Ekşi Mayalı Zengin Çeşit Ekmekçilik Eğitimi
What you'll learn
- Ekşi Mayalı Simit
- Ekşi Mayalı Bagel
- Ekşi Mayalı Pretzel
- Ekşi Mayalı Poğaça
- Ekşi Mayalı Açma
- Ekşi Mayalı Donut
- Ekşi Mayalı Sandviç Ekmeği
- Ekşi Mayalı Soğanlı Tepsi Ekmeği
- Ekşi Mayalı Baguette Ekmeği
- Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi
- Ekşi Mayalı Ciabatta Ekmeği
- Ekşi Mayalı Focaccia Ekmeği
- Ekşi Mayalı Fougasse Ekmeği
- Ekşi Mayalı Paskalya Çöreği
- Ekşi Mayalı Hamburger Ekmeği
- Ekşi Mayalı Panettone
- Ekşi Mayalı Grissini
- Ekşi Mayalı Brioche Ekmeği
- Ekşi Mayalı Balon Ekmek
- Ekşi Mayalı Çikolatalı Ekmek
- Ekşi Mayalı Akdeniz Ekmeği
- Ekşi Mayalı Altamura Ekmeği
- Ekşi Mayalı Zerdeçallı Ekmek
- Ekşi Mayalı Aktif Karbon Ekmek
- Ekşi Mayalı Haşhaşlı Çörek
- Ekşi Mayalı Pestolu Çörek
- Ekşi Mayalı Tarçınlı ve Bademli Çörek
- Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği
- Ekşi Mayalı Tahıllı Tam Buğday Ekmeği
- Ekşi Mayalı Cevizli Tam Buğday Ekmeği
- Ekşi Mayalı Rustik Ekmek
Requirements
- Ekşi Mayalı Ekmek Eğitimini Alması Gerekiyor. (Bir Önceki Eğitim)
- Ekşi Maya Konusuna Hakim Olması Gerekiyor.
- Ankastre Fırına Sahip Olması Gerekiyor.
- Temel Ekmek Malzemelerine Sahip Olması Gerekiyor.
- Hamur İşlerini Çok Seviyor Olması Gerekiyor.
- Sabırlı Olmayı Bilmesi Gerekiyor.
Description
Ekşi Mayalı Zengin Çeşit Ekmekçilik Eğitimi.
Ekşi maya tutularak hazırlanan tarifler, geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor. Kahvaltılık Ekmeklerin dokularına göre hazırlanan, ön ekşi mayalar sayesinde, her ekmeğin macerası farklı oluyor. Artisan kahvaltılık ekmeklerin, yolculuğu sizi eskilere götürecek. Türk geleneğine ait ekşi mayalı simit, açma ve poğaça'daki ekşi maya sizi büyüleyecek. Anadolu'nun haşhaşı ekşi maya ile buluşunca, iştahınız daha da kabaracak. Fransız'ların Brioche ekmeği, tatlı marmelatların vazgeçilmez kadim dostu. Hafif ekşi ve tatlı damaklarda şenliğe davetiye çıkarıyor. İtalyan'ların Ekşi Mayalı Panettone ekmeği ise aslında, bir aşk hikayesi. Ekşi mayalı Pretzel gevrek yapısıyla, bir Alman klasiğinin farklı yorumu. Bagel Amerika ve Kanada'da çok tüketilen kahvaltılık atıştırma, ısıtılarak tüketildiği için, ekşi mayanın tılsımı. Ekşi mayalı Focaccia, kahvaltı sofranızı süsleyecek cinsten. Hamburger Sevmeyen Zaten Yoktur. Ekşi Mayalı Donut'a hayır diyecek çok az kişi var. Çocuklarınıza sabah hazırlayabileceğiniz ekşi mayalı Sandviç ekmekleri sizi çok mutlu edecek cinsten. Cevizli tam buğday ekmeğine ezine peyniri o kadar güzel yakışıyor ki, mamma mia. Ramazanın olmazsa olmaz Pidesi. Tahıllı Tam Buğday Ekmeğinin Üzerine Konulan Avakado püresi ve somon dilimleri sağlıklı beslenmenizi sağlayacak. Fesleğen ile yapılan çöreğin yayılan kokusu tüm ev halkını mest edecek. Kahvenin yanına kim istemezki tarçınlı çörek. Çay ile sağlıklı atıştırmalık ekşi mayalı Grissini size acıkmayı unutturacak. Patatesli Ekmeği Anadolu'da sobanın üzerinde kızartırlar ve üzerine mis gibi tereyağı ile mideler bayram eder. Paskalya Çöreği bazılarının olmazsa olmazlarından. Bizi İtalya'ya götürecek olan Altamura Ekmeğinin bağımlısı olacaksınız. Artizan Ekmekçilik Kursu eğitimi ile öğrendiğiniz tüm ip uçlarını harmanlayarak, kendinize özel Ekşi Mayalı Ekmek reçetelerinizi oluşturabilirsiniz. Artizan Ekmek Fırınında çalışmayı düşünüyorsanız, kendinizi geliştirecek tüm ip uçları bu eğitimin içinde.
