What you'll learn
- Bu kursun sonunda öğrencilerimiz aşağıdaki yetenekleri kazanmış olacaklardır:
- 1- Kursun sonunda kursiyer Arapça bir metni okuyup anlama değerlendirme yeteneği kazanmış olacak ve Arapça bir metne yabancı kalmayacaktır
- 2- kursun sonunda kursiyer Arapça bir metni anlama dışında kendi özel cümleleriyle kendini Arapça ifadelerle ifade edebilme yeteneği kazanmış olacaktır.
- 3- Kursun sonunda kursiyer Arapça olarak işittiği bir Arapça metni anlama yeteneği kazanmış olacak böylelikle arapçayı iyice öğrenmiş olacaktır.
- 4- Bu kursu bitiren kursiyer arapçanın hemen hemen tüm dil kuralları olan Arapça gramerini tüm yönleriyle a'dan z'ye öğrenme imkanı elde etmiş olacaktır
Requirements
- Arapça Gramerini A'dan Z'ye Uygulamalı Öğren [Cilt 1] adlı kursu bitirmiş olmak gereklidir.
Description
Bilindiği gibi Arapça dünyada yaygın kullanılan dinlerden bir tanesidir. böyle olmasının yanı sıra İslam kültüründe ana dilidir. Bu nedenle dünyada Arapça'yı öğrenmek isteyen pek çok insan mevcuttur. bir dili öğrenmenin en kolay yöntemi O dilin konuşulduğu ülkeler çocukluktan itibaren öğrenmeye başlamaktır. Fakat bu herkes için geçerli bir yöntem değildir. Bununla birlikte akademik eğitim iş bulma, ya da diğer nedenlerden herhangi bir amaçla yabancılar içerisinde erişkinler arasında Arapçayı öğrenmek isteyenlerin sayısı da oldukça fazladır. Peki bu insanlar Arapçayı nasıl öğreneceklerdir? Doğrusunu söylemek gerekirse işe bir dilin bel kemiğini oluşturan gramer yapsın dan başlamak en mantıklı yöntemdir. fakat grameri öğreneyim derken gramer detayları içerisinde boğularak ile yabancı kalma riski de bulunmaktadır. Bu nedenle gramerin de detaylardan arındırılmış bir yapıya sahip olması gerekir. İşte bu kursumuz Arap gramerini detaylardan arındırarak bir anlamda hafifletilmiş bir yapıya kavuşturulmuştur.
Mahmut Ziyad tarafından yazılan İki kitaptan oluşan Arapça gramer kursumuz konuları mantıklı sıraya koymuş ve göz dolduran örnekleri ile öğrencinin ilgisini çekmiştir. Özellikle konunun örnek cümleler üzerinden anlatılması bol alıştırmalar verilmesi gramer yapısının daha iyi anlaşılmasını sağlamaktadır.
Bu kursun sonunda öğrencimiz Arapça bir metni okuyarak anlayacak Hatta kendi düşüncelerini ve duygularını Arapça olarak ifade edebilme yeteneğini elde edecektir.
Kursumuzun çalışırken videoyu dikkatli bir şekilde izlemenizi ve alıştırmalı araştırmaları önce kendinizin çözerek daha sonra bizim sözümüz de karşılaştırıp yanlışlarımızı ortaya koymanızı tavsiye ederiz.
Umarım yararlı bir kurs olur.
Who this course is for:
- Arapça metinleri okumak, anlamak ve tahlil etmek isteyen herkes hedef kitlemizdir.
Instructor
Adım Behlül Akkoç.
1972 yılından bu yana Arapça ile ilgileniyorum. 1987 Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunuyum. 1990 Yılında Girdiğim KPDS/YDS sınavında 100 üzerinden 92 puan aldım. 1996 Yılında Marmara İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagati Bölümünde Yüksek Lisansımı tamamladım. O günden bu yana Arapça ile iç içeyim.
Ayrıca 1993 yılından bu yana Filemaker'a prof. anlamda her türlü desteği veren birisiyim. Aldığımız nefeslerin pek çoğu Filemaker için harcanmıştır.
Belki bir fikir verebilir:
Günümüz yaşamı akıl almaz ölçüde karmaşık bir yapı kazanmıştır. Bu karmaşık yapıya paralel olarak verilerin kontrolü de hayli zorlaşmıştır. Fakat PClerin yaşamımıza girmesi, bu karmaşık yapıyı daha kolay çözülebilir bir şekle sokmuştur.
Verilerimizi çeşitli veritabanı programlarıyla denetim altına almayı başarmış olsak bile, Filemaker’ın PC dünyasına girişi bu kolaylığın hızını daha da artırmıştır. Bilindiği gibi, Filemaker, kolay anlaşılır, kıvrak, güçlü ve güler yüzlü olması nedeniyle kullanıcılar arasında başka veritabanlanna nasip olmayan ölçüde kabul görmüş, görmeye devam eden bir veritabanı programı olma özelliğini kazanmıştır.
Web sitesini yayın hayatına açarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Gerek sitede yaptığımız anket sonuçlarında gerekse bize ulaşan maillerde Filemaker Pro 6.0 konusunda Türkçe bir kaynak ihtiyacı olduğu gerçeği ortaya çıktı. Fakat Filemaker konusunda yıllarca önce yapılan çalışmalara raflarda kalması ve kitap yazmanın çok çetin bir iş olduğu gerçeği bizi kitap yazma konusunda hayli tereddüde düşürdü. Fakat insanlarımızın Türkçe kaynağa olan ihtiyacı ve bilginin paylaşıldıkça artabileceğine olan inancımız sonunda ne pahasına olursa olsun kitap yazma kararını vermemizi sağladı.
Kitabın çatısını oluşturmaya başlamadan önce düzeyini belirlemek için sitede yaptığımız anketler, çoğunluğun orta ve ileri düzey olması yönünde oy kullandığını gösterdi. Fakat biz ne olursa olsun, Filemaker’ı hiç bilmeyen ya da sadece adını duymuş olanlara da Filemaker Pro 6.0’dan yoksun kalmamaları için kitabın sonunda onlara da bir bölüm ayırmamız gerektiğini düşündük.
Kitabın çatısını kurduktan sonra Filemaker Pro 6.0 ile ilgili aylarca süren bir hazırlık yaptık. Bu hazırlık aşamasında özellikle scriptler, işlevler ve formüller konusunda elimizden gelen hiçbir çaba ve gayreti esirgemedik. Kitabımıza yazdığımız tüm konular, detaylar ve örnekler en ince noktasına varıncaya kadar defalarca test edilerek doğruluğu tarafımızca onaylandı. Böylelikle test ederek doğrulamadığımız hiçbir konuyu kitaba yazma sevdasına düşmedik. Kitap yazma işi ciddi bir iştir. Bu yüzden çalışmalarımızı hatasız yapmaya özen gösterdik.Sonuçta karşımıza 800 sayfalık bol ömekli, uygulamalı, görsel ve detaylandınlmış bir Türkçe Filemaker Pro 6.0 Kaynağı çıkmış oldu.
Bununla iş bitti mi? Hayır. Filemaker yeni nesil sürümü olan Pro 7yi piyasaya sürdü. Boş durmadık. Yeni bir kitap kaleme aldık. Kitap yazmak zor iş. Baktık bu böyle yürümeyecek, kitap yazmaya ara verip görsel eğitim setleri hazırladık.