Udemy

Managementul Sustenabil al Organizației Nonprofit

ONG-ul tău schimbă vieți și comunități. Află cum să îți sprijini organizația să devină mai sustenabilă și eficientă!
Free tutorial
Rating: 4.6 out of 5 (568 ratings)
4,081 students
3hr 3min of on-demand video
Romanian

Vei înțelege mai bine cadrul strategic al unui ONG
Vei putea să planifici o strategie pentru dezvoltarea unui ONG
Vei înțelege mai bine rolul și puterea ONG-urilor în comunitate
O sa înveți să formulezi un plan strategic și cum să evaluezi performanța
Vei putea comunica mai eficient intern, dar și extern, cu stakeholderii și publicul larg
Vei putea să eficientizezi procesele financiare din organizație
O să înveți să dezvolți procesele de resurse umane din lucrul cu voluntarii și angajații
Afli perspective diverse asupra ariilor principale atinse de curs, oferite de către specialiști cu o largă experiență în sector, dar și de către alți cursanți
Vei sprijini ONG-urile să devină mai sustenabile

Requirements

 • Nivelul cursului este introductiv și permite o înțelegere generală a conținutului. Experiența practică în ONG-uri poate fi însă utilă pentru o înțelegere aprofundată a materialului.

Description

Activezi într-un ONG sau ești pasionat de sectorul nonprofit? Atunci te numeri printre cei care schimbă lumea în bine în fiecare zi, puțin câte puțin. Ai o pasiune puternică pentru cauza în care crezi și vrei să o transformi în realitate prin organizația ta nonprofit!

Dar cum faci ca ONG-ul tău să fie acolo și peste 10 ani? Cum te asiguri că dacă tu pleci din organizație, ea va continua să se dezvolte? Cum poți să-ți dezvolți organizația pentru a avea un impact mai mare, sustenabil? Cum îți poți eficientiza activitatea?

Ei bine, noi în cadrul Centrului pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit credem că #eTimpulPentruSustenabilizare, astfel că te invităm la primul curs online dedicat managementului ONG-urilor din România! Îți propunem un curs adaptat la nevoile locale, plin de resurse care te vor sprijini în eficientizarea și sustenabilizarea organizației tale.

În cadrul modulelor, îți propunem o varietate de resurse:

 • Video-uri
 • Studii de caz
 • Teme de reflecție
 • Interviuri cu experți din sectorul ONG
 • Materiale
 • Assignment-uri structurate


Instructorii tăi de la acest curs sunt Ana-Maria Stancu (fost director al Asociației Pro Democrația, actual Președinte al Asociației E-Civis, cu o vastă experiență în sectorul nonprofit) și Radu Florea (consultant în management cu o experiență de peste 15 ani în sectorul ONG, fost manager de finanțări la FDSC, USAID și altele).

Cursul este realizat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Federația VOLUM și ASE București, cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Conținutul acestui curs nu reprezintă în mod necesar poziția Granturilor SEE 2009-2014, întreaga responsabilitate asupra acestuia revenind organizatorilor.

Who this course is for:

 • Manageri ai organizațiilor non-profit mici și medii din România;
 • Membri ai Consiliului Director al unor ONG-uri din România;
 • Manageri de departament, manageri de proiect, coordonatori de echipe care își doresc să își dezvolte competențele globale de management al unui ONG;
 • Studenți care studiază sectorul non-profit sau urmează studii sociale/economice cu accent pe sectorul ONG;
 • Persoane care au înființat un ONG în ultimul an sau urmează să facă acest lucru;

Instructor

Empowering people through education
Asociatia Young Initiative
 • 4.5 Instructor Rating
 • 678 Reviews
 • 5,035 Students
 • 2 Courses

Asociația Young Initiative (AYI) este o organizație nonprofit înființată în 2009 care le oferă copiilor și tinerilor instrumentele educaționale necesare pentru a se dezvolta personal și profesional astfel încât să contribuie eficient la construirea României de mâine.

Avem 3 piloni principali de activitate: Social, Tineret, NGO Development, prin care ne dorim să sprijinim dezvoltarea oamenilor și comunităților prin educație. Credem că educația este elementul esențial pentru succes în secolul XXI și ne dorim ca prin educație să îi ajutăm pe oameni să schimbe în bine lumea.

Top companies trust Udemy

Get your team access to Udemy's top 25,000+ courses