Sıfırdan Photoshop Eğitimi (2023 Versiyon)
What you'll learn
- Photoshop'a sağlam bir temelle başlayacaksınız.
- Programın hangi sektörlerde kullanıldığını ve Photoshop'la ne tür çalışmalar yapılabildiğini göreceksiniz.
- Photoshop'un temel özelliklerini en kullanışlı ve en kolay yöntemlerle öğreneceksiniz.
- Çalışmalarınızı kolaylaştıracak püf noktalar ve kısayollar öğreneceksiniz.
- Uygulamalı eğitimlerle öğrendiklerinizi pekiştireceksiniz.
- Photoshop'la neler yapılabileceğini kavrayacak ve aklınızdakileri hayata geçirmeye başlayacaksınız.
Requirements
- Eğitim esnasında uygulama yapabilmek için Photoshop CC versiyonlarından herhangi birini indirebilirsiniz.
Description
Photoshop, profesyonel bir fotoğraf düzenleme programıdır. Foto manipülasyon, renk kalibrasyonu, fotoğraf temizleme gibi konuların dışında Photoshop'ta grafik tasarım, animasyon, video düzenleme ve 3D çalışmalar da oluşturabilirsiniz.
Photoshop'a hobi amaçlı veya profesyonel olarak ilgi duyuyor olabilirsiniz. Her iki alternatifte de sıfırdan sağlam bir temelle başlamanız çok önemli. Bilginin oluk oluk aktığı bu çağda, alacağımız bilgiyi filtrelemek de oldukça önem kazandı. Akıcı öğretim anlayışı ve etkili sunumlarla hazırlanan, üzerinde gerçekten düşünülmüş eğitimlere hepimizin ihtiyacı var. Bu tip eğitimleri bulmak için biraz zaman harcamanız gerekiyor. Aksi halde sonrasında hem zaman kaybı yaşayabilir hem de motivasyonunuzu kırmış olabilirsiniz.
Sıfırdan Adobe Photoshop Eğitimi, ihtiyaç duyulan konuların öncelik sırası dikkate alınarak 2023 versiyon Photoshop'la hazırlanmıştır. Özellikle sıfırdan başlayacaksanız bu yeni eğitimle kısa sürede sağlam bir alt yapı oluşturacaksınız. Fotoğraf düzenleme tekniklerinden tasarım prensiplerine, altın orandan tipografiye, renk kalibrasyonundan animasyona kadar bir çok konuda uygulamalı derslerle kendinizi geliştirebileceksiniz.
Bu eğitim setinde belirli aralıklarda uygulamalı, geliştirici ve eğitici videolarla programı çok daha güçlü olarak kavramanıza yardımcı olacağım. Eğitimlerden sonra oluşturacağınız harika çalışmalarınız olacaktır diye düşünüyorum. Eğer yaptığınız bu çalışmaların web sayfamda ‘’Başaranlar’’ kategorisi altında yayınlanmasını istiyorsanız, çalışmalarınızı ‘’jpeg’’ formatında öncesi ve sonrasıyla merhaba@faruktasdemir.com adresine gönderebilirsiniz.
Eğer yeni bir başlangıç yapmak istiyorsanız şu an tam zamanı.
Hep söylediğim gibi: "İçindeki cevherin ortaya çıkması için o ilk adımı atmalısın."
Who this course is for:
- Photoshop'a sıfırdan başlangıç yapmak isteyen herkese uygundur.
- Fotoğrafçılık, grafik tasarım, mimari, iç mimari, moda, oyun, e-ticaret ve buna benzer sektörlerde iş yapanlara veya bu alanlarda kariyer hedefi olanlara yöneliktir.
Instructor
1997-98 yıllarıydı... Fotoğrafçı olan babam, reklamcı bir arkadaşının ofisinde gördüğü Photoshop programından çok etkilenmiş olacak ki, sürekli bu programdan bahsediyor ve:
"Mutlaka öğrenmek lazım oğlum" diyordu. "Harika bir program!.."
Yıllarca fotoğraf rötuşlarını negatif üzerinden karakalem yoluyla yapan, siyah beyaz fotoğrafların renklendirilmesini boya kalemleriyle yapan, baskı esnasında onlarca numune alarak doğru renkleri bulmaya çalışan bir insanın, bu işlemlerin ve daha fazlasının kolay yoldan yapılmasını sağlayan bir programın varlığını öğrendikten sonra, böyle bir heyecan duyması şaşılacak bir durum değildi. Ancak bu durum bana göre o denli muhteşem bir hadise değildi. Sanki programı öğrenince dünyamız mı değişecekti ve milyonlarca insanın arasında sadece küçücük bir azınlığın sahip olduğu bu bilgiyle muhteşem işlere imza mı atacaktık? Uzunca bir süre, ara ara bahsetmeye devam etti ve en sonunda beni etkilemeyi başardı.
