
בפרק הזה נלמד על התפריטים בחלק העליון של אפטר אפקטס את רובם אתם מכירים תוכנות כמו פוטושופ ופרמייר אבל באפטר אפקטס הם טיפה שונים אז אני ממליץ לכם בכל זאת לעבור על השיעור הזה ואולי יהיה משהו שאתם עדיין לא מכירים.
בפרק הזה נעבור על הכלים של אפטר אפקטס. בכלים האלו אנחנו משתמשים כל הזמן באפטר אפקטס לדוגמה כלי הזזה, מסיכות, מברשות ומצלמות אז דיי חשוב שתקשיבו טוב כדי שתבינו מה עושה כל כלי.
בפרק הזה נעבור הל חלון הפרויקטים בו אנחנו מסדרים את כל הקבצים, קומפוזציות וכו' בחלון הזה גם יש כפתורים ליצירת קומפוזיציה ובגדול זה חלון דיי מרכזי וחשוב בתהליכי עבודה באפטר אפקטס.
בפרק הזה נעבור על החלונות שיש לנו בצד שמאל של אפטר אפקטס חלק מהחלונות האלו הם גם התפריטים שיש לנו בצד העליון של אפטר אפקטס אם זאת יש גם כמה חלונות שלא נמצאים שם. מה גם שאנחנו יכולים לסדר את החלונות האלו לפי רצוננו על מנת לשפר את נוחות העבודה בתוכנה, וכמו שמרתי נוחות משפרת מהירות ואיכות בסופו של דבר.
בפרק הזה נעבור על חלון המוניטור, זהו החלון המרכזי שבו אנחנו רואים את כל מה שמתרחש לנו בסרטון. רצוי להכיר את החלון הזה על מנת שנוכל לעבוד בצורה נכונה, נוחה ומהירה ביותר כי בסוף זה גם משפיע על התוצר הסופי שלנו.
בפרק הזה נעבור חלון הטיימליין (TIMELINE) זהו חלון חשוב מעוד כי בו בעצם אנחנו עושים את כל ה"עריכה" וסידור השכבות בפרויקט שלנו. רצוי להכיר אותו היטב כי גם אנימציה וקייפריימס נעשים בחלון הזה.
בפרק הזה נעבור על יצירת קומפוזציה (פרויקט) נדבר על פריימרייט, רזולוציה ואורך הקומפוזיציה כמוכן נעבור גם על יצירת תקיות בפרויקט וסדר בכללי.
אחד הפרקים הכייפים יותר, כולנו רוצים לעשות אנימציה ובפרק הזה נלמד איך. נעשה אנימציה בסיסית באפטר אפקטס אבל - ברגע שתבינו איך עובד מנגנון האנימציה באפטר תוכלו להתקדם ולעשות אנמציות מורכבות יותר.
איך עושים אפקטים באפטר אפקטס? בגדול הכל מתחיל מחלונית ה אפקטים באפטר אפקטס ואנחנו נלמד בפרק הזה איך לבחור אפקטים לגרור אותם לצילום שלכם ואיך לעשות אנימציה לאפקטים האלו.
איך עושים מסיכות באפטר אפקטס? כל מי ששמע על אפטר אפקטס רוב הסיכוי ששמע עליה דווקא בהקשר המסיכות שהיא עושה אז איך עושים מסיכות ואיך עושים אנימציה למסיכה? את הדברים האלו נעשה בפרק הזה , ושוב אני מזכיר שאנחנו עושים משהו דיי בסיסי אבל כאשר תבינו איך עובד הבסיס אתם תוכלו להתקדם האלה למסיכות מורכבות יותר.
בפרק הזה נבין מה זה פריקומפוז (PRE-COMPOSE) למה הוא משמש ואיך משתמשים בו בכללי. זה תהליך חשוב מאוד בעבודה באפטר אפקטס ואת האמת אני לא רואה איך אפשר לעשות פרויקט כלשהו ללא שימוש בתהליך הפריקומפוז אז רצוי שתכירו אותו.
