Radife Hoca İle Farsça Öğren (Başlangıç Seviyesi)
What you'll learn
- Farsça Gramer
- Farsça Okuyabilme
- Farsça Yazabilme
- Çeviri Teknikleri
Requirements
- Arap alfabesine aşina olmak
Description
Günümüzde, dil eğitimleri genellikle gramer yoğunluklu bir anlatımla verilmektedir. Sadece gramer öğretmekle dil eğitimi yapılamaz. Vereceğim eğitimde, bir ön hazırlık mahiyetinde olması için başta, bir talebenin bir dilde öğrenmesi gereken gramer konularına (Zamirler, İsim-Fiil Cümlesi, Zamanlar, Hal Ekler, Sayılar) değinildi. Sonraki derslerde ise, çok basitten zora doğru bir yöntemle metinler üzerinden gramer konularına değinilerek anlaşılır, öz bir şekilde eğitim verilmektedir. Böyle bir yöntemle hem öğrenci derslerde sıkılmaz hem de öğretmen metin üzerinden öğretilmesi, bilinmesi gereken tüm konulara değinmiş olur. Farsça yeni başlayan arkadaşlar gramer konularını birer kere deftere yazmalarını ve hikaye metinlerinin de Arap harfleriyle deftere geçirdikten sonra hemen altına Türkçe çevirisini ve Türkçe çevirisinin hemen altına da metindeki tüm kelimelerin anlamlarını yazmalarını talebinde bulunacağım. Bu yöntemi uygulayan bir öğrenci 3 ayda dili öğrenecektir.
Öğrencilere asla kelime ezberlemelerini tavsiye etmiyorum. Kelime ezberi yapmanın yerine edebiyat, ekonomi, coğrafya, spor, kültür gibi farklı alanlardan bol bol metin okumalarını öneriyorum. Bunun için TRT Persian/Farisi ve BBC haber sitelerinden istifade edebilirsiniz.
Farsça Arap harfleriyle yazıldığı için kursu satın alacak kişilerin Arap harflerine aşina olmaları gerekir.
Derslerde işlenilen tüm gramer konuları notları ve metinler, PDF dosyası halinde programa eklenmiştir. Öğrencilerin dersleri dinlemeden önce paylaşılan bu notların çıktısını alıp kağıt üzerinden takip etmeleri halinde daha çok istifade edeceklerdir.
Daha fazla örnek ders kayıtları için Youtube kanalıma göz atabilirsiniz: Radife Hoca İle Farsça Öğren
Udemy’de Farsçaya dair paylaştığım eğitimler:
- Radife Hoca İle Farsça Öğren (Başlangıç Seviyesi)
- Radife Hoca İle Farsça Öğren (Handan Kitabı, 1. Cild)
- Radife Hoca İle Farsça Öğren (Handan Kitabı, 2. Cild)
- Radife Hoca İle Farsça Öğren (Mesnevi’den Seçme Hikayeler 1)
- Radife Hoca İle Farsça Öğren (YDS Farsçaya Yönelik Okumalar 1)
- Radife Hoca İle Farsça Öğren (YDS Farsçaya Yönelik Okumalar 2)
- Radife Hoca İle Farsça Öğren (YDS Farsçaya Yönelik Okumalar 3)
Who this course is for:
- Farsçaya ilgi duyan herkese
Instructor
Radife Durmuş. 2016 yılında Bağcılar Yunus Emre ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi/Bilgisayar Programcılığından mezun oldum. Aynı yıl Dicle Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandım. 2020'de bu bölümden mezun olarak ara vermeksizin aynı üniversitede ve aynı bölümde yüksek lisans programını kazandım. 2021'de İstanbul Üniversitesi, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü okumaya başladım. Halen hem yüksek lisansımı yapmaktayım hem de Arap Dili ve Edebiyatı bölümünü örgün olarak okumaktayım. Bunlara ilaveten, Online olarak Farsça eğitimini vermekteyim.
Ayrıca Arapça, Farsça ve Osmanlıca alanlarında yazılmış matbu-el yazması kitaplar, dergiler, makaleler ve arşiv belgelerinin latinizesi, tercümesi ve şerhini yapmaktayız.
Mail: Rdf2737@hotmail.com