1999 yılının ilk aylarıydı. Nasıl öğrenilirdi ki bu program, ne kadar zamanda öğreniliyordu ve öğrenince ne işe yarıyordu? Ayrıca çalıştığım işten nasıl fırsat bulup bu programı öğrenecektim? Birkaç araştırmadan sonra hafta sonları bir kurs olduğunu öğrendim. Kurs ücretinin bütçemizin biraz üstünde olmasına rağmen ve kursun evimize olan uzaklığını da pek dert etmeyerek başlamaya karar verdim.
İş hanı gibi bir apartmanın ikinci veya üçüncü katındaydı. Benim gibi istekli beş altı kişi daha vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 3-4 aylık bir kurstu ve hafta sonları dört beş saatten oluşan bir eğitim alıyorduk. Kaplumbağa hızıyla ilerleyen dersleri pür dikkat dinliyor, uygulama saatlerinde talep edilenleri titizlikle yapmaya çalışıyor ve genelde belirlenen süreden erken bitirdiğim için çalışmalara daha farklı şeyler de ekliyordum. Kursta ne kadar fazla öğrenir ve uygularsam o kadar iyiydi çünkü bilgisayarım olmadığı için öğrendiklerimi evde uygulama imkanım yoktu. “Biz dokuz kardeştik, zeytini bile bölüşüp yerdik” edebiyatına bağlamayacağım, merak etme :)
O sıralar Paulo Coelho’nun Simyacı romanını okuyordum. Diyordu ki; “Eğer bir amacın varsa evrendeki her şey sana bu amaç için yardımcı olur.” Gerçekten de öyle oluyordu. Photoshop’u çok kolay öğreniyor ve bu programla neler yapılabileceğini daha iyi anlamaya başlıyordum.
Kurs bittikten hemen sonra, birkaç dergi ve gazete için dizgi işi yapan ufak bir yayın evinde işe başladım. Buradan bir fotoğrafçıya geçtim ve oradan da dönemin “Dijital Fotoğraf Atölyesi” olarak adlandırılan ve İstanbul’da sadece iki tane olan atölyelerin birinde işe başladım. Photoshop’u benden daha iyi bilen ancak bilgisini paylaşmayı pek sevmeyen bir iş arkadaşımdan Photoshop’un inceliklerini öğrenmeye çalışıyor, bu sebeple ara sıra yanına oturarak çalışmalarını takip ediyordum. Programı o kadar hızlı kullanıyordu ki, ellerini takip etmekte zorlanıyordum. Ama neyi öğrenmek istiyorsam mutlaka yakalıyordum. Yoğun tempoda geçen bu iş tecrübesi ile, Photoshop’un birçok özelliğini keşfediyor ve bunları hem iş arkadaşlarıma hem de yeni gelenlere aktarabiliyordum.
Birkaç yıl sonra kendi dijital atölyemi kurmuş ve Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Grafik Tasarım Bölümü'ne ilk adımımı atmıştım. Üniversite yıllarında fotoğraf ve tasarım işlerine devam ettim ve mezun olduktan sonra reklam ajanslarında çalışmaya başladım. Çalıştığım reklam ajanslarında her zaman iyi bir “Photoshopçu” olmanın nimetlerinden faydalanmışımdır.
Yani kısacası 1999 yılından beri Photoshop benim hayatımda yer aldı ve hiç uzak kalmadık. Ha bu arada, o “dijital” yıllarda Photoshop’u babama da öğrettim. O da bana rötuş tekniklerini ve fotoğrafta ışık kullanımının inceliklerini öğretti. Babam bugün hala kendi şirin stüdyosunda aktif bir Photoshop kullanıcısı olarak hizmet veriyor.
...
Bu hikayenin fitilini ateşleyen babama, sonra bana bu eğitim setini hazırlamam doğrultusunda ısrarcı olan arkadaşım Ali’ye ve bu süreçte bana destek olan eşime ve minik oğluma teşekkürü borç bilirim.
Artık sen de bu hikayenin bir parçasısın ve umarım bir gün kendi harika hikayeni yazarsın.
Sevgiyle kal...