What you'll learn
- Proje nedir
- Projelerde başarı kavramı
- Project Management Institute (PMI) tanıtımı ve PMP sertifika sürecinin sizin için anlamı
- Proje yönetiminde süreçler ve bilgi alanları
- Proje yönetiminde yaşamdöngüleri ve fazlar
- Stratejik proje yönetimi
- Portföy ve program yönetim kavramları
- Proje yönetim metodolojisi
- Organizasyonel yapılar ve proje yönetimine etkileri
- Proje Yönetim Ofislerinin işlevi
- Paydaş tanımı ve paydaş yönetiminin proje başarısında önemi
- Sponsor ve proje yöneticisinin rolleri ve sorumlulukları - aralarındaki ilişkiler
Requirements
- Bu kurs için herhangi bir ön koşul yoktur.
Description
Dünya genelinde yapılan araştırmalar proje başarılarının düşük olduğunu gösteriyor. Ülkemizde de durum farklı değil. Bu resime iyi tarafından bakıp, bunun önemli bir gelişim fırsatı yarattığını söyleyebiliriz.
Hızla gelişen teknoloji, globalleşen Dünya, artan beklentiler iş yaşamını zorlaştırıyor. Şirketler bu koşullara adapte olurken projeleri araç olarak kullanıyorlar. Hem şirket yönetimleri hem de proje yöneticileri karmaşıklaşan projelerle baş etmekte zorlanıyorlar. Projeler artık daha nitelikli yöneticilerini gerektiriyor.
Ülkemizde, proje yöneticileri yetkinliklerini ağırlıklı olarak, gerçek yaşam içerisinde yaşadıkları deneyimlerle kazanmaya çalışıyor. Ancak bu kıymetli deneyimlerin bir sonraki projede değer yaratabilmesi için yaşanan sorunların kök nedenlerinin fark edilmesi, ders çıkartılması, yine bir çabayı gerektiriyor. Ülkemizdeki iş yapış kültürü, iş yaşamının hızlı temposu ise, projelerdeki deneyimlerden ders çıkartmaya çoğunlukla fırsat vermiyor. Odak bir an evvel ürünün ya da hizmetin ortaya çıkartılmasına odaklı oluyor. Tamamlanan her proje sonrasında da mutlaka sırada bekleyen bir başka proje hatta projeler oluyor. Bu kısır döngü ülkemizde yürütülen projelerde benzer sorunların tekrar tekrar yaşanmasına neden oluyor, projelerin performanslarını olumsuz etkiliyor.
PMP sertifikasına yönelik çabalar da iş yaşamında değer yaratan farkındalıklar kazandırsa da çalışmalar çoğunlukla PMP sınavında başarı kazanmaya odaklı oluyor. Bu eğitim, proje yönetimiyle iş dünyasında, değer yaratmaya odaklı. Ülkemizin dinamik koşullarında, bir şekilde projelerle yolu kesişenlere, sunulan kısıtlı kaynaklarla başarıya ulaşmanın yollarını, yöntemlerini sunmayı amaçlıyor. Proje yönetimi alanındaki fırsatları değerlendirebilmek için projelere, portföye yukarıdan baktırıyor, büyük resmi gösteriyor.
Bu eğitim projelerde başarıyı yakalamanın yollarını gösteriyor, sizi de bu konuda bir yolculuğa çıkartmaya çalışıyor.
Who this course is for:
- Proje yöneticileri
- Proje ekip üyeleri
- Sponsorlar
- Proje ekiplerinden proje talep eden fonksiyon yöneticileri
- İş yaşamında yolu bir şekilde projelerle kesişen herkes
Instructor
H. Doğan Aral is an engineer, has more than 40 years of business background. After graduation, he worked 4 years at plants, in Iraq, experienced commissioning periods and operational roles on sites.
When he returned to Turkey, started working on investment projects in a production company. Upon completion of major projects, he continued his career as a manager, working in different departments planning, information systems, budgeting, and strategy departments.
He managed, took active roles in hundreds of projects including company mergers, infrastructure renewals, business process improvements, and strategic outsourcing.
As he believed in the value of case studies, he participated in a 3-year Case-Study program, including workshops and training sessions, contributing to the performance of his case study implementations in training.
Doğan Aral gives training, consultancy, and coaching services focusing on projects, programs, portfolios, and change management concepts. Philippe Morris, Qatar National Bank (QNB), Turkcell, Ford, BSH, Earnst & Young, PWC are some of his customers.
Certificates: He holds ACC (Associate Certified Coach - International Coaching Federation ICF) and PMP (Project Management Professional - Project Management Institute PMI) certificates.