Introductie in hoogbegaafdheid

Kenmerken & Valkuilen
Rating: 4.1 out of 5 (13 ratings)
166 students
Dutch
kenmerken van hoogbegaafdheid
Valkuilen bij hoogbegaafdheid
Tips bij hoogbegaafdheid
Hulp bij hoogbegaafdheid

Requirements

 • Nee

Description

In deze cursus krijg je een introductie in de kernmerken en valkuilen van hoogbegaafdheid. Er is zoveel meer dan alleen intelligentie; er is creativiteit, gevoeligheid, anderszijn. Maar kan je er veel last van hebben als je de hoogbegaafdheid niet herkent.

Als laatste gaan we in op hoe je hulp kunt krijgen als hoogbegaafde persoon, wat past bij jou?

Who this course is for:

 • interesse in hoogbegaafdheid
 • zelf hoogbegaafd
 • hoogbegaafde mensen in je omgeving

Course content

6 sections10 lectures40m total length
 • Introductie
  01:21

Instructor

Denken, voelen, ervaren
Jelke Glaser
 • 4.1 Instructor Rating
 • 13 Reviews
 • 166 Students
 • 1 Course

“Het raakt me keer op keer als ik merk dat iemand een deel van zichzelf herontdekt en kan omarmen.”


Considerabel; loopbaan- & coachpraktijk voor (snelle) denkers & gevoelige mensen.


Meer en meer verbaas ik me over de tijd waarin we leven. Een tijd waarin het verstand de boventoon voert. We vinden overal wat van en worden geraakt door wat we denken. We identificeren onszelf met ons verstand. Een stroom van gedachten is dagelijks aanwezig in ons hoofd. Je kunt dat niet uitzetten. Maar wat dan wel?


In mijn coachpraktijk oefen ik samen met jou in het omgaan met de onbalans tussen verstand, hart & lichaam. Zo leer je bijvoorbeeld om te gaan met je gedachten, of jouw gedachten bewust even niet te horen. Dit doe ik door te visualiseren, samen te ervaren, praktische oefeningen te doen en altijd te observeren en wat ik zie terug te geven. Ik kan me goed verplaatsen in jouw wereldbeeld en gebruik dit als basis van het verandertraject. Dat betekent dat je niet verandert op mijn manier, maar op jouw manier. Jij bent je eigen bron van kennis en wijsheid.


Ben je hoogbegaafdheid, ook dan ben je op je plek bij Considerabel. Hoogbegaafdheid is, met al zijn kenmerken en de bijbehorende valkuilen echt een specialisme. Veel hoogbegaafde worden bij een psycholoog of coach die niet bekend is met de kenmerken van hoogbegaafdheid, met een kluitje in het riet gestuurd: leer er maar mee leven of met jou is niets aan de hand, jij weet heel goed hoe het moet of wat denk jij goed na over dingen zeg, misschien moet je wat minder nadenken!

Ik help je met je coachvraag en je gaat echt stappen maken!

Ik bied ook online coaching aan, waarbij je gaat inzichten gaat verwerven door te schrijven. Een krachtig middel waarmee je in korte tijd afdaalt naar de kern van het vraagstuk. Randzaken worden daarbij achterwege gelaten. De methode is anders, maar de insteek niet.


Iedere verandering is een reis. Een reis waarbij het niet gaat om de bestemming, maar om de momenten onderweg.


Wat wil jij veranderen?


“Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het te ontdekken in zichzelf”

- Galileo Galilei