''Başlamak İçin Mükemmel Olmak Gerekmiyor, Mükemmel Olmak İçin Başlamak Gerekiyor''
Who this course is for:
- Ekşi Mayalı Ev Ekmekçileri
- Profesyonel Artisan Ekmekçiler
Instructor
Bolu Mengen Aşçılık Meslek Lisesi Mezunuyum. Kendi işimi yapmak istediğim için bir Meslek Lisesi seçmek istedim. Gitmek istediğim 3 okul vardı: Gebze Ayakkabı Teknolojisi, Bartın Kurucaşile Yat ve Tekne Yapımı ve Bolu Mengen Aşçılık Meslek Lisesi. Askeri Liseyi de tercih etmiştim ancak 4 puan ile kaçırdım, zaten istemiyordum. O zaman zarf ile geliyordu sınav sonuçları. Bir gün zarf geldi ve Bolu Mengen Aşçılık Meslek Lisesi’nin mülakatlarına girmeye hak kazandım. İşte tüm macera böyle başladı. Birçok kişi dalga geçti. “Aşçılığın okulu mu olur” diye. Babama ‘çocuğu bu okula gönderme’
diyenler bile oldu. Ancak ben bu okula gitmeye kararlıydım. Babam da canla başla beni okula yazdırdı. Kütahya nere, Bolu nere! 14 yaşındaydım ve yatılı okula gidecektim. Okula başlamadan önce türlü türlü hayallerim vardı; okula gideceğiz, en iyi yemekleri yiyeceğiz, en iyi yemekleri yapacağız. Tabii öyle olmadı…
Okula girdiğim zaman 2002 yılıydı ve Türkiye deprem yaralarını yeni sarıyordu. Okul da depremde hasar gördüğü için yenilenmiş, eksiklerini yavaş yavaş tamamlamaya başlamıştı. Bir de arkasından gelen ekonomik kriz ile herkesin beli bükülmüştü. Tüm bu zorluklar bizleri de etkiledi zira okulda ödenek olmadığı için mutfağa giremiyorduk Sizin anlayacağınız okul hayatımız boyunca mutfağa 10 kez ya girdik ya girmedik. Çok heyecanlı ve hevesliydik, hep soruyorduk ‘hocam mutfağa ne zaman gireceğiz?’ diye. Bir gün ‘Çocuklar mutfağa giriyoruz’ diye bir haber geldi. İnanılmaz mutlu olmuştuk. O zaman patates konusunu işlediğimiz için 10 çuval patates geldi kondu önümüze. Patates çorbası, patates oturtma, patates haşlama, patates röşti, patates kızartması, patates köftesi, patates salatası ve patates tatlısı. Patatesin her türlüsünü yaptık. Gel gelelim biz türlü türlü hayaller kurarken karşımızda yalnızca ‘Le Patates’ vardı.
Varlığı Yoklukta Bulmak
Bugün geçmişe bakınca “keşke” demiyorum, aksine “iyi ki imkânlar yokmuş” diyorum. Yoklukta insan daha yaratıcı oluyor, yıllar sonra bunu keşfettim. İlkel uygulamalar insanı daha hayal kuran bireyler haline getiriyor. Bence bir insanda öncelikle IQ değil EQ yüksek olmalı. Hayal kuramayan bir insanın, süper matematik bilmesi benim için bir önem ifade etmiyor. Akıllı robotlar artık tüm hesaplamaları, neredeyse kusursuz bir şekilde yapıyor zaten. Ama bu robotlar, hayal kuramıyor. Hayatı, ‘sahip olmak’ için çalıştığınızda asla mutlu olamıyorsunuz. Çünkü sahip olmanın bir sonu yok! Bu yüzden sevdiklerinizi sahiplenin ancak onlara sahip olmaya asla çalışmayın. Mevlana’nın bir sözü var. ‘’Ben varlığı yoklukta buldum, onun için varlığı yokluğa feda ettim.’’