Udemy

Baza Comunicării

Fundația unei comunicări eficiente
Free tutorial
Rating: 4.6 out of 5 (89 ratings)
880 students
41min of on-demand video
Romanian

Conceptul, importanța și procesul de comunicare;
Ce este feedback-ul și tipurile acestuia, de ce este el necesar si pe ce se fundamentează;
Conceptul de asertivitate. Comparație între stilurile de comunicare;
Diferența între empatie și compasiune.

Requirements

 • Cursanții au nevoie ca ”pregătire prelabilă” doar de curiozitate și deschidere pentru dezvoltare dintr-o altă perspectivă

Description

Acest curs se adresează tuturor celor care își doresc să deprindă conceptele de bază fără de care comunicarea cu cei din jur ar fi deficitară, celor care își doresc să asimileze cunoștințe fundamentale în comunicare și să își dezvolte abilități în acest sens. Acesta este un curs pentru toate persoanele care vor să comunice eficient, deci să transmită informații și să obțină rezultatul dorit în cadrul relațiilor stabilite atât în plan personal, cât și profesional. Cursul este destinat și celor care în prezent abordează un stil de comunicare pasiv sau, la polul opus, agresiv și doresc să facă o schimbare importantă în felul în care se raportează la cei din jur. Este adresat inclusiv părinților, care doresc o abordare constructivă în comunicarea cu propriii copii. Nu în ultimul rând, este un curs menit să dezvolte capacitatea de a empatiza cu cei din jur, aceasta fiind unul dintre elementele cheie într-o comunicare eficientă.

În schimb, cursul NU se adresează profesioniștilor în comunicare din orice domeniu, nu este destinat celor care au parcurs cu succes cel puțin un program de training care abordează asertivitatea ca stil de comunicare și nu sunt interesați să cunoască și o altă abordare, și desigur, nu se adresează persoanelor care consideră comunicarea ca fiind deja unul dintre punctele lor forte!

Agenda cursului vizează următoarele puncte:

 • comunicarea, oferind o imagine de ansamblu asupra conceptului și importanței, precum și a procesului în sine;

 • ce este feedback-ul și tipurile acestuia, de ce este el necesar si pe ce se fundamentează;

 • conceptul de asertivitate, inclusiv diferențele între cele 3 stiluri de comunicare agresiv, pasiv si asertiv;

 • care este diferența între empatie și compasiune;

Odată finalizat cursul teoretic, vom putea exersa împreună cele învățate în secțiunea ”Concluzii”!

Îți doresc să parcurgi cursul cu ușurință, curiozitate și bucurie!

Who this course is for:

 • Tuturor persoanelor care vor să comunice eficient, deci să transmită informații și să obțină rezultatul dorit în cadrul relațiilor stabilite atât în plan personal, cât și profesional.
 • Celor care în prezent abordează un stil de comunicare pasiv sau, la polul opus, agresiv și doresc să facă o schimbare importantă în ce privește felul în care se raportează la cei din jur.
 • Părinților care își doresc o abordare constructivă în comunicarea cu propriii copii.
 • Tuturor celor care înțeleg nevoia de a-și dezvolta capacitatea de a empatiza cu cei din jur, empatia fiind unul dintre elementele cheie într-o comunicare eficientă.

Instructor

Trainer, Consultant în Carieră și MRU
Daniela Șerban
 • 4.6 Instructor Rating
 • 89 Reviews
 • 883 Students
 • 1 Course

Eu sunt Daniela Șerban și am o experiență profesională de peste 10 ani în resurse umane, un domeniu în care am ocupat pe rând pozițiile de referent, specialist și manager HR.


De-a lungul anilor am proiectat și coordonat zeci de programe de training & development în cadrul companiilor multinaționale din care am făcut parte, iar ca trainer intern, am livrat sute de ore de cursuri: fie sesiuni de orientare și integrare a noilor angajați ori instruiri periodice, fie cursuri de responsabilitate socială, tehnici de prezentare, comunicare, motivare și managementul echipei, precum și programe de pregătire profesională în toate ariile HR a diferite echipe de resurse umane.

Totodată, am creat și susținut o serie de workshopuri, atât în interiorul companiilor în care am lucrat, cât și în cadrul unor instituții de învățământ partenere.


Am simțit că misiunea mea este să facilitez procesele de învățare și dezvoltare ale oamenilor, așa că am decis să pornesc pe cont propriu precum consultant în carieră și managementul resurselor umane, dar și  ca trainer. Ulterior, m-am certificat precum consilier dezvoltare personală și coach profesionist.


Am studiat și absolvit pe rând 3 facultăți în domenii diferite (Administrație și Afaceri, Limbi Străine și Drept) și un program de masterat în Administrație Publică Europeană. Am participat și continui sa particip la numeroase programe de formare, perfecționare, dezvoltare, atât în țară, cât și în străinătate. Consider că învățarea este un proces continuu și dincolo de învățarea formală, fiecare om întâlnit, respectiv experiență trăită, reprezintă o sursă de învățare și dezvoltare.


În calitate de trainer și coach, susțin programe programe programe și la sală, livrând în egală măsură către organizații și clienți persoane fizice. Am avut bucuria și privilegiul de a fi lucrat până în acest moment alături de peste o mie de persoane, în sesiuni de training, coaching și consultanță.


Pasiunile mele sunt lectura, călătoriile, dansul și social networkingul- îmi place să fiu înconjurată de oameni, să socializez atât față în față, cât și online- de la oameni îmi iau energia, învăț, cresc, evoluez!

Top companies trust Udemy

Get your team access to Udemy's top 26,000+ courses