Asp.Net Core Api - Rapid Api ve Api Consume
What you'll learn
- AspNet Core ile Api Geliştirin
- Restful Api Yapısını Öğrenin
- Apilerin Nasıl Consume Edileceğini Öğrenin
- AspNet Core ile Gerçek Bir Dünya Projesi Geliştirin
- Rapid Api Yapısını Öğrenin
- Rapid Api ile Consume Yapalım
Requirements
- Temel Seviyede AspNet Core Bilgisi Çok Faydalı Olacaktır
Description
Asp.Net Core yapısını Api üzerinden somut bir proje ile öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. 20 Saaatlik müfredat ve 200++ derslik içeriğimizle dolu dolu bir gerçek dünya projesi sizi bekliyor. Eğer daha önce biraz AspNet Core çalıştıysanız hiç zorlanmadan birkaç gün içinde bu kursta finale ulaşacağınıza emin olabilirsiniz. Veri tabanı olarak MSSQL kullandığımız projemizde backend kısmı tamamıyla Api ile kodlandı. Frontend kısmında ise api yapısı mvc controller ile consume edildi yani tüketildi.
Bu kursta neler var;
Kurs İçeriği
Asp.Net Core Api
Asp.Net Identity
Swagger
Postman
Api Consume
Rapid Api
Json Web Token
Login
Register
AspNet Core 5.0
Fluent Validation
N Tier Architecture
DTO Layer
Mvc
Deploy
Entity Framework Core
Repository Design Pattern
Mail Gönderme İşlemleri
Eğer daha önce C# ve SQL ile çalıştıysanız ek olarak biraz da Mvc bilginiz varsa bu kurs tam da size göre olacaktır.
Sıfırdan hiçbir programlama bilgisi olmayan kişiler bu kursta çok zorlanırlar bu sebeple kurstan önce muhakkak C# ve SQL bilgisi gerekmektedir.
Daha önce Mvc ve özellikle Core çalışmış kişiler için ise bu kurs çıtır çerez olacaktır.
Otel projemizin 2 temel paneli var.
Default panelinde katalog, iletişim, rezervasyon, hakkımızda gibi bilgiler yer alacaktır.
Admin paneli ise projenin esas kısmını oluşturmakta. Admin panelinde kullandığımız özellikleri projenin tanıtım videosunda görebilirsiniz.
Müfredat boyunca sorunuz olursa bir mesaj uzakta olduğumu unutmayın. Olabildiğince hızlı bir şekilde mesajlara dönüş yapıyoruz. Derslerde görüşmek dileğiyle. Şimdiden kolaylıklar diliyorum :)
Who this course is for:
- Öğrenmeye İstekli Herkes
Instructor
Merhaba Arkadaşlar,
Yazılım Mühendisliği mezunuyum. Udemy'de 16 farklı kursta 102 binden fazla öğrenci (Udemy 1'den fazla kursa kayıtlı öğrencileri tek öğrenci olarak sayıyor) ile 4.72 eğitmen puan ortalaması ile oldukça güzel geri dönüşler alarak eğitim alanında çalışmalarımı sürdürmekteyim. Profesyonel olarak yazılım alanında projeler yürütmenin yanında aynı zamanda bu alanda eğitmenlik de yapmaktayım. İstanbul'da bulunan ofisimde eğitimler ve proje çalışmalarını bir arada yürüyorum.
Üniversite sürecimde İstanbul TeknoPark, Yıldız TeknoPark ve Elazığ TeknoPark'larda bulunan birçok farklı şirkette, alanında lider kıdemli yazılımcılarla beraber projelerde farklı roller üstlenme şansına eriştim.
Hakim olduğum programlama dilleri arasında C#, SQL, AspNet, C, Mvc, Core ağırlıklı olmak üzere ek olarak HTML, CSS, Bootstrap, MVC, Entity Framework, DevExpress, .NetCore, gibi teknolojileri de kullanabilmekteyim.
2014'ten itibaren aktif olarak YouTube kanalıma yüklediğim 1500'den fazla eğitim videosu ile yazılımda fırsat eşitliği ve toplumda yazılım farkındalığı oluşturmak gayesiyle çıktığım yolda 18.000.000'u aşan izlenme ve 125.000'den fazla kanal abonelerim ile birlikte ciddi bir kitleye ulaştım. Ve Aralık 2019 itibari ile Youtube'da bulunan ücretsiz eğitim videosu sayımız 2100'ü geçti.
Ayrıca Ekim 2018'de Dikeyeksen Yayınevi ile C# Eğitim Kitabı ve Yeni Başlayanlar & Çocuklar İçin Kodlama, C# ile Ticari Otomasyon ve Unikod Yayınevi ile Sorgularla Adım Adım SQL adıyla 4 farklı kitap çalışması gerçekleştirdim.
Çalışma yaptığım kurumsal firmalar arasında Turkcell, Huawei, Çizgi Yazılım Lisesi, Superpeer, Vestel, Soylu Avm firmaları yer almaktadır.
Derslerde görüşmek dileğiyle..