekip.
Yazılım alanının dünyanın geleceğini şekillendirecek alanların başında olduğu inkar edilemez bir gerçek. Bu alanda yapılan çalışmalar belki hemen değil ama uzun vadede çok verimli sonuçlar vermekte. Çok klasik bir örnek verecek olursak; birisi sizden, ürettiği bir adet akıllı telefon karşılığında bir kamyon domates alabilir.
Yazılım sektörünün en ilginç özelliklerinden birisi şudur: Yetenekli ve bilgili küçük bir ekip bir çok işin halledilmesi için yeterlidir. Yine örnek verecek olursak; ülkemizde 2010 yılında kurulan Peak Games adlı mobil oyun şirketi 2020 yılında 1.8 Milyar Dolara satıldı. Peak Games satıldığında sadece 100 kişilik bir ekibe sahipti. Evet 100 kişi. 100 kişinin bu kadar büyük bir değer ürettiği başka bir sektör dünya üzerinde bulunmuyor.
Yakın zamanda ülkemizde de yazılım ve teknoloji alanında çok başarılı girişimlere tanıklık ediyoruz. Mesela yukarıda bahsi geçen Peak Games, kendi alanında dünyanın en büyük şirketlerinden birisi. Yine İHA ve SİHA konularında Baykar Grubunun dünyada elde ettiği başarıları biliyoruz.
Demek ki yeterli sayıda insan, yeterli kaynakla buluşup gerektiği kadar zaman harcadığında Türkiye'den dünya çapında işler çıkartabilir.
Burada şu konuya da dikkat çekmek istiyoruz; yazılım alanında bir şeyler yapabilmek için mutlaka Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliği alanlarından mezun olmanıza gerek yok. Çünkü önümüzde mezuniyeti çok farklı bölümlerden olup Türkiye'de ve dünyada yazılım alanında büyük işler başarmış birçok örnek var. Somut örnek mi istiyorsunuz: Tiplay şirketinin kurucularından olan Umut Ermeç. Kendisi ses mühendisi ama şu anda Türkiye'nin en önemli mobil oyun stüdyolarından birinin hem kurucusu hem de genel müdürü. Bir diğeri ise Elon Musk. Mezuniyeti Fizik ve Ekonomi alanlarında. Fakat yazılım ve teknoloji alanlarında elde ettiği başarılara hepimiz şahidiz. Kısacası diyeceğimiz şu: Lisans diplomanızın sizi sınırlandırmasına müsaade etmeyin!
Lisans eğitimimi 2018 yılında tamamladım. Gerek lisans döneminde olsun gerek daha sonraki dönemde farklı konularda profesyonel olarak eğitimler verdim.
Yazılım alanının dünyanın geleceğini en fazla etkileyen alanlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin ve dünyanın geleceği açısından yetenekli yazılımcıların yetişmesinin çok önemli olduğu kanaatindeyim. Türkiye'de yazılım alanının gelişmesine katkı vermek amacıyla küçük bir ekiple Udemy'de Türkçe yazılım dersleri vermeye karar verdik. Özellikle Oyun Geliştirme ve Yapay Zeka konularıyla ilgileniyorum.
Derslerde görüşmek üzere...