איך למחוק מסך ירוק? זה דיי פשוט ואת זה נלמד בפרק הזה. מסך ירוק הוא מבין האפקטים הנפוצים ביותר שמשתמשים בהם בעולם היוטיוב או בסרטים בכללי אז כדי שנלמד איך עושים זאת. כמובן שאנחנו שוב עובדים על משהו בסיסי מאוד אבל זה הבסיס.
אפטר אפקטס מאפשרת לנו ליצור מצלמות לעשות אנימציה למצלמה, כמוכן גם ליצור תאורה ובגדול לעשות פרויקטים דמוי תלת מימד. אלו כלים חזקים ומאוד שימושיים לעבודה איתם בעיקר אם אתם רוצים להוסיף אפקטים של תלת מימד בסרטונים שלכם ללא ידעה בתוכנות תלת כבדות כמו MAYA.
אז עשינו מסיכות, מצלמות, טקסטים ואפקטים מה עכשיו? כל זה באמת שלא שווה כלום אם בסוף אנחנו לא יודעים איך לייצא את מה שעשינו לתוך קובץ ווידאו תהליך הייצוא נקרא רנדר (RENDER) ורצוי שנכיר את חלונית הרנדר, ונדע איזה קודקים לבחור ומה לעשות כאשר סיימנו את הפרויקט.
שלום לך, שמי ראף (רפאל) ואני אנימטור ויוצר סרטי תדמית כבר כ7 שנים.
עבדתי עם חברות הייטק ערוצי טלוויזיה ואין ספור לקוחות פרטיים.
את הידע שצברתי מהנסיון שלי והידע שאני צובר יום יום אני שמח להעביר האלה כמו שגם אני קיבלתי את ההזדמנות ללמוד.
הקורס האינטרנטי הזה ילמד אותך איך להשתמש בתוכנת אפטר אפקטס AFTER EFFECTS, תוכנה שאיתה אתה יכול לקחת את התוכן שאתה יוצר צעד אחד קדימה.
בין אם אתה יוצר סרטי תדמית, בלוגר, יוטיובר או שסתם אתה רוצה לעשות סרטים קצרים בשביל הכיף. הקורס הזה בדיוק בשבילך
הקורס הזה יתן לך את המדרגה הראשונה בלימוד תוכנת הפוסט פרודקשן מבין הפופולריות בשוק, הקור הזה הוא למתחילים לאלו שרוצים לקבל ללמוד את הצעדים הראשונים אשר ישמשו אותם ויאפשרו להם להתקדם קדימה.
הקור הזה קיים בערוץ היוטיוב שלי בחינם עבורך, כל מה שהייתי שמח לקבל ממך זה את ההרשמה שלך לערוץ שלי, בו אני מעלה מדי שבוע מדריכים נוספים בתחום העריכה, אנימצייה צילום ואפקטים מיוחדים.
הקורס כאן באתה הוא בתשלום של 79 ש"ח כמובן שאתה לא חייב לרכוש אותו כאן, אם זאת במידה וראיתה שהקורס תרם לך אשמח ותרכוש אותו כאן, ראה זאת כתרומה לפיתוח הערוץ שלי שבו אתה יכול לקבל תוכן חינאמי גם כך.
דברים מרכזיים שתלמד בקורס הזה:
את הממשק של התוכנה, אתה תלמד הת הבסיס של כל החלונות המרכזיים באפטר אפקטס, חלון הטיימליין, חלון אפקטים, חלון רנדר ועוד...
תלמד איך לעשות קוצפוזיציה - איזו רזולוציה כדי לבחור ואיך
תלמד לעשות אנימציה בסיסית -כל מנוע האנימציה באפטר אפקטס בנוי על הבסיס ברגע שתבין אותו אתה תבין איך עושים אנימציה ומושן גרפיקס
תלמד מסיכות, איך מעלימים אוביקטים מהמסך איך קוזרים אוביקטים וכו'
תלמד איך לחתוך מסך ירוק
וכמובן תלמד איך לרנדר (לייצא) את הפרויקט הסופי שלך לקובץ ווידאו
לסיכום -אם אתה רוצה ללהיכנס לעולם האפטר אפקטס, לעשות אפקטים ומושן גרפיקס, הקורס לגמרי בשבילך.