Beleggen voor beginners
3.8 (39 ratings)
Course Ratings are calculated from individual students’ ratings and a variety of other signals, like age of rating and reliability, to ensure that they reflect course quality fairly and accurately.
136 students enrolled

Beleggen voor beginners

Na deze cursus kun je daadwerkelijk zelf aan de slag met beleggen en je geld voor je laten werken.
3.8 (39 ratings)
Course Ratings are calculated from individual students’ ratings and a variety of other signals, like age of rating and reliability, to ensure that they reflect course quality fairly and accurately.
136 students enrolled
Created by Rowan Nijboer
Last updated 10/2019
Dutch
Price: $29.99
30-Day Money-Back Guarantee
This course includes
 • 1 hour on-demand video
 • 10 downloadable resources
 • Full lifetime access
 • Access on mobile and TV
 • Certificate of Completion
Training 5 or more people?

Get your team access to 4,000+ top Udemy courses anytime, anywhere.

Try Udemy for Business
What you'll learn
 • Kennis van de basis van beleggen en hoe zelfstandig te beleggen.
 • Ontdekken welke manier van beleggen bij jou past.
 • Hoe je met een kleine tijdsinvestering een prachtig rendement kan behalen.
 • Weten hoe aandelen te selecteren en waar op te letten.
 • Leren kijken naar beleggen zoals de topbeleggers dat doen, inclusief handige tips & tricks.
 • Bewust van de belangrijkste risico's van beleggen. Dit zal je een hoop geld besparen.
 • Hoe je morgen daadwerkelijk je eerste aandeel kunt kopen bij een vertrouwde Nederlandse partij.
 • De cursus komt met een waardevol E-book bomvol met informatie en je kan vragen stellen aan de instructeur.
Requirements
 • Er zijn geen cursusvereisten, maar de cursus is het meest geschikt voor mensen die voor de lange termijn met hun financiële toekomst aan de slag willen gaan.
Description

Leer op een vertrouwde manier beleggen zodat je zelfstandig aan de slag kan en jouw geld voor je kan laten werken.

Geld is belangrijk om de mogelijkheden die het geeft. Weten dat het met je geld goed gaat geeft (financiële) rust, niet alleen nu maar ook in de toekomst. Misschien wil je een paar jaar eerder met pensioen; Wil je een mooie wereldreis maken; Of wil je geld opzij zetten voor de kinderen. Wat je doel ook is, beleggen kan je daarbij helpen en daarvoor zit je bij deze cursus goed.

Ik geloof dat iedereen zelfstandig kan beleggen. Het is een kwestie van weten welke stappen je moet nemen zodat het vertrouwd voelt. Deze online cursus is bedoeld om beleggen toegankelijk te maken, zodat ook jij fraaie rendementen kan maken. Of je nou huismoeder, student, ondernemer, of postbode bent. Deze cursus biedt je de informatie die jij nodig hebt om te kunnen beginnen met beleggen. Het is makkelijker dan jij denkt en biedt op de lange termijn veel plezier. Ik help je graag dat te ontdekken.

"Rowan legt erg duidelijk uit hoe je kan beleggen. Ik ontdekte dat er meer is dan leven van loonstrook naar loonstrook. Je kan daadwerkelijk je geld voor je aan het werk zetten" - Huub W. uit Heino

Ontdek in deze cursus welke manier van beleggen bij jou past. Er zijn verschillende manieren om te beleggen. Je kunt beleggen in de praktijk inrichten zoals jij wilt. Je kunt bijvoorbeeld met een minimale tijdsinvestering succesvol beleggen. Je kan ook hoge rendementen halen door juist veel tijd te investeren in grondig onderzoek. In deze cursus leer je welke manier bij jou past en hoe jij daarvan kan profiteren.

Ik behandel uiteraard de risico's die bij beleggen komen kijken zodat jouw dure missers bespaard blijven. Ik geef je bovendien waardevolle tools & tips zodat jij het meeste uit je beleggingen kan halen. De bedoeling is dat jij je na de cursus vertrouwd voelt met beleggen. Zodat jij vandaag nog kan starten met het waarmaken van jouw toekomst dromen.

