Electron.js ile Masaüstü Uygulama Yapımına Giriş
Requirements
- JavaScript bilgisi gereklidir
- HTML bilgisi gereklidir
- CSS bilgisi gereklidir
- SQL bilgisi çok olmasa da konsept olarak gereklidir
Description
JavaScript artık hayatımızın her yerine girdi. Buzdolabında çalışan yazılımı bile isterseniz JavaScript ile yapabilirsiniz. Bu eğitim serisinde tam olarak JavaScript ile Masaüstü uygulama yapımından bahsedeceğim.
Doğru duydunuz JavaScript ile masaüstü uygulaması yapımı :) Yıllar boyu bunu Delphi, C#, Visual Basic, Java gibi dillerle yaptık. JavaScript ile de yapmak mümkün. Bunu yapmak için tek bilmeniz gereken; Electron.js adında bir kütüphane.
Electron.js ile çok kolay ve hızlı bir şekilde JavaScript ve teknolojilerini kullanarak MacOS X, Windows ve Linux İşletim Sistemleri için masaüstü uygulamalar yapabilirsiniz.Şimdi size Electron.js kullanan ünlü uygulamalardan birkaçını sıraladığım zaman hak vereceksiniz.
Electron.js ile yapılmış kullanan ünlü uygulamalar:
Visual Code Studio
Atom
Slack
Discord
Skype
GitHub Desktop
gibi daha bir çok örneği mevcut.
Bu eğitimin içerisinde Electron.js' in ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını göreceğiz. Eğitim içinde;
Electron.js' in temelleri
Sayfa Oluşturmak
Backend ve Frontend arası veri iletişimi
Electron.js ile MySQL'e bağlanmak
Electron.js projesini MacOS X, Windows ve Ubuntu ortamları için uygulamaya dönüştürmek
Konularına yer verdim.
Bu eğitim setine gelen tepkiler doğrultusunda Profesyonel bir Electron.js eğitimi çekebilirim de. :) Yorum olarak bana iletirseniz çok sevinirim. Yavaş yavaş başlayalım :)
Not : Bu eğitim kablosuzkedi youtube kanalı için çekilmiştir. Udemy üzerinde de derli toplu bir Türkçe kaynak olması adına bu platforma da ekledim. Puanlamanızı ve yorumlamanızı bu doğrultuda yaparsanız sevinirim :)
Who this course is for:
- JavaScript ile Masaüstü uygulaması yapmak isteyen herkes
- Electron JS'i öğrenmek isteyen herkes
- Web sayfalarını masaüstü uygulaması haline getirmek isteyen herkes
Instructor
Merhaba Arkadaşlar,
Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum ve yaklaşık 18 yıldır yazılım alanında çalışmalar yapmaktayım. Bu çalışmalara Masaüstü uygulamalarıyla başlayıp sırasıyla Web Teknolojileri ve Mobil Teknolojiler ile devam ettim. Uzun zamandır ise Bash Script ile Unix sistemler için uygulamalar da geliştirmekteyim. Bu bildiklerimi de online olarak 2016 yılından itibaren aktarmaya başladım.
İsviçre'de bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde (CERN) 2 Yıl Yazılım Mühendisi olarak Veri Madenciliği ve Big Data ile kodlamalar yapıp Projelerde bulundum.
Ülkeme Döndükten Sonra?
Bir Yazılım Şirketinde Ekip Lideri olarak çalıştıktan sonra; sırasıyla, BiTaksi, Turkcell, Türk Telekom şirketlerinde Yazılım Mühendisi olarak çalıştım.
Artık Kurumsal Eğitimler vermekte ve Kanada kökenli kurduğumuz yazılım şirketinde Senior Software Developer unvanıyla çalışıp oldukça Dinamik ERP sistemler geliştirmekteyim.
Bildiğim Teknolojiler Arasında?
GO, Ruby, PHP, Codeigniter, NodeJS, Java, Python, iOS, Android, Shell, Unix, C, C++, ionic, React Native, Vue.JS, JavaScript ve JQuery, Electron JS, Adonis JS, Slim Framework gibi teknolojiler bulunmaktadır.
Eğitim Alanında;
Bildiklerimi anlattığım kablosuzkedi isimli bir youtube kanalım ve blogum bulunmaktadır. Bu kanal dahilinde her ay ortasında abonelerimle buluşup teknoloji üzerine sohbetler etmekteyiz.
Bunun yanı sıra Codeigniter Framework'ü ile DikeyEksen Yayıncılık üzerinden çıkartmış olduğum Türkiye'nin ilk ve tek Codeigniter kitabını da yazmış bulunmaktayım.
Abonelerimden gelen geri bildirimlere göre; anlatış tarzımın sıkıcı ve monotonluktan uzak olduğunu söyleyebilirim :) Anlatımlarımda eğlenceli bir üslubu benimsiyorum ve ezberden uzak işin temelini en iyi şekilde anlatmaya çalışıyorum :)
Yakın zamanda videosinif isimli Türkçe online eğitim platformunu kurdum. Çektiğim eğitimleri hem Udemy hem de VideoSınıf üzerinden yayınlıyor olacağım.
Benden bu kadar :) Sizleri tanımak ve derslerde görüşmek dileğiyle :)