KODLAMA DERSLERİNDE İÇERİK ZENGİNLEŞTİRME
What you'll learn
- Bu kursu alanlar; Kodlama dersleri içeriklerini nasıl zenginleştirebileceğini, hayal etmeyi, araştırmayı, bir fikri proje haline getirebilmeyi, kısaca üretebilmeyi öğrenecekler.
Requirements
- Merak, istek, yenilikçi yaklaşım, üretme isteği kısaca maker ruhu gereklidir.
Description
Son yıllarda hayatımıza yeni kavramlar girdi.
4.Sanayi devrimi, eğitim 4.0, dijitalleşme, algoritma, kodlama, problem çözme becerisi, analitik düşünebilme, 3 boyutlu tasarım, hayal ettiğini üretme, robotlar, bilgi okur yazarlığı, birlikte çalışma gibi bir çok terimin ardında esasen; geleceğimizi bugünden tahayyül ederek nasıl şekillendirmemiz gerektiği bilgisi yatıyor.
Eğitimin yeni bir anlam kazanmaya başladığı bu değişim ve dönüşüm sürecinde sürekli güncel kalabilmek, gelişmeler karşısında hızlı adapte olabilmekten geçmektedir.
Çocuklarımıza, kendi dönemleri için ihtiyaç duyacakları yetkinlik ve becerileri kazandırabilmek için ebeveynlerin ve öğretmenlerin bu değişim ve dönüşüme ayak uydurması gerekmektedir.
Bu eğitimle, çocuklarımızın geleceğinin kilit anahtarı rolündeki algoritma, kodlama, robotik, yapay zeka gibi alanların nasıl öğretileceği, sınıf içi ve bireysel çalışmalarda hangi araçların kullanılabileceği konularında bir yol haritası çizilmiştir. Bu alanda kullanılabilecek uygulama ve araçlar elbette bunlarla sınırlı değildir. Sadece öğrenmeyi öğrenirsek en büyük kazanım bu olacaktır.
Kursumuzda başka neler öğreneceksiniz?
Bu kursumuzu alanlar;
- Algoritma” ve “Kodlama” mantığını sade, açık ve anlaşılır biçimde,
- Kodlama öğretim araçlarını (içerik uygulamaları ve donanım materyalleri),
- Code org, beeacademy, lightbot, toxicode gibi uygulama araçlarının nasıl kullanılacağı, hangi seviyesine hangi içeriklerin verilebileceğini,
- Scratch ile oyun ve uygulama geliştirmeyi,
- Scratch’In brans derslerinde öğretim aracı olarak nasıl kullanılacağını,
- Sınıf ortamında ve bireysel yapılabilecek unplugged (bilgisayarsız) uygulama örneklerini,
- Okulda bir maker atölye oluşturabilmek için nelere ihtiyaç olduğunu veya evde maker atölye ortamının nasıl oluşturulacağını,
- Çocuklara yönelik yapay zeka ve makine öğrenmesi alanları ile ilgili araçları,
- Kendimizi sürekli olarak nasıl geliştirebileceğimizi,
- Hayal etmeyi, araştırmayı, bir fikri proje haline getirebilmeyi, kısaca üretebilmeyi
öğrenecekler.
Who this course is for:
- Eğlenerek öğrenme fırsatı sunmak isteyen her kademeden ve branştan öğretmenler, hem kendi hem de çocukları için yeni alanlara yelken açmak isteyen herkes kursu alabilir.
Course content
- Preview04:24
Instructor
Elektronik mühendisiyim.
Çocuklar için algoritma, kodlama, robotik, elektronik, 3D tasarım ve baskı, mobil uygulama geliştirme, programlama alanlarında eğitim ve atölye çalışmaları yapıyorum.
Özel eğitim kurumlarında da bu kapsamda eğitim ve kulüp çalışmaları yürütüyorum.
Çalışmalarımda Scratch, AppInventor, TinkerCad, Arduino, mBot, microbit, python gibi bir çok uygulama aracını kullanıyorum.
İlkokul ve ortaokul kademesindeki sınıf ve branş öğretmenlerine başta olmak üzere isteyen herkese maker eğitmen eğitimleri veriyorum.
Okullar için maker atölye kurulması, kodlama / robotik alanı müfredat oluşturma gibi konularda danışmanlık hizmeti veriyorum.
Kendimi bir maker olarak tanımlayabilirim.
Python, veri bilimi, makine öğrenmesi alanıyla özel olarak ilgileniyorum ve bu alanda becerilerimi daha da geliştirmek için çalışıyorum.
Eğitimin yeni bir anlam kazanmaya başladığı değişim ve dönüşüm sürecinde sürekli güncel kalabilmek hızlı adapte olabilmekten geçmektedir.
Çocuklarımıza, kendi dönemleri için ihtiyaç duyacakları yetkinlik ve becerileri kazandırabilmek için önce kendimizin bu değişim ve dönüşümün farkında olmamız gerektiğine inanıyorum.