"Slim met je geld omgaan geeft rust" - Rowan Nijboer

Who this course is for:
 • Deze cursus is voor iedereen die meer wil leren over beleggen. In de cursus leer je alle basisvaardigheden die je nodig hebt om met vertrouwen te beleggen.
 • Deze cursus is geschikt voor mensen die met vertrouwen willen beleggen en die gericht zijn op de lange termijn en op die manier dromen willen realiseren.
 • Zeer geschikt voor mensen die na de cursus ook echt aan de slag willen met beleggen. In de cursus wordt niet alleen uitgelegd hoe je kunt beleggen, maar ook hoe je de aankoop daadwerkelijk doet bij een vertrouwde Nederlandse partij.
 • Voor wie denkt dat beleggen moeilijk & risicovol is.
 • Wanneer je op zoek bent naar financiële rust of een stuk financiële onafhankelijkheid op de lange termijn.
 • Voor iedereen die een onafhankelijk perspectief op alle vormen van beleggen wil.
 • Als je zoekt naar een cursus waarmee je snel rijk wordt dan is deze cursus niet geschikt voor jou.
 • Voor mensen die hun financiële toekomst op de lange termijn zelf in de hand willen houden.
Course content
Expand all 10 lectures 01:11:35
+ Introductie in Beleggen
3 lectures 16:41

In deze module introduceer ik het onderwerp beleggen. Ik geef je een overzicht van wat je in deze cursus gaat leren. Zo weet je precies welke stappen je kan verwachten, zodat je aan het einde van deze cursus vol vertrouwen zelf kan beleggen. Vergeet daarbij niet het bijgevoegde E-book bomvol met waardevolle informatie die je in deze module vindt als bron.

Preview 06:56

In dit collega beantwoorden we de vraag: Wat is beleggen? We bespreken ook waar je allemaal in kan beleggen en wat de voor- en nadelen daarvan zijn. Tot slot leer je waarom de risico's van beleggen in aandelen lager zijn dan je wellicht denkt. 

Preview 07:57

In deze module gaan we verder in op beleggen in aandelen. We laten zien op welke manier je in aandelen kunt beleggen zodat jij een manier van beleggen kunt vinden die bij jou past.

Op welke manier kun je beleggen in aandelen?
01:48
Sectie 1
3 questions
+ Zelf aandelen selecteren
3 lectures 29:45

In deze module leer je de basis voor het zelf selecteren van aandelen. Na deze module weet je precies welke criteria belangrijk zijn om te beoordelen of je een aandeel moet kopen.

Zelf aandelen selecteren - de basis
05:51

In deze module verdiepen we ons verder in de methode van het zelf aandelen selecteren. Veel topbeleggers maken gebruik van de strategie die we in deze module bespreken. Na de module heb je al een goed idee bij wat een goede belegging is en wat niet.

Zelf aandelen selecteren - de 4-traps raket
15:40

Naast weten waar je op moet letten om te kopen, is het ook belangrijk te weten wat de risico's zijn bij het zelf selecteren van aandelen. Zo kun je een geschikte inschatting maken van het totaalplaatje van een belegging. In deze module behandelen we de 6 veelvoorkomende fouten, zodat jij die niet maakt.

Zelf aandelen selecteren - de risico's
08:14
Sectie 2
4 questions
+ Index beleggen
1 lecture 07:35

Naast zelf aandelen selecteren heb je ook de mogelijkheid tot index beleggen. Deze vorm van beleggen is ideaal voor mensen die wel willen beleggen maar er niet veel tijd aan willen besteden. In deze module leg ik je uit hoe jij kan index beleggen. Na deze cursus kun je daar gelijk mee aan de slag. Ik geef je zelfs een voorbeeld van een fonds dat je kunt kopen.

Index beleggen
07:35
Sectie 3
4 questions
+ Uitbesteden
1 lecture 03:19

Naast zelf aandelen selecteren of index beleggen heb je nog de mogelijkheid om het beleggen uit te besteden. Daarover gaat deze module. Ik neem je mee in de risico's en waar je op moet letten om een geschikte partij te vinden.

Uitbesteden
03:19
Sectie 4
3 questions
+ Psychologie achter beleggen
1 lecture 03:03

Vele mensen denken dat beleggen slechts om statistiek draait. Dat is niet helemaal het geval. Ook de menselijke psychologie en de psychologie van de markt spelen een grote rol in succesvol beleggen. In deze module geef ik je de kennis zodat jij kan profiteren van deze psychologie.

Psychologie bij beleggen & de risico's
03:03
Sectie 5
2 questions
+ Kopen van een aandeel bij een broker
1 lecture 11:12

Tot slot de leukste module van deze cursus. Het kopen van een aandeel bij een broker. Stap voor stap laat ik je zien hoe je een aandeel bij een broker kan kopen, totdat deze in jouw aandelenportefeuille zit. Zo kun jij vandaag nog aan de slag!

Kopen van een aandeel bij een broker
11:12
Sectie 6
3 questions