Nöro Pazarlama İle Beyindeki Satın Alma Düğmesine Ulaşın
What you'll learn
- Beynimizde karar alma süreci nasıl işliyor? Müşterilerimizi satın almaya yönlendiren güdüler nelerdir?
- Rekabetten sıyrılmak adına Davranışsal Ekonomi ilkelerini işimize nasıl uyarlayabilir ve kendi kulvarımızı yaratabiliriz?
- Müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen “bilinç dışı faktörler” nelerdir?
- Konumlandırma stratejimize ve mesajımıza uygun “duygusal tetikleyicileri” nasıl tespit edebiliriz?
Requirements
- Nöro Pazarlama (Neuromarketing) programına katılım için bir ön koşul aranmamaktadır.
Description
Nöro Pazarlama Yöntemleri
Markamızın vizyonunu ve taşıdığı değerleri doğru yansıtacak bir “mesaj” oluşturmak kurumsal geleceğimiz için hayati derecede önem taşıyor.
Buna göre,
· Verilen bu mesajın ilgili kitlenin dikkatini çekmesi,
· Sorgulanmadan kabul görmesi,
· Onları istenen yönde harekete geçirmesi,
· Ve bu davranışın tekrarlanması da bir o kadar önemli hale geliyor.
Bu bağlamda, şirketler de;
· Beynimizde karar alma süreçlerinin işleyişi,
· Bizleri yönlendiren güdülerin (uyaran/dürtü) tanımlanması,
· Ve algının yönetilmesi gibi başlıklar üzerine çok büyük yatırımlar yapıyor.
Aşağıdaki soruların yanıtları bize markamızla ilgili nasıl bir “konumlandırma stratejimizi” yürütmemiz gerektiği konusunda önemli bir anlayış kazandırıyor.
NÖRO PAZARLAMA İLE MARKANIZI “BENZERSİZ” KILIN
· Müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen “bilinç dışı faktörler” nelerdir?
· Beynimizde karar alma süreci nasıl işliyor? Müşterilerimizi satın almaya yönlendiren güdüler nelerdir?
· Rekabetten sıyrılmak adına Davranışsal Ekonomi ilkelerini işimize nasıl uyarlayabilir ve kendi kulvarımızı yaratabiliriz?
· Mesajımızı müşterilerinin zihnindeki “gerçek karar verici” kısma en etkili, en hızlı ve en kalıcı şekilde nasıl iletiriz?
· Uyumu yakalayabilmek adına tüketicinin ilgisini, sempatisini ve güvenini ilk temas anında nasıl kazanırız?
· Dürtü – Duygu – Akıl üçgeninde müşterimizin gerçek ihtiyacını nasıl teşhis edebilir, satın alma nedenini nasıl ortaya çıkarabilir ve bunu onun gözünde nasıl rasyonelize edebiliriz?
· Mesajımızın dikkat çekmesi, sorgulanmadan kabul edilmesi, müşterilerimizi istenen yönde harekete geçirmesi ve bu davranışın tekrarlanması için “Uyum > İstek > Hareket > Tatmin > Tekrar” döngüsünü nasıl kullanmalıyız?
· Sadakat yaratmak ve referans müşteri kazanmak adına “Uyaran > Düşünce > Duygu > Davranış > Referans” modelini nasıl çalıştırabiliriz?
· Konumlandırma stratejimize ve mesajımıza uygun “duygusal tetikleyicileri” nasıl tespit edebiliriz?
· Pazarlama iletişimimizde (tanıtım materyali ve hedef kitle ile temas kanalları) "hedeflenen duygusal etkiyi" yaratmak üzere duyulardan (görsel, işitsel, dokunsal, tat, koku) nasıl yararlanabiliriz?
Nöro Pazarlama eğitiminde bu soruların yanıtlarını bulacaksınız.
Who this course is for:
- Satış ve Pazarlama Profesyonelleri, Müşteri İlişkileri Yöneticileri, Reklam Ajansları ve PR Çalışanları
Instructor
Mert Aydıner
Liderlik ve Başarı Koçu, Konuşmacı ve Yazar
Nöroanatomi konusundaki akademik geçmişime dayanarak harekete geçme noktasında verdiğimiz kararların ve davranışların altında yatan biyolojik ve psikolojik nedenleri tanımlamak üzere çalışmalar yapıyorum. Academy Neuro bünyesinde, doğruluğu bilimsel olarak kanıtlanmış bu çıktıları profesyonel iş dünyasına adapte ediyor, ekonomik karşılığı olan iş süreçleri yazıyor ve eğitim programları tasarlıyorum.
Çalışmalarımda Biyolojiyi, Nöropsikolojiyi ve Sinergolojiyi temel alıyorum. Ortaya çıkardığım “derin farkındalık ve içgörü” ile kişilerin duygu durumlarını doğru tanımlayabilmelerine yardımcı oluyorum. Çevresel uyaranlar karşısında da tepkisel bir hayat sürmek yerine, ifadeleri ve davranışları konusunda “bilinçli tercihlerde” bulunmalarını sağlıyorum.
Deneyimli bir iş koçu olarak özellikle “öz liderlik, duygusal zekâ ve ilişki yönetimi” konularında hazırladığım rehber araçlar ile, bugün “yeni nesil yönetim modeli” olarak kabul edilen koçluk ve mentorluk yaklaşımının iş dünyasına adaptasyonunu kolaylaştırıyorum.
“Bana göre, insanlar istedikleri bir şeye ulaşmak için istemedikleri bir şeyi yapmaya zorlanmamalı. Yeteneklerini ortaya çıkaran, öz değerleriyle uyumlu ve var olma sebeplerine hizmet eden hedefler için çaba sarf etmeliler. Ve hayalini kurdukları her şeye hayat verecek gücün buna duydukları inançta saklı olduğunu unutmamalılar. Çünkü nasıl bilmekle olmak arasındaki fark yapmaksa, istemekle sahip olmak arasındaki fark da inanmaktır.”
Çalışmalarımın ortak felsefesini “beyni düşünmek üzere eğitmek” oluşturuyor. Nöropsikoloji temelinde tasarladığım 5 Adımda Yeni Nesil Liderlik Modeli (Uyum>İstek>Hareket>Tatmin>Tekrar) ile çalışanların hem iş hayatlarında hem de özel yaşantılarında güvenlerini, bağlılıklarını ve performanslarını arttırmalarına yardımcı oluyorum.
Bu ayrıcalıklı keşif yolculuğunda öğretmek için değil, öğrenmek için ve etkilemek için değil, etkilenmek için çaba göstermenin kişileri “insan mıknatısına” dönüştürdüğüne inanıyorum.
Bu felsefe etrafında yaptığım çalışmaları da “SALESOLOGY – Neuro Sales For Success / Nöro Satış – Müşteri Mıknatısı Olmanın Formülü” adlı kitabımda bir araya getirdim.
Yazdığım kitaplar, makaleler, verdiğim seminerler ve hazırladığım video içeriklerle sizlerin de kendi keşiflerinizi yapmanıza aracı oluyorum.