İleri Teknikler ile Arena Simülasyon Uygulamaları
What you'll learn
- Kaynakların işlem sürelerine ait elde bulunan veri kümelerini analiz ederek, bu veri kümelerine ait en uygun istatistiksel dağılımların tespit edilmesi,
- Tespit edilen dağılımların sisteme ait simülasyon modeli oluşturulurken kullanılması,
- Mevcut bir sistemin simülasyon modelinde bulunan birtakım değişken değerler üzerinde yapılacak olan değişikliklerin belirlenen performans kriterlerine olan etkisinin analizi,
- Sistemde belli koşullar altında mevcut kaynak miktarlarının dinamik şekilde değişiminin sağlanması,
- Sistemde kaynakların bir arada kullanımlarına ait dağılımların tespit edilmesi,
- Kuyruklarda bekleme durumları için belli varlıklara öncelik verilmesi,
- Mevcut bir simülasyon modeli üzerinde hem Output Analyzer hem de Process Analyzer araçlarını kullanarak farklı alternatiflerin karşılaştırılması,
- Simülasyon modeli oluşturulacak sistemde yer alan ürünlerin belli bir akışı-rotayı takip etmesinin sağlanması, ürünlerin sistemde belli rotalara göre taşınması,
- Farklı varlıkları eşleme ve birleştirme işlemleri yaparak bir montaj hattını modellemek için ihtiyacımız olan tüm ayrıntıların uygulanması,
- Çok sayıda değişken kullanarak, birbiri ile entegre olan üretim, satın alma, maliyet, stok hareketleri gibi birçok işlemin bulunduğu bir simülasyon modelinin oluşturulması.
Requirements
- Basit seviyede bilgisayar kullanma becerisi,
- Tercihen önceden "Arena ile Simülasyon Uygulamaları" eğitiminin tamamlanması veya orta seviyede Arena Simülasyon bilgisi,
Description
Merhaba arkadaşlar,
İş hayatında bizleri önemli pozisyonlara taşıyacağını her seferde vurguladığımız Arena programıyla ilgili ilk eğitimim, Arena ile Simülasyon Uygulamaları eğitimimin devamı niteliğinde olan yeni bir eğitim ve müfredatı sizlere sunmaktan çok mutluyum. İleri Teknikler ile Arena Simülasyon Uygulamaları isimli yeni eğitimimin sizlere çok önemli bilgiler vereceğinden şüphem yok.
Meslek hayatımız boyunca, iş yerlerimizde mevcut sistemler veya sıfırdan kurduğumuz sistemler üzerinde devamlı olarak iyileştirmeler yapmak zorundayız. Bu sistemleri analiz edip, belli performans kriterlerini verimli hale getirmek için alternatif sistemler kurmalıyız ki bunun için en kullanışlı araç simülasyon modelleridir. Arena programı da bu noktada bizim bütün ihtiyaçlarımıza karşılık verebilmektedir.
Bu eğitimi, diğer eğitimimden ayıran nokta, sahaya inip sistemlerin simülasyon modellerini oluşturmaya başladığımızda ihtiyaç duyacağımız birçok önemli tekniği detaylı bir şekilde izah etmiş olmamdır.
Bu eğitim sayesinde, Input Analyzer aracı ile sistem girdilerini, Output Analyzer ve Process Analyzer araçlarıyla sistem çıktılarını analiz edeceğiz.
Kaynakların işlem sürelerine dair etüt sonuçlarına uygun istatistiksel dağılımları tespit ederek başladığımız bu eğitimi stok hareketleri, satın alma talebi, depo kontrolü, maliyet hesabı gibi durumları entegre şekilde kullandığımız bir tedarik zinciri örneği ile tamamlayacağız.
İleri seviye durumlardan ve tekniklerden bahsettiğim bu eğitimde, siz de bana katılın ve gördüğünüz her sistemin simülasyon modelini rahatlıkla oluşturabilecek mühendisler olun.
Derslerde görüşmek ümidiyle, hoşça kalın.
Who this course is for:
- Kendini geliştirmek isteyenler,
- Simülasyon konusuna özel ilgisi olanlar,
- Endüstri Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler,
- Simülasyon üzerine çalışanlar,
Instructor
1998 senesinde Ankara'da doğdum. Orta öğretim ve lise eğitimlerimi Ankara'da tamamladıktan sonra, Kayseri Erciyes Üniversitesini kazandım.
Erciyes Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimimi tamamladım.
Mobilya üretimi gerçekleştiren bir işletmede ERP sistem kurulumundan sorumlu mühendis olarak çalışmaktayım.
Sistem simülasyonu ve optimizasyonu alanlarında şahsi ve kurumsal çalışmalara özel olarak danışmanlık hizmeti vermekteyim.
Aynı zamanda Udemy platformunda sistem simülasyonu, sistem optimizasyonu ve sistem yönetimine ait eğitim içeriklerimle birlikte aktif olarak çalışıyorum.