Karakalem Portre Çizimi ve Tasarımı Kursu - Anatomi Çizimi
What you'll learn
- Erkek, kadın, yaşlı portrelerinin çizimini
- Akademik tonlamayı ( ışık - gölge)
- Portrelerin oran orantısını
- Prizmatik portre alt yapısını
- dudak, göz, burun, kulak çizimlerinin detaylarını
- yardımcı çizgiler ile kolay portre çizimi
Requirements
- Çizim motivasyonu
Description
Merhaba..
Portre çizimi farklı amaçlar içinde olsa her zaman dikkat çeken bir çizim başlığıdır.
Akademik Kurallar İle Karakalem Portre Çizimi Kursunda sıfırdan ileri seviye porte çizimine hakim olacaksınız. Portre çiziminde perspektif alt yapısını her zaman çok önemsememiz gerekmektedir. Bu kursta da geometrik alt yapıyı perspektif tekniklerine göre ayarladıktan sonra portre detaylarına nasıl geçtiğimizi göreceksiniz. Akademik kurallara göre ışık gölgeyi, burun çizimini, göz çizimini, kulak çizimini, saç çizimini, dudak çizimini ve kafatasındaki kemiklerin oluşturduğu çıkıntıları ve girintilerin çizimine hakim olacaksınız. Organik bir yapıyı çizerken her zaman kontörler ile ilerleyemeyiz. Kimi zaman ton farkları ile bu detayları aktarmamız gerekir. Bu kursa baktığımızda da ton farkları ile kontör kullanmadan portre çizmeyi göreceğiz. Yüzey yapılarına göre nasıl ton almalı? Portreyi nasıl daha etkili gösterebiliriz? Hayalden portre çizimleri yaparken hangi oranları referans almalıyız? Yüzün geometrik iç yapısı nasıl olmalı gibi soruların yanıtını bu kursta bulabileceksiniz. Hayali bir karakter tasarlamak istediğimizde altın oranlara göre nasıl değişiklik yapabileceğimizi göreceksiniz. Anlattığım tüm bu içerikler sadece teorik bir anlatım ile olmadığı için örnekler üzerinden pratik yaparak daha kalıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. Kursun sonunda hayalden veya fotoğraftan bakarak portre çizimi yapabileceksiniz. Yüzdeki geometrik bölünmelerin nasıl olması gerektiğini, nereden başlamamızın doğru olduğunu, dik ve yatay çizgiler ile kıyaslama tekniğini nasıl kullandığımızı öğreneceksiniz. Karakter tasarımı yapmak isteyenler, anatomik çizime merakı olanlar, tipleme çizimi için uygun alt yapıya sahip olmak isteyenlerin mutlaka öğrenmesi gereken kurallar bu eğitimde mevcuttur. Kursun sonunda farklı karakterlere sahip yüz hatlarını akademik kurallar ile çizebilecek seviyelere geleceksiniz.
Who this course is for:
- Portre öğrenmek isteyen herkese
Instructor
Çizim konusunda gerekli olan her şeye sahip olmak için eğitimleri mutlaka incelemelisiniz. Perspektif ürün çizimi, mekanların çizimi, bir çok farklı figür ve benzeri anatomi kursları için mutlaka tüm kurslara bakmalısın. Dünyanın her yerinde kabul gören perspektif ve anatomik kuralları eğitimlerimde kolayca öğrenebileceksiniz. Sade ve yalın anlatım ile öğrencileri yormadan ve sıkmadan süreci hızlandırabileceğiz. Online eğitimlerde 4.000 bine yakın öğrencilere koçluk yapmanın yanı sıra, yüz yüze eğitimlerde de birçok arkadaş ile çalışma fırsatım oldu. Sanat okullarına hazırlık süreçleri, perspektif, figür, mekan, ayakkabı ve bir çok farklı çizim dalında ortak çalışmalar yaptım. Sıfırdan başlayıp ileri seviyelere kadar çalışma fırsatımız oldu. İngilizce olarak yayınladığım kurslar ise 71 farklı ülkeden öğrenciye ulaştı. Sürekli büyüyen ve kendini geliştirmeyi amaç edinen böyle bir topluluğun içinde bulunmak bana da çok farklı bir mutluluk vermekte. Bu motivasyon ile yeni eğitimler ve güncellemeler yapmaya devam etmekteyim. Eğitimleri, kurs duyurularının yanı sıra sosyal medya aracılığı ile öğrenebilirsiniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
You should definitely review the tutorials to have everything necessary for drawing. For perspective product drawing, drawing of spaces, many different figures and similar anatomy courses, you should definitely check out all courses. You will be able to learn the perspective and anatomical rules accepted all over the world easily in my trainings. We will be able to accelerate the process without tiring and boring students with a plain and simple expression. In addition to coaching nearly 4,000 students in online training, I also had the opportunity to work with many friends in face-to-face training. I worked together on preparation processes for art schools, perspective, figure, space, shoes and many different drawing branches. We had the opportunity to start from scratch and work to advanced levels. The courses I published in English reached students from 71 different countries. Being a part of such a constantly growing and self-developing community gives me a different kind of happiness. With this motivation, I continue to make new trainings and updates. You can learn about trainings via social media as well as course announcements.