PLAXIS İLE GEOTEKNİK TASARIM
What you'll learn
- Bilgisayar Destekli Geoteknik Tasarım
- Zemin ve Yapılar Arasındaki Etkileşimler
- Zeminlerin ve Davranışlarının Analizi
- Yapıya Uygun Temel Tipinin Tercihi
- Zemin Etüt Raporu Oluşturma
Requirements
- Plaxis 2D v8.2 - Plaxis 3D Foundation v1.1 Programı
- Orta Düzey Zemin Mekaniği ve Temel İnşaatı Bilgisi
- Temel Düzey Yapı Statiği ve Mukavemet Bilgisi
Description
1987 yılında Hollanda’nın Delft Teknik Üniversitesinde geliştirilmiş geoteknik mühendisliği projelerinde kompleks problemleri sonlu elemanlar yöntemi ile çözebilmeye yarayan, deformasyon analizleri, stabilite analizleri, dinamik analizler, zamana bağlı davranışlar ve yapı ile zemin arasındaki ilişkiyi modelleyen bir yazılımdır. Sadece birkaç saatlik eğitimden sonra yeni kullanıcıların istenilen modülüyle çalışmasını sağlar.
Sırasıyla; modelleme, malzemelerin oluşturulması ve atanması, hesap aşamalarının belirlenmesi ve çıktıların incelenmesi adımları neticesinde toplamda 8 saatlik eğitimde 18 tane yapı sisteminin analizi gerçekleştirilmiştir.
Eğitimi tamamladığınızda aklınıza gelebilecek tüm yapıların zeminle olan ilişkilerini modelleyebilir, hesaplarını yapabilir ve sonuçlarını yorumlayabilirsiniz.
Who this course is for:
- İnşaat Mühendisleri
- Geoteknik Mühendisleri
- Yapı Mühendisleri
- Ulaştırma Mühendisleri
- Jeoloji Mühendisleri
- Maden Mühendisleri
Instructor
1996 yılında Isparta'nın Eğirdir ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Eğirdir'de, ardından lise öğrenimini Isparta Gülkent Anadolu Lisesinde derece ile tamamladı. Küçük yaştan itibaren yapılara ve mühendisliğe olan ilgisinden dolayı inşaat mühendisi olmaya karar verdi ve Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne fakülte ikincisi olarak yerleşti.
Lisans süresince İngilizce, Almanca ve Rusça üzerine eğitimler aldı ve iki defa yurt dışı tecrübesi edindi. Mesleki ve kişisel gelişim konulu seminerlerde bulundu ve görev aldı. Özellikle yapı ve geoteknik dallarında birçok bilgisayar programını iyi düzeyde kullanmayı öğrendi. 2018 senesinde "Killi Zeminlerin Şişme Davranışının Azaltılması" üzerinde bir TÜBİTAK projesinde laboratuvar ve teorik çalışmalar yürütmüştür.
Süleyman Demirel Üniversitesindeki lisans kariyerini 3,88/4 genel not ortalaması ile Mühendislik Fakültesi ve İnşaat Mühendisliği Bölümü birinciliği ile tamamladı.
Şu zamana dek Ardahan'da tünel, viyadük, menfez ve kara yolu yapım işlerinde; Zonguldak, Kütahya ve Ankara'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi inşaatlarında; Isparta'da ve Burdur'da Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Sağlık Bakanlığı bünyesindeki projelerde gerek teknik ofis gerekse şantiye çalışmalarında bulunmuş ve görevlerini başarıyla yerine getirmiştir.
Geoteknik ve Yapı Mühendisliği alanındaki akademik çalışmalarına Ege Üniversitesinde devam etmektedir. Aynı zamanda "İnşaat/Geoteknik Tasarım Mühendisi" olarak hizmet vermektedir.