Hoe een website te maken (met wordpress)
Requirements
- internet en een computer
Description
In deze cursus leer je wat je nodig hebt voor een wordpress website, welke dingen aanbevolen zijn voor wordpress, hoe je wordpress installeert, en hoe je een wordpress website maakt. Deze cursus is voor beginners en duurt bijna anderhalf uur lang.
dingen die worden uitgelegd:
wat wordpress shortcodes zijn
wat wordpress widgetsmzijnn
wat een ssl certificaat is
hoe een domeinnaam aan te maken
alles over wordpress thema's
wat wordpress plugins zijn
hoe een wordpress navigatiemenu maken
mocht je hulp nodig hebben dan kan ik de website voor je maken.
wordPress is opensourcesoftware om websites te realiseren, die onder de voorwaarden van de GNU General Public License (GPL) wordt gepubliceerd. WordPress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar het wordt door een grotere groep ontwikkelaars ondersteund. WordPress is het meest gebruikte contentmanagementsysteem.[2] Van oorsprong was WordPress beperkt tot een systeem om weblogs mee te maken.
WordPress maakt gebruik van de programmeertaal PHP. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per WordPress-installatie is één site te beheren. Voor een meervoudige installatie is WordPress Multisite beschikbaar. WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) waardoor de gebruiker op een relatief eenvoudige wijze de inhoud (content) kan wijzigen en/of aanvullen zonder dat daar technische kennis voor vereist is.
Door middel van thema's (themes) of zelfgemaakte template files is de opmaak van pagina's aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaardvormgeving die WordPress levert. Ook zijn er talloze plug-ins beschikbaar die allerlei functies aan het weblog toevoegen. Een aantal daarvan zijn bijvoorbeeld spamfilters (bijvoorbeeld Akismet), kleinschermdetectie voor mobiele apparaten of page builders om de website vorm te geven zonder het gebruik van code of shortcodes. Dit vereist vaak beperkte technische kennis, waardoor WordPress vrij eenvoudig te gebruiken is.[3]
WordPress-gebruikers wordt verzocht onderaan pagina's te linken naar de website van WordPress.
Thema's[bewerken | brontekst bewerken]
WordPress heeft de mogelijkheid om meerdere thema's (themes) te installeren en tussen deze te wisselen. Thema's zorgen ervoor dat het uiterlijk en de functionaliteit van WordPress wordt veranderd. Thema's kunnen worden geïnstalleerd via het "Dashboard" of door het te uploaden via FTP.
Plug-ins[bewerken | brontekst bewerken]
Een van WordPress' populairste mogelijkheden is de rijke aanwezigheid van plug-ins. Deze stellen de gebruikers en ontwikkelaars in staat om nieuwe mogelijkheden toe te voegen aan WordPress. Er zijn anno 2019 meer dan 50.000 plug-ins in de WordPress.org-database.
Widgets[bewerken | brontekst bewerken]
Widgets zijn kleine functionaliteiten die gebruikers op hun website-sidebar en -footer kunnen zetten door middel van een drag-and-drop-systeem. Widgets kunnen een slideshow, een zoekbalk, een blogarchief of inschrijfformulier voor een nieuwsbrief etc. bevatten.
Who this course is for:
- Mensen die een website willen bouwen voor hunzelf of anderen.
Course content
- 06:50Wat heb je nodig voor een (wordpress) website?
- 01:38Wat is een domeinnaam?
- 02:30Wordpress installeren
- 14:11Wordpress admin dashboard rondleiding
- 04:20Hoe een wordpress thema te kiezen.
- 04:28Wat zijn wordpress plugins?
- 02:19Hoe logo & site titel aan te passen
- 07:16Navigatiemenu maken in wordpress
- 02:34Wat is een SSL certificaat?
- 02:13Wat is een sitemap? en hoe in te dienen
- 15:17Gutenberg editor rondleiding
- 11:31Wat zijn wordpress widgets?
- 07:42Wat zijn wordpress shortcodes?
- 11:52Hoe een wordpress mega menu te maken
- 06:01Alles over metabeschrijvingen
- 04:54Hoe de footer te bewerken van je website
- 01:09Hoe de mobiele versie van je website te bekijken
Instructor
Ondernemer met kennis van internet marketing, hieronder vallen ondere andere: SEO, webpsychologie, Conversie, wordpress en nog meer! Wil je meer weten neem contact op.
Ik heb verschillende projecten lopen zoals delaatbusiness . com, delaatchat. com en delaattravel. nl. Dankzij de projecten heb ik steeds meer kennis opgedaan met SEO, webspychologie, conversie, wordpress, en meer!