Arap Dili Konuşma Dersleri (Bütün Düzeyler) GÜNCEL MÜFREDAT
What you'll learn
- Temel, Orta ve İleri Düzeyler İçin Arapça Konuşma Dersleri, GÜNCEL MÜFREDAT
Requirements
- Arap Alfabesini, Zamirleri ve Fiil Çekimlerini Biliyor ve Dilin Tekrar Edilerek Öğrenileceğine İnanmış Olmak
Description
Setimizin her videosu, onlarca günlük konuşma ifadesi içermektedir. Bu ifadeler, başka örneklere uyarlanabilecek şekilde hazırlanmıştır. Örneğin (أَذْهَبُ إِلَى السُّوقِ: ezhebu ile's-sûgı: çarşıya gidiyorum/giderim) cümlesinde gidilen yer (çarşıyı)'i değiştirerek farklı cümleler kurulabilir. (أَشْرَبُ شَايًا: eşrabu şâyen: çay içiyorum/içerim) örneğinde, cümlede verilen "çay" içeceği değiştirilerek farklı cümleler oluşturulabilir.
Konuşmaların anlaşılır olması için telaffuza itina gösterilmiş, cümlelerden sonra öğrencinin tekrarı için uygun süreler bırakılmıştır. Kurstan daha çok istifade etmek için lütfen aşağıdaki hususlara dikkat edin:
1- Videolardaki kalıp ifadelerin her biri günlük hayatta sık kullanılan cümlelerden alıntı olduğundan ayrı bir öneme sahiptir. Dolayısıyla günde sadece bir videoyu mümkün olan en fazla tekrarla çalışmak kalıcı bir öğrenim sağlayacaktır. Tekrar için ilke edinilecek ölçüyü belirlerken, anadilimiz Türkçeyi öğrenirken bu ve benzeri cümleleri kaç kere duymuş olabileceğimiz göz önünde bulundurularak önemli bir ipucu elde edilebilir. Tavsiyemiz, bu tekrarın 100'den az olmaması yönündedir.
2- Temel ve Orta Düzey dersleri almamış olan arkadaşların, konuşma derslerinden önce veya konuşma dersleri ile eş zamanlı Temel ve Orta Düzey konularını da öğrenmeleri gerekir. Çünkü bir bütün olarak dili bilmeden konuşmak o dil için sadece vitrin oluşturur. (Temel ve Orta Düzey dersleri için, Şahin Kuş / Udemy / Temel Düzel ve Şahin Kuş / Udemy /Orta Düzey setlerimizden yararlanılabilir.)
3- Herhangi bir nedenden dolayı, Temel ve Orta Düzey Derslerine zaman ayırmadan sadece Konuşma Derslerine ağırlık vermek isteyen arkadaşlarımızın en azından Arap Alfabesi, zamirleri, eril ve dişil, tekil, ikil, çoğul ve fiil çekimlerini öğrenmeleri konuşma becerilerini geliştirmede büyük ölçüde yardımcı olacaktır.
Başarı dileklerimizle.
Who this course is for:
- Arapça Konuşmak İsteyen Her kesimden Samimi Öğrenci
Instructor
ÖZ GEÇMİŞ
1964 tarihinde Konya / Yeşiltekke’de doğdu. Babasının görevi nedeniyle ilkokulu Güneydere Köyü ve Başarakavak Kasabası’nda okudu.
1983 yılında Konya İmam-Hatip Lisesinde orta ve lise öğrenimini tamamladı.
1984 yılında Arapça öğrenmek üzere, yakın oluşu nedeniyle tercih ettiği Suriye’ye gitti.
1984 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından “Dövizsiz Özel Öğrencilik” statüsü kabul edildi.
Başkent Şam’da “Yabancılar İçin Arap Dili Enstitüsü”ne kaydoldu ve 1986 yılında bu enstitüden mezun oldu.
1987 yılında dil kursundaki öğretmenlerinin tavsiye ve teşvikleri ile Şam Üniversitesi, Edebiyat ve İnsani Bilimler Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde Üniversite öğrenimine başladı.
1993 tarihinde bu fakülteyi bitirerek Türkiye’ye döndü.
1993 yılında Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına başvurdu ve 16.08.1993 tarih ve 16133 sayı ile “Denklik Belgesi” aldı.
1994-1995 ve 1995-1996 Öğretim yıllarında Selçuk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında “ücret karşılığı” okutmanlık yaptı. Askerlik nedeniyle bu görevden ayrıldı.
1994 yılında Konya Yazarlar Birliği’nin kuruluşunda yer aldı.
1995 yılında tercüme hizmetleri vermek üzere Konya'da "Şahin Tercüme Bürosu"nu açtı.
1995 yılında Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı, Arap Dili ve Belagati Bilim Dalı’nda yüksek lisansa başladı.
1997 tarihinde yüksek lisansı bitirerek “Bilim Uzmanı” unvanı aldı.
1997 yılında 6 ay süreyle bir dış ticaret firmasının dış ticaret departmanında tercüman olarak çalıştı. Tercüme bürosunun çalışmalarındaki aksamalar nedeni ile tekrar bürosuna döndü. Hâlen yeminli tercüman olarak görevine devam etmektedir.
30.06.1997 – 22.08.1997 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği “Pedagojik Formasyon” kursuna katılarak “Pedagojik Formasyon” belgesi aldı.
21.07.1998 – 21.03.1999 tarihleri arasında askerlik görevini Ankara, Etimesgut, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında kısa dönem olarak yaptı.
Ankara Üniversitesi, Konya Tömer Şubesi( kapatılmadan önce)’nde bir yıl süreyle Arapça öğretmenliği yaptı.
2006-2011 yılları arasında BLC özel dershanesinde “usta öğretici” unvanı ile Arapça Öğretmenliği yaptı.
2013 yılında, Arapçaya gönül veren değerli öğrencileriyle Konya'da Dad-ek (Dâd Dili Arapça Eğitim ve Kültür Birliği Derneği)'i kurdu. Hâlen bu derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.
2015-2017 yılları arasında Selçuk Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu’nda ücret karşılığı Arapça derslerine girdi.
2008-2018 yılları arasında (Komek) Konya Meslek Edindirme Kursu’nda Arapça dersleri verdi.
Evli ve üç çocuk babasıdır.
Saygılarımızla…
Şahin Kuş
17.11.2019