
Herkese Merhaba,
Kompanzasyon konusunu 1. bölüm kursumuzda her açıdan ele almıştık.
Bu 2. bölüm kursumuzda farklı reaktif güç kontrol röleleri ile kompanzasyon pano uygulamalarını, kompanzasyon panolarında meydana gelen arıza keşif videolarını gösterdik. Daha ileri seviyede harmonik filtreli uygulamalar gelecektir.
Ayrıca tüm videolar montajdan geçerek ilk kursumuzdaki videolara göre daha akışkan ve kısa sürede anlatılmaktadır.
Bu kursta ;
1.Bölümde TENSE RGT-MT18 Reaktif Güç Kontrol Rölesi ve SRL-5T Endüktif Yük Sürücüsü İle SVC'li Kompanzasyon Pano Uygulaması yaptık. Sizlere detaylı bir şekilde gösterdik.
Bu video'da;
-ENTES - RGP 15SR rölesini ve bağlantılarını gösterdik.
-ENTES SR-05 kvar lık Endüktif Yük Sürücüsünü ve bağlantılarını gösterdik.
-Kademe , Kondansatör, Kontaktör,Sigorta bağlantılarını bağlantılarını gösterdik.
-Akım trafosu testini ve Kademe testlerini gösterdik.
-En sonunda da devreye alarak kompanzasyon sürecinin analizini Sizlere gösterdik.
2. Bölümde ENTES RGP-15SR Reaktif Güç Kontrol Rölesi ve SR-5E Endüktif Yük Sürücüsü İle SVC'li Kompanzasyon Pano Uygulaması yaptık. Sizlere detaylı bir şekilde gösterdik.
Bu video'da;
-TENSE RGT-MT18 rölesini ve bağlantılarını gösterdik
. -TENSE 5kVAR lık Endüktif Yük Sürücüsünü ve bağlantılarını gösterdik.
-Kademe , Kondansatör, Kontaktör,Sigorta bağlantılarını bağlantılarını gösterdik.
--Akım trafosu testini ve Kademe testlerini gösterdik.
-En sonunda da devreye alarak kompanzasyon sürecinin analizini Sizlere gösterdik.
3. Bölümde GRUP ARGE RKR S12 Reaktif Güç Kontrol Rölesi ve SVC 5 Endüktif Yük Sürücüsü İle SVC'li Kompanzasyon Pano Uygulaması yaptık. Sizlere detaylı bir şekilde gösterdik.
Bu video'da;
-GRUP ARGE- RKR S12 rölesini ve bağlantılarını gösterdik.
-GRUP ARGE SVC 5 kvar lık Endüktif Yük Sürücüsünü ve bağlantılarını gösterdik.
-Kademe , Kondansatör, Kontaktör,Sigorta bağlantılarını bağlantılarını gösterdik.
-Akım trafosu testini ve Kademe testlerini gösterdik.
-En sonunda da devreye alarak kompanzasyon sürecinin analizini Sizlere gösterdik.
4. Bölümde KAEL Reaktif Güç KOntrol Rölesi ve SÜPER SVC tanıtımları yapılmıştır.
Bu Kurumda kompanzasyon panosu arızalı olduğu için reaktif güçleri dengelemesi gerekiyor iken REaktif Sürücü arızaya geçtiği için şönt reaktörleri devreye alamamış. Panoyu kapatık, açtığım zaman sürücü ve pano düzeldi. Bunun tespitini nasıl yaptığımızı güzel bir şekilde anlatıyorum.
5.Bölümde Arızalı ve cezaya giren Kompanzasyon panoları ziyaret ettiğimiz zaman karşılaştığımız arızaları nasıl tespit ettiğimizi ve çözümlerini gösteriyoruz. Bu videoda kompanzasyon panosunun enerjisini kestik ve ceza yarı yarıya düştü.
Bu Kurumda kompanzasyon panosu (Reaktik Güç Kontrol Rölesi) arızalı olduğu için reaktif güçleri dengelemesi gerekiyor iken maalesef dengeyi daha da bozmuş ve cezaların daha fazla gelmesine sebep olmuş. Bunun tespitini nasıl yaptığımızı güzel bir şekilde anlatıyorum.
Videoların devamı sürekli gelecektir. Takipte kalın.