What you'll learn
- Ving - to V1 kullanımlarını öğreneceksiniz.
- Sorular üzerinden konuyu çok iyi kavrayacaksınız.
- Ösym'nin çok sorduğu ama öğrencilerin hiç sevmediği konunun yapılabilir olduğunu göreceksiniz.
- Çıkmış soru çözümlerini de görerek konuyu daha iyi anlayacaksınız.
Requirements
- Ön hazırlık yapmış olmak konuyu daha iyi kavramanızı sağlayacaktır.
Description
Arkadaşlar merhaba,
Herhangi bir soruda seçenekleri aşağıdaki gibi gördüğünüzde bu soru size zor bir soru gibi görünebilir ve soruyu görür görmez “sanırım bu bir kısaltma sorusu, bu soruyu büyük ihtimalle yapmakta zorlanacağım” şeklinde düşünebilirsiniz.
A) capturing / to have escaped
B) to be captured / escaping
C) being captured / having escaped
D) captured / to escape
E) to capture / escaped
Bu tür soruları doğru yapmanın en kolay yolu öncelikle bu sorunun ne sorusu olduğunu bulabilmektir. Bu soru acaba Gerund/Infinitive sorusu mu?, Adjective Clause kısaltması sorusu mu?, Adverbial Clause kısaltması sorusu mu?, adj + to Vo dizilimi mi, yoksa özel bir yapıdan sonra gelen Ving yapısı mı? vs. gibi soruları düşünebilirsiniz.
Bu sorulara cevap bulabilmek için cümle dizilimi ve boşluğun cümledeki yeri dikkatle incelenmelidir. Ayrıca İngilizce’de Ving, V3, To V1, Having V3, Having been V3 kullanımlarını genel olarak bilmekte de fayda vardır.
The man who lives upstairs is making too much noise.
The man living upstairs is making too much noise.
The woman who is talking to the teacher is my mother.
The woman talking to the teacher is my mother.
The children who were playing in the rain seemed very happy.
The children playing in the rain seemed very happy.
Yesterday, I was the last person who left the office.
Yesterday, I was the last person to leave the office.
(Dün bürodan en son aynlan itişi bendim.)
I'm usually the first person who leaves the office.
I'm usually the first person to leave the office.
(Genellikle bürodan ilk ayrılan kişi ben olurum.)
Yukarıda Ving ve to V1 ile kurulmuş bazı örnek cümleleri görüyorsunuz. Bu video derslerin sonunda Ving ve to V1 yapılarının nerelerde ve nasıl kullanıldığını net bir şekilde öğrenecek ve bu sorularla karşılaştığınızda kolaylıkla bu tür soruları çözebileceksiniz.
İyi çalışmalar
Fatih KİRAZ
Who this course is for:
- Ön hazırlık yapmış, hedefi daha yüksek olan öğrenciler için mükemmel bir kaynaktır.
Instructor
Değerli Arkadaşlar Merhaba,
2004 yılında İstanbul Üniveristesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. 2008 yılından beri öğrencileri Ösym'nin yaptığı İngilizce sınavlarına -YDS, YÖKDİL, YKS DİL- hazırlamaktayım. Şu ana kadar çalıştığımız öğrencilerin neredeyse hepsi hedefledikleri puanlara eğitimlerimiz sayesinde ulaştı.
2015 yılında sınavlarda edindiğim tecrübeler neticesinde YDS EXAM WORDS adlı kitabı ve Video anlatımlarını siz değerli adaylarımıza sundum. -YDS, YÖKDİL, YKS DİL sınavları için önemli olan tüm fiilleri, isimleri, sıfatları, zarfları, edat öbeklerini ve phrasal verb'leri bu kitap ve videolarla sizlere öğretmeye çalıştım. Derslerimizde bu notlar hala yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.
Instagram üzerinden aktif paylaşımlarla 'fatihkirazdil' adıyla paylaşımlar yaparak siz değerli adaylara destek olmaya çalışıyorum.
Halen ONLINE eğitimlerle İngilizce'yi sizler için kabus olmaktan çıkarmaya çalışıyorum.
Tam da bu noktada;
Hedefiniz YDS, YÖKDİL, YKS DİL’den iyi bir puan almaksa,
Bu sınavlar benim için problem olmasın artık diyorsanız ve
bu sınavlarda test edilen DİLBİLGİSİ, KELİME ve OKUMA
becerilerine yönelik özel bir çalışma yapmak istiyorsanız
eğitimlerimizin size çok ciddi faydası olacaktır.
YDS- YÖKDİL- YKS DİL sınavları Sizin için Kabus Olmayacak Artık…
Derslerimizle ilgili fikir sahibi olmak için ÖRNEK DERSLERİMİZİ mutlaka izleyin.
İyi çalışmalar...