Arduino & Node.JS ile GSM Tabanlı Konum Takip Proje Tasarımı
What you'll learn
- Arduino temellerine hakim olacaksınız.
- Arduino ile GSM Shield kullanabileceksiniz.
- Arduino ile GPS modülü kullanımını kavrayacaksınız.
- Arduino ve GSM ile MQTT Server iletişimini öğreneceksiniz.
- NodeJS ile MQTT broker oluşturabileceksiniz.
- React ile web uygulaması geliştirebileceksiniz.
- React Native ile IOS ve Android uygulaması geliştireceksiniz.
- 3D Modelleme ve baskı yapmayı öğreneceksiniz.
Requirements
- Herhangi ön koşul bulunmamaktadır.
Description
Arduino
Arduino ekosistemine hızlı bir giriş yaptıktan sonra Arduino programlamanın temellerini öğreneceksiniz. Giriş/Çıkış işlemleri, Analog/Dijital gibi kavramların dışında Arduino kartlarının enerji gereksinimleri gibi konuları da detaylı olarak izleyeceksiniz.
GSM Shield / GSM Modülü
SIM800C tabanlı GSM Shield'ı detaylıca inceleyeceğiz. SMS, arama yapma gibi konuları öğrendikten sonra gerçek zamanlı veri transferi için MQTT iletişimini öğreneceksiniz. GSM Shield/Modülü seçiminde yaşanan sorunlar konusunda farkındalık sahibi olacağınız için, doğru kart seçimi yapabileceksiniz.
GPS Modülü
Eğitimde NEO 6M tabanlı bir GPS modülü göreceksiniz. GPS modülünün verdiği ham verileri yani NMEA verilerini inceleyip, ihtiyacınız olan bilgileri yazılım ile nasıl alacağınızı öğreneceksiniz. Bunun dışında TinyGPS kütüphanesine göz atıp kendi yazılımımıza nası entegre edeceğimizi de göreceğiz. Konum, irtifa, hız, tarih ve zaman gibi bilgileri de projemizde kullanacağız.
Node.JS
Node.JS, günümüzün en popüler yazılım geliştirme dillerinden biri . Çok geniş bir kullanım alanına sahip ve öğrenmesi oldukça kolay. Biz de kurs içerisinde hiçbir dış servise bağlı kalmadan, tüm backend işlemlerini Node.JS ile yapıyoruz. MQTT broker'ı Node.JS ile hazırlıyoruz ve tüm veri alışverişini bu server üzerinden yapıyoruz.
React ile WEB Uygulaması Geliştirme
Web sayfalarınızda güçlü kullanıcı deneyimi sunmak istediğinizde yardımınıza koşan ilk araçlardan biri React oluyor. Günümüz itibari ile mimarisini ve gücünü kanıtlamış en iyi arayüz geliştirme araçlarından birisi. Biz de kurs içerisinde konum takip projemizin web ekranını React ile geliştiriyoruz.
React Native ile Mobil Uygulama Geliştirme
React Native; mobil işletim sistemleri için kararlı ve yüksek performanslı uygulamalar geliştirmek istediğinizde aynı kod ile IOS ve Android ortamlarına uygulama çıkarabilen harika bir araç. Kurs içerisinde React Native'i kullanarak mobil uygulamalarımızı da geliştiriyoruz. Kullandığınızda çok seveceksiniz :)
MQTT
Arduino ve GSM kullanarak MQTT client'ı oluşturmanın bir çok sorunlu yanı var. Bu sorunları aşıp sorunsuz çalışan bir sistem tasarımını öğreneceksiniz. Hem donanım hem Arduino yazılımını öğreneceksiniz.
Pil Yönetim Sistemi
Elektronik devrelerinizi elektrik ile beslemeyi izleyeceksiniz. Özellikle lityum ion/polimer pillerin şarjı ve pilin gerilimini sistemin çalıştırma gerilimi olan 5V'a yükseltmeyi öğreneceksiniz.
3D Modelleme
TinkerCAD ile hızlı bir şekilde 3 boyutlu modellemeye giriş yapacaksınız. Elektronik projelerimiz için kutu tasarımını öğreneceksiniz.
3D Baskı
3D modelimizi 3 boyutlu yazıcı ile basıp kullanacağız. Bu kapsamda 3D yazıcı ve 3D model arasındaki bağlantı ve tasarımda dikkat edilmesi gerekenleri öğreneceksiniz. Projemizdeki konum takip cihazına bir de kutu yapacağız.
Who this course is for:
- Arduino öğrenmek isteyenler,
- IOT projeleri geliştirmek isteyenler,
- Gömülü sistem yazılımı/donanımı tasarlamak isteyenler,
- MQTT mimarisini anlamak isteyenler,
- Donanım startup'ı yapacak olanlar,
- GPS ve GSM teknolojilerine hakim olmak isteyenler,
- IOT projeleri için Web ve Mobil uygulama geliştirmek isteyenler,
- IOT projelerinde kendi sunucularını yazmak isteyenler,
- React ve React Native'i gerçek dünya projesi üzerinde denemek isteyenler.
Instructors
Sakarya Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Üç yıl süreyle Koç Holding'de Yazılım Geliştirme Mühendisi olarak görev yaptım. Sakarya Üniversitesinde bir yıl süreyle Yazılım Eğitmeni olarak görev yaptım.
JavaScript ve sağlamış olduğu teknolojiler ile ilgileniyorum. Üniversitelerde düzenlenen teknoloji konulu konferanslara katılarak bilgi ve tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum. Kariyerime yeni fikirler üretmeye çalışan şirketimizde devam ediyorum.
Merhaba arkadaşlar ben Emre,
Kara Harp Okulu Sistem Mühendisliği mezunuyum. 5 yıl TSK'da topçu ve füze sistemleri üzerine çalıştıktan sonra 2015 yılından beri KoEm Yazılım Elektronik Ar-Ge isimli şirketimde projeler geliştirmeye ve eğitimler vermeye devam ediyorum. YouTube'da Arduino Haber isimli kanalımda da makerlara hitap eden içerikler üretiyorum.
Şimdiye kadar kurumsal mühendislik firmalarında, kamu kurumlarında ve üniversitelerden ilkokul seviyesisine kadar her seviyede eğitimler verdim ve vermeye devam ediyorum.
Udemy'de ki vizyonum Arduino'yu her yaş grubuna öğretmek. Bu yüzden yazılım ya da elektronik bilmenize gerek olmadan derslerimden faydalanabilirsiniz.
Derslerde görüşmek üzere.