LabVIEW Nedir?
Requirements
- Temel bilgisayar becerilerine sahip olmak yeterlidir.
Description
2006 yılından bugüne kadar edindiğim LabVIEW deneyimimi temel seviyede sizlerle paylaşmak istiyorum. LabVIEW ile daha önce tanışmamış kişilerin LabVIEW'i tanımaları için bu kursu hazırladım. LabVIEW, National Instrument şirketi tarafından geliştirilmiş olan ve sistem kontrolü yönüyle rakipsiz bir programlama ara yüzüdür. Esasında LabVIEW, bundan daha öte bir şeydir. Klasik programlama dillerinde kodları metin olarak yazarsınız. LabVIEW'de ise ikonları kullanarak bir akış diyagramı oluşturursunuz. Böylece, Matlab Simulink kullananların iyi bildiği gibi, kod sayfasında neler olduğunu kolayca anlayabilirsiniz. Görselliği çok yüksek olan LabVIEW, karmaşık programları kısa sürede yazmanıza imkan tanımaktadır. Yıllardır başka bir programlama aracına gerek duymadan laboratuvarlarımızdaki bilgisayarla haberleşebilen cihazları LabVIEW ile kontrol etmekteyiz. Bu süreçte başka bir programlama aracına ihtiyaç hissetmememiz, LabVIEW'in yetkinliğine en güzel örnektir. LabVIEW'in paralı bir yazılım olması ise onun en soğuk yönüdür.
Kursumuz, LabVIEW'in bazı özelliklerini kısaca anlatan videolardan oluşmaktadır. Bu kısa kursta LabVIEW'in genel mantığını anlayacaksınız. Bu bağlamda aşağıdaki konulardan bahsedilecektir.
-LabVIEW'in genel özellikleri
-For döngüsü
-While döngüsü
-Shift Register
-Case yapısı
-Event yapısı
-Formula node
-Sequence yapısı
Kursumuz; array, cluster, grafikler, string, dosya I/O, veri alma, cihaz kontrol vb konuları içermemektedir. Bu kurs, kısa sürede LabVIEW hakkında bir fikir edinmeniz için hazırlanmıştır. LabVIEW hakkında daha fazla bilgiyi Ertual Akademi Yayıncılık'tan (05326712035) temin edebileceğiniz kitaplarımızdan edinebilirsiniz. Kitaplarımız:
-Herkes İçin LabVIEW-1 (Tercüme kitap)
-Herkes İçin LabVIEW-2 (Tercüme kitap)
- LabVIEW Uygulamaları-1 (Bu kitapla, LabVIEW'i sıfırdan öğrenebilirsiniz. Not: Data acqusition, cihaz kontrol v.b. konular bu ciltte yer almamaktadır.)
Umarım LabVIEW hoşunuza gider. Şimdiden kolaylıklar dilerim. LabVIEW konusunda yazmaktan çekinmeyin. ahmetmavi77@gmail.com. GSM: 05078390996
Who this course is for:
- LabVIEW'i daha önce hiç görmemiş olanlar.
Instructor
Atatürk Üniversitesinde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ahmet Mavi, her dönem Doktora öğrencilerine LabVIEW Uygulamaları dersi vermektedir. Mühendislik, tıp ve fizik alanlarında bir çok deney sisteminin programını LabVIEW ile oluşturan Prof. Dr. Mavi'nin LabVIEW ile ilgili 3 adet kitabı ve 2 adet bilimsel yayını (bildiri) bulunmaktadır.
Basılı Kitaplar
1. Kitabın Adı: Herkes İçin LabVIEW-1; Eylül 2012
Çeviri Editörü: Doç. Dr. Ahmet Mavi
Yayınevi: PEGEM Akademi
ISBN: 978-605-364-301-2
2. Kitabın Adı: Herkes İçin LabVIEW-2; Aralık 2013
Çeviri Editörü: Doç. Dr. Ahmet Mavi
Yayınevi: PEGEM Akademi
ISBN: 978-605-364-636-5
3. Kitabın Adı: LabVIEW Uygulamaları-I
Yazarlar: Ahmet Mavi-Mehmet Ertuğrul
Yayınevi: Ertual Akademi Yayıncılık
ISBN: 978-605-83722-4-5
LabVIEW Kullanılarak Yapılan Bilimsel Yayınlar (Bildiriler)
Ceviz M.A., İ.V. Öner, A. Kaleli, A. Mavi, A.K. Sen, “Fuel Temperature Control in LPG Fuelled SI Engines”, Electro/Information Technology (EIT), 2012 IEEE International, 6-8 Mayıs 2012, Indianapolis, A.B.D. (Uluslar Arası)
Kaleli, A., M.A. Ceviz, A. Mavi, T. Karacalı, “İçten Yanmalı Motor Performans Deneylerinde Çalışma Parametrelerinin LabVIEW Kullanılarak Ölçülmesi”, ULIBTK11, 18. Ulusal Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi, 07-10 Eylül 2011, Zonguldak. (Ulusal)