MS Project ile Proje Planlama, İzleme ve Kontrol
What you'll learn
- Eğitim sonunda katılımcılar projelerinde planlama, icra ve kontrol süreçlerini en yaygın kullanılan proje yönetim yazılımı ile daha etkin olarak yürütebileceklerdir.
- MS Project ile İş kırılım yapısının oluşturulması, iş paketlerinin ve proje çıktılarının belirlenmesi.
- İş paketlerine ait proje faaliyetlerinin belirlenmesi,
- Faaliyetler arası ilişkilerin tanımlanması,
- Proje kaynaklarının ve kaynak takvimlerinin tanımlanması,
- Kaynakların aktivitelere atanması.
- Projenin kritik yolu üzerindeki faaliyetlerin otomatik olarak tespit edilmesi.
- Kaynakların üzerindeki fazla yükleme problemlerinin otomatik olarak tespit edilmesi,
- Kaynak takvimlerindeki değişikliklerin projeye olan etkilerinin otomatik olarak tespit edilmesi,
- Görsel raporlama ve özel tablolar ile proje ilerleyişinin raporlanması eğitim sonunda öğrenilecektir
Course content
- Preview01:49
- 05:33Vaka Tanıtımı
- Preview10:52
- 08:33Detaylı Vaka Analizi
- Preview11:00
- 11:24Proje Takvim Tanımlamalarının Yapılması
- 07:40Görev Oluşturma
- 09:10Görev (İş) Kırılım Yapısını Oluşturma
- 06:45Proje Yönetiminde Görev Bağlantıları
- 13:50MS Project'te Görevleri Bağlama
- 10:36Kaynak Havuzu Oluşturma
- 14:07Görevlere Kaynak Atama
- 24:28Analiz ve Sorular
- 12:25Projelerde Kritik Yol Analizi
- 14:11MS Projectte Kritik Yolu ve Kritik Görevleri Görme
- 09:41Kaynaklara Takvim Atama
- 18:57Kaynakların Fazla Yükleme Sorunu ve Çözümü
- 08:10Proje Planı İçin Temel Alma (Baseline)
- 06:49Projelerde İzleme ve Kontrol
- 05:58MS Projectte Gerçekleşen Verilerin Girilmesi
- 06:12Projelerde Fiili Başlangıç ve Fiili Bitiş
- 04:40MS Projectte Verilerin Otomatik Güncellenmesi
- 08:03Zaman Çizelgesi Oluşturma
- 12:30Projelerde Kazanılmış Değer Yönetimi
- 07:12MS Projectte Kazanılmış Değer Analizi
- 11:39MS Project ile Proje Raporu Hazırlama
- 12:24Proje Planı Çıktısı Alma
Requirements
- Temel seviyede MS Office ve temel proje bilgisi
Description
Proje Yöneticileri için başarılı projeler gerçekleştirmenin gereksinimlerden biri projelerde sistematik bir yönetim yaklaşımın uygulanması; diğeri ise bir proje yönetim aracının kullanılmasıdır. Bu eğitimde PMI proje yönetim metodolojisi üzerinde, MS Project'in proje yönetiminde nasıl kullanılabileceği anlatılmıştır. Eğitimin hedef kitlesi üniversite öğrencilerinden profesyonel proje çalışanlarına kadar proje yapan, projelerle ilgilenen herkestir. Proje Yönetici adayları bu eğitim ile MS Project bilgilerini arttırıp proje yönetim bilgilerini pekiştirebilirler.
Who this course is for:
- Proje yöneticileri, sponsorları, sahipleri, proje ekip üyeleri, kariyerine global alanda Profesyonel Proje Yöneticisi olarak devam etmek isteyen herkes
- Proje yapan ve projelerinde MS Projecti kullanmak isteyen üniversite öğrencileri katılabilir.
Instructor
1997 yılında Marmara Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra uzun yıllar kamu ve özel sektörde, karar destek sistemleri, modelleme ve simülasyon, akıllı ulaşım sistemleri, afet yönetim sistemleri ve finans sistemlerine yönelik yazılım projelerinde yazılım geliştirici, ekip lideri, iş analisti, gereksinim mühendisi, yazılım test mühendisi, yazılım test grup lideri, proje yöneticisi rolleriyle görev almıştır.
Bunun yanında gerçekleştirdiği Ar-Ge projelerinde proje planlama ve yönetimi, ekip kurma ve ekip yönetimi, iş analizi, test yönetimi ve Çevik metodolojileri ile proje yönetimi tecrübelerine de sahip oldu.
Elde ettiği tecrübeyi sektörle eğitim ve danışmanlık yoluyla paylaşmaktadır. Şu ana kadar ‘eğitmen’ olarak çalıştığı kurumlarda THY, Uludağ İhracatçılar Birliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Yeşim Tekstil, TÜBİTAK TÜSSİDE, Garanti Teknoloji, Innova, HSBC Bank, Şişecam, AVIVASA, Etiya, Borsa İstanbul, Eczacıbaşı, Softech, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, EnerjiSA, ABİGEM İzmir, Koza Altın, Türk Telekom, Hedef Filo, BAKNET, Eczacıbaşı, Sompo Japan, Altunkaya Holding, SMS Siemag, Mars Group, KariyerNet, Uğur Derin Dondurucu, Halkemeklilik, Kentkart, TURKSAT, İç İşleri Bakanlığı, Dicle Elektrik, Garanti Bankası, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı,TAI gibi şirketlerin personellerine kurumsal olarak İş Analizi, Yazılım Test, Gereksinim Yönetimi, Proje Yönetimi, Agile Proje Yönetimi ve Kişisel Gelişim Eğitimleri verdi.
Marmara Üniversitesi'nden Yüksek Lisans ve Doktora derecelerine sahiptir. Ar-Ge alanından elde ettiği tecrübeyi eğitim alanına aktararak Yazılım testleri alanında “Yazılım Test Mühendisliği” kitabını 2010 yılında yayınladı. Bu kitap bu alanında ilk Türkçe yazılım test mühendisliği kitabıdır. Yurtiçi ve Yurtdışında Proje Yönetimi, Agile Proje Yönetimi, İş Analizi ve Yazılım testleri konusunda birçok eğitim ve sertifika aldı. 30.000 saatin üzerinde Test Yönetimi, İş Analiz ve Proje Yönetimi tecrübesi bulunan eğitmen “Proje Yönetimi” “İş Analizi”, “Gereksinim Yönetimi” “İş Süreçleri Yönetimi”, “Agile Proje Yönetimi”, "Yazılım Test Yönetimi" ve "Kişisel Gelişim" konularında eğitimler vermekte, kurumlara danışmanlık çalışmaları yapmaktadır.