FHRP - Gateway Redundancy Protocols (HSRP - VRRP - GLBP)
What you'll learn
- Network yedeklilik protokolleri HSRP aracılığıyla anlatılacaktır. Konu ile ilgili olarak 3 farklı örnek üzerinden basitten zora doğru şeklinde anlatılmıştır. Örnekler profesyonel hayattan seçildikten sonra simüle edilmiştir. Bahsedilen örnekleri tam anlamıyla anlamak benzer yapıdaki networklerin yönetimini mümkün kılar.
Requirements
- Temel Network bilgisi yeterlidir. CCNA R&S ve CCNP R&S level bilgi sahibi kişiler için bazı noktalar tekrar mahiyetinde olabilir.
Description
CCNA ve CCNP Sınavına hazırlanacak kişiler için, IT Sektöründe çalışan özellikle Network veya Security Departmanında çalışan ya da çalışmayı düşünen kişilere uygulamalı olarak Gateway yedekli sistemlerin nasıl çalışıldığının anlatıldığı bir kurstur. Kursa katılan kişilerin temel Network bilgisine sahip olması onlar için bir avantaj teşkil etmektedir. Ancak kursun anlaşılabilirliği herkes tarafından mümkündür.
Who this course is for:
- IT, Network, Bilgi Güvenliği ve Yazılım ile ilgilenen ve kendisini geliştirmek isteyen herkes hedef kitlemizdir.
Course content
- Preview01:00:58
- 08:36Sub Interface'e Sahip Router ile HSRP Simülasyon Uygulaması
- 42:11Sub Interface'e Sahip Router ile HSRP Simülasyonun Açıklamalı Uygulaması
- 04:38Multilayer Switch (Layer 3) ile HSRP Simülasyon Uygulaması
- 24:30Multilayer Switch (Layer 3) ile HSRP Simülasyonunun Açıklamalı Uygulaması
Instructor
2014 Yılında Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun oldum.
Mezun olduktan sonra Türk Telekom'da Türkiye'nin, ürün ve müşteri olarak en büyük MSSP projesinde proje bazlı, Network ve Güvenlik Mühendisi olarak çalıştım. Daha sonra Türk Telekom grup şirketi olan AssisTT'de Network ve Güvenlik Uzmanı olarak çalıştım.
Daha sonra bir eğitim ve danışmanlık firmasında CCNA R&S, CCNP Switching, Routing ve Troubleshooting, CCNA Security, Cisco ASA ve Güvenlik eğitimleri verdim.
Daha sonra ağırlıklı olarak enerji sektöründe hizmet veren bir holdingte Kıdemli Network ve Güvenlik Uzmanı olarak çalıştım ve Freelance eğitmenlik yapmaya devam ettim.
Şu anda bir Finans kuruluşunda Bilgi Güvenliği alanında çalışmaktayım.
7 yıllık gerek teknik gerekse teori anlamında birikimimi bu platformu kullanarak siz değerli arkadaşlarımla paylaşmaktayım.