İyi Yönetişim - YÖN101
What you'll learn
- İyi yönetişim
- İyi yönetişim ilkeleri
- Misyon, Vizyon ve Değer kavramları
- Strateji yönetimi
- Organizasyon yapısı
- Süreç yönetimi
- Entegre düşünce ve değer yaratma döngüsü
- Gönüllü işbirliği ve iletişimi
Requirements
- Yeni nesil lider olma isteği
- Herhangi bir ekip çalışması içinde yer almak veya ekibe liderlik etmek
Description
Yaşam kalitemizin gelişmesi ve sürdürülebilir bir gelecek için kurumların daha başarılı olmasına ihtiyacımız var. Güvenin sağlam olması ise kurumların başarılı olmasını kolaylaştırıyor.
İyi yönetişim ilkeleri olan adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik, katılımcılık, etkililik, tutarlılık ve sorumluluk kurumların daha güvenilir olmasını sağlıyor.
Bu nedenle bugünün ve geleceğin liderlerinin iyi yönetişimi anlamaya ve uygulamaya ihtiyacı var.
Eğitim programı katılımcıların iyi yönetişim bakış açısıyla liderlik becerilerini geliştirirken; strateji yönetimi, süreç yönetimi, organizasyon yapısı, gönüllü işbirliği, değer yaratma döngüsü ve entegre raporlama gibi konuları da barındırıyor.
Eğitimin ilk iki bölümünde iyi yönetişimi ve ilkelerini yaşamdan örneklerle açıklıyoruz. Daha sonraki bölümde ise iyi yönetişimin uygulama adımlarını inceleyip her bölümün sonunda sizlere uygulama önerileri ve quizler sunuyoruz.
Dr. Yılmaz Argüden, Pınar Ilgaz, Burak Erşahin ve Dr. Fatma Öğücü Şen’in önderliğinde gerçekleşek bu eğitimin hepiniz için öğretici ve keyifli olmasını umuyoruz.
Bu programın hazırlanmasında gönüllü katkılarını sunan proje ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başta ekip lideri Irmak Ilgaz olmak üzere destek veren Nisa Konukman ve Berat Arslan'a çok teşekkürler.
Who this course is for:
- Girişim yapmak isteyen öğrenciler
- İyi yönetişim yapmak isteyen öğrenciler
- Halihazırda ekibi olan veya gelecekte ekip kurmak isteyen öğrenciler
Instructor
Dr. Yılmaz Argüden
Kariyeri boyunca çeşitli ülkelerde 60’ı aşkın şirketin Yönetim Kurullarında görev aldı. KalDer, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği, BÜMED, TESEV, Türk-Amerikan ve Türk-Kanada İş Konseyleri gibi birçok sivil toplum kuruluşunun kuruculuğunu ve/veya liderliğini üstlendi.
Ulusal Ağlar Dünya Başkanı seçilerek UN Global Compact Yönetim Kurulu’nda ve Business at OECD ile IFC Yönetişim Danışma Kurullarında küresel görevler üstlendi. Dünya Ekonomik Forumu tarafından “Geleceğin 100 Global Lideri” arasına seçildi.
Yayınlanmış 40’ı aşkın kitabı, 700’ü aşkın makalesi ve uluslararası konferanslarda aranan bir konuşmacı olan Dr. Argüden, Boğaziçi ve Koç Üniversiteleri ile Harp Akademileri’nde strateji ve yönetişim dersleri verdi.
Halen, dünyada en iyi tanınan Türk danışmanlık şirketi ARGE Danışmanlık’ın ve Rothschild-Türkiye ofisinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor ve Basketbol Federasyonu Asbaşkanlığı ile Argüden Yönetişim Akademisi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı gibi toplumsal sorumluluklar üstleniyor.
Pınar Ilgaz
Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan ILGAZ, 1989 yılında finans sektöründe başladığı iş yaşamına 1995 yılından bu yana ARGE Danışmanlık’ta yönetim danışmanı olarak devam etmektedir. Yönetici ortak olarak görev yaptığı ARGE’de farklı sektörlerdeki şirketlerin yönetim kalitelerini geliştirmeleri yönünde Stratejik Değerlendirme ve Performans Artırma Projeleri, Kurumsallaşma, Organizasyon ve İnsan Kaynakları Projelerinde 100’ü aşkın kurum ile çok farklı sektörlerde ve farklı büyüklükteki şirketlerde yönetim danışmanlığı projesi gerçekleştirmiştir ve aktif olarak bu görevini sürdürmektedir.
2014 yılında kurulan ve kâr amacı gütmeyen Argüden Yönetişim Akademisi Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yürütmekte olan ILGAZ, aynı zamanda ŞOK Marketler A.Ş ve ÜLKER Bisküvi San. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği YK Başkan Yardımcısı, Yönetim Kurulunda Kadın Derneği’nin İş birlikleri Komitesi Üyesi, TÜSİAD – Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu üyesidir.
ILGAZ, ARGE Danışmanlık yayınlarından Kurumsal Yönetişim Modeli, Değişim Yönetimi ve Gönüllü Kuruluşların Yönetimi kitaplarının yazarlarındandır.
Burak Erşahin
İş hayatına Pfizer İlaçlarında üretim planlama sorumlusu olarak başlamıştır. Çalışmaları sırasında üretim sahalarının büyük bölümünün planlamasından sorumlu olmuş, talep tahmininden başlayarak, ürünün fabrikadan depoya teslimine kadar olan süreci, üretimde tezgah yükleme dahil olmak üzere yönlendirmiştir. Ana görevine ek olarak şirket geneline yönelik talep tahmini paketinin kurulmasına destek vermiş, üretim sahaları için verimlilik ve maliyet hesapları yapmış, yurtdışına yönelik verimlilik ve finansal raporlar hazırlamıştır.
Daha sonra ARGE Danışmanlık bünyesine katılan Erşahin, ARGE Danışmanlık Yönetici Ortağı olarak çeşitli kuruluşlara verilen danışmanlık hizmetlerinde görev almaktadır.
İTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Erşahin, Koç Üniversitesi’nde MBA programı tamamlamıştır.
Dr. Fatma Öğücü Şen
Doktora eğitimini kurumsal yönetişim ve finansal raporlama ilişkisini incelediği teziyle İşletme alanında, yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi ve Finans alanında, lisans eğitimini ise Sabancı Üniversitesi’nde Üretim Sistemleri Mühendisliği alanında başarı bursuyla tamamlamıştır.
Yönetişim alanında referans gösterilen ulusal ve uluslararası araştırma çalışmalarında yer almıştır. Uluslararası dergilerde yönetici editörlük yapmış olup, “kurumsal yönetişim” alanındaki çalışmalarını sunmak için uluslararası konferanslara davet edilmektedir. University of Greenwich’te ve TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma çalışmalarında yer almıştır. Mazars Denge şirketinde kurumsal yönetişim ve süreç iyileştirme alanında danışmanlık hizmeti vermiş olmakla birlikte, halen paydaş katılımı ve entegre düşünce konularında eğitimler vermektedir.
2015 yılından itibaren Argüden Yönetişim Akademisi’nde çalışan Dr. Fatma Öğücü Şen, Araştırma Direktörlüğü görevini yürütmektedir.