bridge in schema's

inzicht in het biedproces en speelplan
New
Rating: 3.9 out of 5 (2 ratings)
28 students
1hr 28min of on-demand video
Dutch

Als je begint met bridgen kom je veel regels tegen. Zeker in het begin zie je soms door de bomen het bos niet meer. Lijkt alles ingewikkeld.
Daarom een gestructureerde benadering van dit interessante spel.
Stap voor stap wordt je door het biedingsproces geleid.
Bij elk filmpje het bijbehorende schema om uit te printen.

Requirements

  • Je moet weten wat een Aas is en een slag. Maar je hoeft nog nooit gebridged te hebben.

Description

Er zijn vele en goede biedhulpjes in omloop. In deze cursus een iets andere benadering. Stap voor stap worden in totaal 6 schema's opgebouwd die je (meer) inzicht kunnen verschaffen in het bridgespel.

Allereerst het proces van het bieden. Bieden op 1 hoogte, 1SA, de zwakke (preëmptieve) en de sterke opening, tegenspelen. Met na het openingsbod de verschillende mogelijkheden van het bijbod. En vaak ook nog de herbieding en het tweede bijbod. Met steeds aandacht voor de positie waarin je je bevindt en het niveau. Omdat ik zelf merkte dat ik een en ander nogal eens door elkaar haalde.

Naast het bieden ook een hoofdstuk (het laatste) gewijd aan het speelplan, hoe te spelen. Met welke kaart uitkomen in een SA contract of in een troefcontract. Afspraken welke kaart te spelen als tegenspeler wanneer je tweede hand hebt of derde man bent. En een aantal tactieken die het resultaat van je spel helpen verbeteren.

Elk hoofdstuk bevat als bijlage het totale schema, op één A4, met de mogelijkheid tot downloaden. Zeker in het begin te gebruiken als een soort van spiekbriefje. Zelf ben ik beginner. Dus het verhaal is zeker niet compleet. Maar wellicht voor u een aardige hulp om een aardig potje bridge te spelen. En realiseer u: deze schema’s zijn een kapstok, hopelijk bijdragend aan een beter begrip van het spel. Ze zijn niet absoluut. Zelf nadenken is niet verboden!

Veel dank ben ik verschuldigd aan Hetty Centen, onze bridgedocente. Zij heeft veel van wat mij niet duidelijk was verhelderd. Overigens voor eventuele tekortkomingen ben alleen ik verantwoordelijk.

Who this course is for:

  • Voor geïnteresseerde beginners. Maar ook voor bridgers die het spel al wat langer spelen en de zaken rond bieding en speelplan nog eens op een rijtje willen zien.

Instructor

Cardiologist
Henk Drost
  • 4.2 Instructor Rating
  • 30 Reviews
  • 201 Students
  • 3 Courses

Training to become a cardiologist at Leiden University Hospital. Then worked for more than 30 years as a cardiologist at the Slingeland Hospital in Doetinchem (NL). During those 30 years I have taught a lot of ECGs to doctors in training, specialists in training, GPs and nurses. The videos you see here show the progressive insight into how to clearly teach someone to understand an ECG.

Mijn tweede cursus betreft leren bridgen. Ben zelf net begonnen. Heb geprobeerd bridge gestructureerd te beschrijven.

Top companies trust Udemy

Get your team access to Udemy's top 15,000+ courses